Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 april 2021

DromenZijnBedrog

Het wordt zo vaak gezegd dat dromen bedrog zijn. Maar waarom komen die dromen dan telkens terug? De eerste keer dacht ik nog dat mijn droom over de ex louter toeval was. Ik had daarvoor zijn gezicht telkens voor mijn ogen voorbij zien komen. Logisch dan dat hij mij ook in mijn droom gaat lastigvallen. Ik besloot mij niets aan te trekken van die ene droom en gewoon verder te leven. Maar toen ging die droom zich telkens herhalen. Zoiets is storend. Ik wilde de betreffende man vergeten. Die man was niet goed voor mij, bleek vele andere liefjes te hebben. Kortom – geen man voor mij. Ik verdien wel wat beters dan dat. Dus vergeten die droom en eens kijken of ik de man definitief uit mijn geheugen kon wegpoetsen. Als vrouw dien je van de mogelijkheid tot wegpoetsen, als je dat bezit, altijd dankbaar gebruik te maken. Het wegpoetsen lukte eerst helemaal niet. Mijn geheugen is nu eenmaal mijn hele leven lang al een vreemd onderdeel van mijn totale zelf geweest. Als aan de ene kant de herinnering zoet is en aan de andere kant de herinnering en het einde bitter, geeft dat extra problemen bij het wegpoetsen. Wil ik elk beeld en elke herinnering aan iets of iemand vergeten dan dien ik erin te slagen om dat geheel met huid en haar in een van de vele laadjes in de oneindige kast van mijn geheugen te krijgen. Vervolgens sla ik het deurtje van het laadje met een klap dicht en kan ik weer rustig verder met mijn leven zonder nog ergens door gehinderd te worden. Na weken proberen dacht ik net dat het mij langzaam maar zeker ging lukken om de man weg te poetsen en toen liep hij mij plotseling voor de voeten en kon al het werk weer van voren af aan beginnen. Op weg naar de plaatselijke super zat ik opeens met de auto achter hem op de racefiets, en natuurlijk kon ik het niet laten om meteen zijn fraaie achterste te bewonderen. Wat deed die man bij mij in de buurt. Zeker op de nostalgische toer bedacht ik en haalde mijn schouders op. Ik begon mij af te vragen of ik hem zou passeren, of via de volgende afslag met een omweg naar de super zou rijden. Stijfhoofdig als ik ben, koos ik ervoor om net te doen alsof ik hem niet zag en gewoon voorbij te rijden. Ik zette daarvoor eerst maar mijn zonnebril op want dat gaf mij meer zelfvertrouwen. Bij het voorbijgaan kon ik hem bijna horen mopperen. En daarna werd mijn korte gang door de plaatselijke super verstoord doordat zijn gezicht en alles van hem voortdurend aan mijn ogen voorbijschoten. Met resultaat dat ik de helft van de boodschappen vergat mee te nemen. Ik besloot in wanhoop dat dit echt wel de laatste keer was geweest dat hij mij zou storen bij mijn gewone dagelijkse doen en laten. Thuisgekomen belde ik neefie op voor raad, steun en bijstand. En toen lukte alles opeens wel. Binnen een paar dagen had ik de man en alles om hem heen opgeborgen ergens heel ver weg in mijn geheugen. Zo ver weg dat het mij zelfs zou verbazen als ik hem op straat meteen zou herkennen. Daarna gelukkig nooit meer over de man gedroomd. Merkwaardig genoeg kom ik neefie nooit in mijn dromen tegen. Hoewel…….laatst……zo merkwaardig – in mijn droom was hij samen met een vriend bij mij op bezoek gekomen. Om daarna met een liefdevolle kus op mijn bovenlip afscheid van mij te nemen en samen met vriend weer te verdwijnen. Wat hij bij mij en in mijn droom kwam doen, was en bleef voor mij een raadsel. Maar dromen zijn bedrog – is het niet?! Toch besloot ik neefie de volgende keer het gebeuren in die droom voor te leggen. Eens kijken wat hij daarover gaat zeggen.


geplaatst door Rianne - 4478 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl