Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 juni 2021

Liefde

Dat woord liefde dat telkens door mijn hoofd vliegt en zo lastig is om als gevoel vast te houden. Dat woord liefde dat ieder mens in zijn leven zo zelden voorbij ziet komen en nog zeldzamer gebruikt. Dat woord liefde waarvan eerder ieder ander je vertelde wat dat zou kunnen betekenen voor je gemoedstoestand en wat, toen je dat eindelijk zelf tegenkwam, bij jou totaal andere reacties gaf en geeft. Dat woord liefde waar iedereen altijd de mond van vol heeft, maar vaak zelf ook niet weet hoe al die gevoelens precies te omschrijven zijn. Dat woord liefde dat jezelf echt niet en nooit ziet voorbijkomen op het eerste gezicht, wat anderen je ook willen doen geloven. Wat wel gebeurt als een fraai exemplaar van mannelijkheid aandacht aan jou gaat besteden, zijn verliefdheid en lust. Verliefdheid dat altijd en uitsluitend gebaseerd is op het uiterlijk en daarnaast op het totaal niet kennen van de ander. Verliefdheid met al haar oppervlakkigheden. Verliefdheid wat na enige tijd en veelal volstrekt onverwacht zomaar in duizend stukjes uit elkaar kan vallen doordat de waas van blindheid behorend bij verliefdheid enigszins opklaart. Werkelijkheid in doen en denken bij de ander, hoe summier ook, wat de doodsteek voor de prille verliefdheid kan betekenen. Verliefdheid waarvan je eerst dacht dat deze de potentie zou hebben om ooit te kunnen uitgroeien tot ware liefde, maar dat stadium bij lange na niet gaat bereiken. En de zo weinige keren in je leven dat je wel de ware en werkelijk onvoorwaardelijke liefde voelt en krijgt, kan dat overdonderend en verrassend zijn. Liefde wat een voortdurende wens geeft om bij de ander te zijn en met die ander te delen al wat jij weet en wat jou de afgelopen tijd is overkomen. De ander als klankbord, als rem en als adviseur. Gevoelens die opeens daar zijn en daarna nooit meer lijken te verdwijnen. Gevoelens van liefde die noodzaken eerlijk naar elkaar te zijn en laten ontstaan de noodzaak om te zorgen zorg voor de ander omdat hij de liefde bij zichzelf en bij jou heeft weten te vinden. Gevoelens van liefde die je een ander mens maken, die je zekerheid geven en ook vertrouwen in de ander en in een toekomst met z’n tweeën. Liefde die je vooruit laat kijken en plannen laat maken. Een wandeling van liefde met tevredenheid – is dat niet waar ieder mens naar zoekt?! Gevoelens van liefde waar een mens alles voor doet om dat te bewaren en te koesteren en van alles voor doet om de ander niet te verliezen. Ach – de dwazen die dat niet zien en de verdoemenis voor degenen die zich daar tussen willen wrikken. Echte liefde geldt slechts tussen twee mensen die beseffen hoe bijzonder dat is. Liefde maakt dat de wereld opeens uitsluitend lijkt te draaien om jou en de geliefde ander. Een eigen bastion van liefde voor elkaar en vertrouwen in elkaar. Liefde geeft dat het dagelijks bestaan gemakkelijker te dragen valt. Liefde geeft moment opnamen van rust, vertrouwen en heerlijk samenzijn.


geplaatst door Rianne - 8574 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl