Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 2 juni 2021

Wijsheden

Boeddha wordt vaak afgebeeld als een man met een vriendelijk bol gezicht, een daarbij passend bollig lijf en sommige van zijn wijsheden zijn zo toepasbaar op het date gebeuren. Neem bijvoorbeeld de quote – Hoe een man jou behandelt, geeft meteen aan hoe hij over je denkt. En wat heb ik bij het daten al niet meegemaakt wat dat betreft?! Bijvoorbeeld de man die stelde in Frankrijk te wonen. En naar Nederland zou komen om mij te treffen, maar meteen daarna vertelde dat hij voor zichzelf ook een eerste treffen met een andere vrouw had geregeld. Iets wat hij tijdens ons aardige mail contact nooit had verteld. Hij vertelde dat pas een dag voor onze afspraak en ik vond dat heel vervelend. Alsof ik diende te wedijveren voor meneers goedgunst met een vrouw waar ik niets van wist. Dat was een moment waarop voormelde quote van Boeddha aan mijn ogen voorbij schoof. Ik had mij best verheugd op de eerste ontmoeting met die man. Het kostte een paar keer slikken en toen heb ik die man verteld dat ik de afspraak met hem afzegde. Dat hij maar naar die andere vrouw moest gaan en koos hij voor haar, dan was dat prima. Ach – de man had, onder het voorwendsel dat hij uit het buitenland kwam, bij mij thuis afgesproken en een dergelijke afspraak zal hij natuurlijk met die andere vrouw ook gemaakt hebben. Uit dit gebeuren kon ik alleen maar concluderen dat de man streefde naar een goedkope overnachting gecombineerd met vrije seks. Later belde de man op met de mededeling dat hij en die andere vrouw elkaar gevonden hadden – zijn seksplan was duidelijk gelukt - maar dat hij mij toch ook nog graag wilde zien. Niet natuurlijk en wat een vreselijk domme zet van de vent – hij had zijn keuze toch al gemaakt?! Ik kan mij nog herinneren dat ik daarna alles wat de man mij ooit gemaild had over zichzelf in twijfel heb getrokken. Wellicht streefde die man gewoon naar een multiamory situatie met mij er bij. De multiamory sage waarmee een man toont hoe diep hij vrouwen minacht. Zoiets als Freddy Heineken ooit deed door vrouwen decennia jonger dan hijzelf te plaatsen in flatwoningen van hem dwars door Amsterdam heen. Bij het charmeren moest Freddy zijn geld wel laten wapperen, want oude Freddy Heineken had elke fysieke aantrekkelijkheid verloren. In mijn studiejaren in Amsterdam werden de studentes bij herhaling gewaarschuwd voor de streken van oude Freddy Heineken – dus VU studentes bleven verre van hem. Maar eenmaal een Freddy Heineken vrouw – dan eiste Freddy exclusiviteit van al die vrouwen. Kreeg zo’n vrouw een vriend van eigen leeftijd erbij dan werd zij ogenblikkelijk uit Freddies leven en uit Freddies flatwoning gegooid. Freddy Heineken was gewoon een zielige oude vent met teveel geld -in ieder geval meer geld dan goed was voor zijn geestelijk welzijn. Een broer van mij trof ooit midden in de bossen van de Lage Vuursche een fraai verlaten pand dat nodig opgeknapt diende te worden. Hij vond het pand aardig en de ligging fantastisch dus ging eens kijken of hij er een bod op kon uitbrengen. Het kadaster leerde hem echter dat dat pandje eigendom was van de toen net overleden Freddy Heineken. Denkelijk gebruikt voor een heel speciale vriendin van Freddy. Wellicht zo eentje die een kind van hem gekregen had. Broer is dat pandje toen maar gaan vergeten - hij voelde niets voor een Freddy Heineken afvalbak. Ik vraag mij af of die Freddy Heineken vrouwen zelf ooit gekeken hebben naar de wijsheden van Boeddha. De voormelde wijsheid van Boeddha over wat de wijze waarop een man jou behandelt, zegt over zijn denken over jou - zou hen veel misères en wellicht ook Freddy Heineken bespaard hebben.


geplaatst door Rianne - 4460 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl