Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 1 februari 2017

Dus wie weet.....

Het vriest of het dooit. Iets er tussenin bestaat niet. Deze week dooide het. En als we de pluim moeten geloven gaat het volgende week weer vriezen. Dus wie weet.....

Op een datingsite vriest of dooit het ook lijkt het wel. Maandenlang dooide het, tot mijn grote frustratie. Ik ben best kieskeurig in wie ik aanschrijf. Desondanks ging er een redelijk aantal mails de deur uit. Op de meeste hoorde ik uiteraard niets terug. Op andere kreeg ik de reactie “Sorry, maar ik heb sinds een maand contact met een leuke dame.” “Nou dat zal ze dan leuk vinden, dat je nog open en bloot op een datingsite staat,” schrijf ik dan altijd bijna terug. Bijna, want ik weet natuurlijk best dat het een smoesje is. De betreffende heer ziet me niet zitten, of staan, en dat mag. Een enkeling schrijft eerlijk dat hij zich met mij geen toekomst kan voorstellen. Dat zijn eigenlijk de prettigste afwijzingen. En afwijzingen horen erbij, als je daar niet tegen kan, moet je je niet op een datingsite begeven.

En nu ineens vriest het en niet zo’n beetje ook.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesvrijdag 20 januari 2017

Nu of nooit

Je hebt Fries bloed of je hebt het niet. Hoewel ik nooit in het hoge noorden heb gewoond, bestaat mijn bloed er voor de helft uit. En het is kennelijk een dominante helft, want het begint bij mij steevast te kriebelen zodra de temperatuur in de buurt van de 0 graden komt.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 5 reactiesmaandag 16 januari 2017

What’s in a female nickname?

Ik krijg weleens het commentaar dat ik in mijn blogs alleen mannen op de hak neem. Ik zou natuurlijk kunnen tegenwerpen dat deze daar ook zoveel aanleiding toe geven, maar dat zal ik achterwege laten. Ik wil namelijk niet de indruk wekken dat ik een overgeëmancipeerde mannenhater ben. Oke, oke, ik snoei zelf de heg en repareer zelf een lekkende wc. Maar dat kan me onmogelijk aangerekend worden, want als ik dat niet zou doen, doet niemand het. En ik ben absoluut geen mannenhater. In tegendeel, ik hou erg van mannen en doe mijn uiterste best er een te vinden om de rest van mijn leven op aangename wijze mee te door te brengen.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesvrijdag 6 januari 2017

What's in a nickname?

Een datingprofiel is geen sinecure. Je levensgeluk kan ervan afhangen. Zaak dus om het van het begin af aan goed aan te pakken. Want je toekomstige geliefde kan zomaar op een leuk bedachte, maar verkeerd uitgepakte, zinsnede afknappen en dan heb je het nakijken. “Zie er jonger uit dan ik ben”, bijvoorbeeld, niet doen, daar maken we verder geen woorden aan vuil. ”Zoekt dito vrouw” is er ook zo een, “Mam wat is een dito vrouw?” hoor ik mijn zoontje vragen. Mocht je het in je profiel hebben staan, meteen weghalen, dan praten we er niet meer over.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 7 reactiesvrijdag 23 december 2016

Een bijzondere kerst

Wij, het koor waarbij ik zing, verzorgden kort geleden een kerstconcert in een uitzettingscentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het klinkt chique, uitzettingscentrum, het is ‘gewoon’ een gevangenis. De meeste uitgeprocedeerde asielzoekers verblijven er kort, een week, of twee weken. Maar soms, als het thuisland dwars ligt, kan het voorkomen dat iemand er maanden vastzit.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 4 reactieszondag 4 december 2016

Ik schrijf, jij toch ook?

Ik blog. Ik blog hier, ik blog privé en ik blog voor mijn werk. Ik blog omdat ik graag schrijf. Soms zijn mijn blogs grappig. Soms zijn ze scherp. Soms zijn ze kort door de bocht, soms ronduit slecht. Soms verkondig ik iets sociaal onwenselijks, soms stel ik het gedrag van anderen aan de kaak, soms vertel ik iets wat echt gebeurd is en recht uit mijn hart komt, soms zuig ik alles uit mijn duim. Soms ook verkondig ik een mening waar anderen het hartgrondig mee oneens zijn. Dat alles mag. Want wij wonen in een land waarin we ons mogen uiten. Dat is in onze grondwet vastgelegd.

Lees verder!

geplaatst door Hannazondag 27 november 2016

Craving

Ik ben geen liefhebber van Engelse termen waar we zelf een uitstekend woord voor hebben. Toch gebruik ik Craving en niet de Nederlandse equivalent hunkeren. Craving is sterker en rauwer. Hunkeren heeft nog iets lieflijks, maar Craving schrijnt, om Craving kan je niet heen.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesdonderdag 17 november 2016

Een fantastische minnaar

Ik loop, af en aan, al wat jaartjes rond op Match4Me en het heeft me veel mooie dingen gebracht. Een ontmoeting waarbij binnen 10 seconden duidelijk was dat we niet voor elkaar waren bestemd, maar die wel leidde tot een vriendschap die tot aan de dag van vandaag voortduurt. Een aangenaam mailcontact dat, ook al jaren, met mijn lidmaatschap, of het zijne, af en aan meegaat, maar vanwege de afstand bij mailen zal blijven steken. En niet te vergeten, want daar zijn we hier tenslotte voor, een prachtige liefde. Door deze liefde was mijn lidmaatschap lange tijd ‘af’, maar sinds kort is het weer ‘aan’ omdat de liefde alweer een poos geleden helaas toch ‘af’ ging.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesdonderdag 10 november 2016

Uitgewandeld

Mijn dierbare wandelvriend is uitgewandeld. Hij is ziek en is begonnen aan het einde van zijn leven.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 2 reactiesvrijdag 4 november 2016

Een heks met air

In een land hier ver vandaan
Wilde een vrouw een liefje
Ze schreef zich in op internet
En zocht zo haar hartediefje

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 2 reactieszaterdag 29 oktober 2016

Puberdochter


Mam, hoe oud was jij toen je uit huis ging? Het is een prachtige zomeravond, we zitten in de auto, staan voor het stoplicht en de vraag overvalt me. Mijn puberdochter, volgend jaar doet ze eindexamen, mijn god wat is ze ineens groot.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 1 reactievrijdag 21 oktober 2016

Mevrouwtje bij de bouwmarkt

Anderhalf jaar geleden verhuisde ik naar mijn huidige woonplaats. Ik ging min of meer voor de grap eens kijken naar het huis dat een collega te koop had staan en werd acuut verliefd. Op het huis dan, niet op mijn collega, hoewel de transactie op het werk wel voor enige roddels en speculaties zorgde.
Hoewel mijn collega het huis uitstekend had onderhouden, moest er natuurlijk toch een en ander geklust en geschilderd worden. En dus toog ik in mijn kersverse woonplaats naar de plaatselijke bouwmark voor verf, rollers, kwasten, schuurpapier en meer van dat soort zaken.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 5 reactieszaterdag 15 oktober 2016

Scheurgras

Schokkend was het, toen ik ontdekte dat mijn jonge collega ze niet kende, de uitvinders van scheurgras, op zijn Haags uitgesproken, zoiets als Scheuh-grah. Ik haalde het aan toen ik vertelde over de schoorsteenveger die mij een dakreparatie van €4000,- probeerde aan te smeren.
Hoofdschuddend daalde de betreffende meneer de ladder af. “Mevrouwtje,” zei hij, “Hep u man dan niet naar het dak gekeken toen u het huis koch?” “Nee,” antwoordde ik, ik heb geen man,” en zag meteen zijn ogen oplichten omdat hij zijn kans schoon zag. En toen kwam het hele verhaal. Er mankeerde iets aan de daknokken, de pannen waren niet meer goed, er zaten vogels onder de pannen, en, nog het mooiste, het dak zat vol met “maaien”.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Volg ons op Twitter

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl