Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 21 april 2021

Muziek

Bent u ook wel eens in een klassieke bui? Ik bij herhaling en dat uit zich dan in het afdraaien van klassieke muziek. Ik houd ook van jazz en blues maar dan ben of kom ik wel in een andere stemming. Bij klassieke muziek word ik rustig en bij jazz en blues heb ik meteen de neiging om te gaan dansen. Elke muziek geeft mij een bepaalde herinnering. Heel wat avonden heb ik doorgebracht bij de brandende open haard, met een glas wijn in de hand met op de achtergrond een muziekstuk van Debussy, Chopin of Beethoven en omringd door mensen die mij lief zijn en altijd lief zijn gebleven. Avonden waar wederzijds begrip en belangstelling voor elkaar heerst. Muziek als belangrijke verrijkingsfactor in het bestaan. Wat heeft dit te maken met daten – zal de lezer van dit blog zich nu afvragen. Wel weinig of niets. Behalve dan dat een man zijn muzieksmaak ook belangrijk kan zijn bij het daten. Komt die muzieksmaak niet – al is het maar een klein beetje – met elkaar overeen dan is het beter meteen afscheid van elkaar te nemen want op den duur leidt een verbintenis daarna tot helemaal niets. Hoe goed uitziend, knap en aardig die man ook kan zijn. Ooit bij een date leek alles positief te zijn. Redelijk hoge opleiding, eigen bedrijf, kwam aardig over en toen vroeg hij de caféhouder om een slager van Andre Hazes op te zetten. Voorzichtig heb ik het gesprek daarna op muziek voorkeuren gebracht en bleek ik te zitten naast een man die hoofdzakelijk, naast volks muziek, hield van fanfares en hardcore. In mijn gedachten zag ik hem al headbangend enthousiast zijn. Iets om nachtmerries bij te krijgen. Die duidelijk andere muziekkeuzes, zorgden meteen voor de eindbeslissing bij deze eerste date. Had hij iets van jazz of blues laten spelen dan was ik nog wel gebleven. Maar het enige dat ik toen wilde was afscheid nemen, weg en terug naar huis. Op de video Wall zet ik een klassiek stuk van Chopin en een stuk van Mozart die alle twee herinneringen bij mij oproepen. Bij Chopin zie ik voor mijn ogen het gebeuren met twee heren en wisselende vrouwen in een café in het oude nu afgebroken Kijkduin waar ik mee naar toe genomen werd omdat iemand – vraag mij er niet naar – daar iets onbegrijpelijks regelmatig had zien gebeuren en, zonder dat dat mij verteld werd, mijn mening daarover wilde horen. De bedoeling was dat ik het gebeuren ook zou zien en voor zou vertellen wat het werkelijk was. Klinkt wellicht vreemd – maar er zijn mensen die dagelijks uitsluitend leven in andere (laat ik het maar noemen - danig gestoorde) sferen waardoor het voor hen niet meer mogelijk is gewone gebeurtenissen te zien zoals ze werkelijk zijn. Zij vertalen elke gebeurtenis naar hun eigen verrotte sfeer en als dat niet lukt, zoeken zij hulp bij het hen vertellen wat het wel is. Pas veel en veel later werd mij duidelijk waarom ik soms, en onder het mom van - leuk uitje voor jou, heb je wel verdiend en dan ben je even weg van je drukke bedrijf - werd meegenomen voor een lunch, diner, ritje ergens naar toe, meegenomen om met makelaar overal in Nederland en daarbuiten miljoenen kostende panden die te koop stonden te bekijken. Zogenaamd om advies daarover uit te brengen aan de rijke man die daar interesse in had. Ik vind elk van die honderden panden steeds nog terug op makelaars sites. Mijn interesse in architectuur geeft dat ik nog steeds instaat ben die uiterst prijzige panden van buiten en van binnen te doorlopen. Graag vertrouw ik iedereen. Maar het kan vreselijk gevaarlijk zijn als een man bewust je vertrouwen wil winnen, terwijl zijn eigenlijke bedoelingen heel anders zijn. Bij het stuk van Mozart, gebruikt als filmmuziek zoals vertoond in de video, ben ik meteen weer terug bij de heerlijke periode die ik had in Afrika met alle schoonheid daar. Een fantastische tijd was dat.


geplaatst door Rianne - 4749 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl