Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 februari 2021

Fikkie

Geen enkele Gordiaanse knoop is ooit definitief middendoor gehakt; hij heeft de onaangename eigenschap zichzelf weer in de knoop te leggen. Jung zal met deze stelling ongetwijfeld bedoeld hebben de menselijke tumulten die wel eens plaatsvinden in een relatie. Maar de Gordiaanse knoop is in werkelijkheid wel degelijk ontward door Alexander de Grote. Hij hakte de Gordiaanse knoop doormidden om voor zichzelf de voorspelling vervuld te krijgen dat de ontwarrer de heerser van de wereld zou worden. Wat Alexander de Grote in zijn tijd ook bijna is gelukt. En zo grappig dat hij de met hem meereizende Griekse historicus Aristobulus van Cassandreia het doorhakken van de Gordiaanse knoop liet vertalen als dat Alexander een houten pin uit de kluwen trok en zo de knoop wist te ontwarren. Ook toen al werden daden opgeklopt, gekeerd, op andere wijze en in vriendelijker vorm openbaar gemaakt. Maar goed – mijn Gordiaanse knoop was de avondklok – een op zich meer dan belachelijke verzinsel van Rutte. De World Health Organisation heeft op 11 oktober 2020 al zelf gesteld dat Covid niet gevaarlijker is dan een gewone griep. Zou Rutte met zijn ploeg echt zo dom zijn dat zij dat niet begrijpen? Het is maar dat ik die vraag aan de lezers voorleg. En Covid doodt inderdaad – sinds Covid zijn er geen griepdoden meer, geen doden door hartfalen, geen doden door kanker, ongeval of ouderdom en ga zo maar door. Dat avondklok gebod - werkt natuurlijk op mij als de spreekwoordelijke rode lap op een stier – ik bedenk meteen manieren om niet aan zoiets te voldoen – mijn eigen Gordiaanse knoop. In mijn geval is mijn Gordiaanse knoop heel snel opgelost door leenhond Fikkie. Elke avond doe ik Fikkie en mijzelf een groot plezier door hem na 9.00 uur mee uit wandelen te nemen bijna het hele dorp door. En net toen ik mij afvroeg waarom elke hond maar door eén begeleider werd uitgelaten, kwam mij een stelletje tegemoet met een enorme Sint Bernhard. Ik moet zeggen dat dat beestje zo groot was dat hij wel twee begeleiders verdiende. En halverwege de week kwam ik zowaar een van mijn favoriete dorpsgenoten tegen, die zonder hond aan het wandelen was. Kan allemaal in mijn dorpje. Even gezellig met Fikkie met de man opgewandeld en hij vertelde dat het nu toch behoorlijk druk was in zijn bedrijf. De verkopen via internet waren honderdvoudig meer dan voor die hele Covid en hij was daar best gelukkig mee. Het zorgde er alleen voor dat er elke dag overgewerkt moest worden. Ik feliciteerde hem met dat resultaat en als dank kreeg ik de uitnodiging om eens te komen kijken op zijn bedrijf. Een uitnodiging die ik graag aannam. Altijd aardig om al wandelend naast een aangenaam man, die ik trouwens in het donker nauwelijks kon zien, te filosoferen hoe prettig het zou zijn om in zijn armen te liggen. Zelfs de 50cm tussenruimte tussen onze lichamen kon niet voorkomen dat ik er helemaal warm van werd. Maar eerst maar eens zien hoe alles zich verder zal gaan ontwikkelen. Het vertrouwen wederzijds is er in ieder geval al. Zowel Fikkie als ik voelden ons die avond best gelukkig.


geplaatst door Rianne - 4800 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl