Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 21 januari 2018

DE DATE

Met een grote toeval kwamen we elkaar op deze datingsite tegen. Ik was al een tijdje ingeschreven en zij wilde graag zonder foto en een heel minimale profiel eens gaan kijken wat is dat nu allemaal op zo’n datingsite. Zonder een foto te zien of een leuk profiel te zien heb ik wel geschreven. Goh, hoe kan ik nu reageren op een persoon die zich niet kenbaar wilt geven en ook niet laten zien wie ze iets. Wil ook niet op een blind paard gokken maar de woorden in het profiel komen warm over. Vandaag schijnt de zon, ik heb zeer goede zin en kijk met plezier naar de toekomst. Dus ik zet al mijn bedenkingen even over boord en schrijf je de brief.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 1 reactiezaterdag 13 januari 2018

Even stout geweest maar 1 uurtje.

De vraag is: hoe zit het met de Nederlandse vrouwen? Zijn wij een stuk braver dan onze Vlaamse buurvrouwen? Hebben wij een Nederlandse versie van Paris Hilton of Amy Winehouse? Op de redactie komen we niet verder dan bijvoorbeeld Katja Schuurman die in haar jonge jaren betrapt werd met een glaasje teveel achter het stuur of Georgina Verbaan die in het openbaar met een ander zat te zoenen dan haar toenmalige vriend Jort Kelder.

Wat is dan Ontrouw
Als we naar eerdere berichtgevingen kijken in de media dan is ook de Nederlandse vrouw geen brave Hendrik(a). Zo vertelde trendwatcher Adjiedj Bakas onlangs dat volgens onderzoek uitwijst dat een op de drie Nederlandse vrouwen wel eens de geliefde is (geweest) van een getrouwde man. Een op de vier vrouwen van veertig jaar en ouder zou zelfs de vrienden van hun meerderjarige (18+) zonen seksueel aantrekkelijk vinden.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 4 reactiesdonderdag 11 januari 2018

Daten en hopen en maar standaard berichten van geen belangstelling.

Het zal wel aan mij als persoon liggen, ik zie steeds de mooiste en leukste dame voorbij komen hier op de site. Toch durf ik niet te schrijven want er zit ook een risico aan. Volgens mij was dit nooit de bedoeling toen men deze ontmoetingssite aan het maken was. Afgewezen worden is nooit leuk

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 3 reactiesmaandag 8 januari 2018

Waarom is daten zo lastig en zo onbemind

Soms krijg je een berichtje en weet je echt niet wat je er mee moet. Vooral door de Mindfullness ben ik er anders mee aan het omgaan, een koerswijziging zullen we maar zeggen. Onbekend maakt onbemind is een spreekwoord, dat wil zeggen dat men niet kan houden van wat men niet kent. Volgens Multatli, een schrijver uit de 19de eeuw, "is dit slechts ten dele waar. Het tegenovergestelde komt minstens even dikwijls voor. Velen voelen zich aangetrokken door 't vreemde en zijn afkerig van 't eenvoudige, 't bekende." Dit volgens mij ook zo in datingsland, hier op deze website, hierbij een praktisch voorbeeld en dan begrijp je hoe ik er tegen aan kijk.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 4 reactieszondag 7 januari 2018

Lastige en onmogelijke en moeilijke liefde

Vaak reageer je snel impulsief, blijf er toch bij weg, bij lastige en moeilijke liefdes is het vooral heel ingewikkeld om van de liefde iets concreets te maken. Voorbeelden: een leraar en een leerling, een significant leeftijdsverschil, een dokter en een patiënt, een vrijgezel en een getrouwde man of vrouw. Maar ook op deze datingsite kun je in deze situaties komen. Over het algemeen is dit soort liefde alleen maar aantrekkelijk omdat het moeilijk te bereiken is. Nou geloof mij maar, ik zie zulke leuke waanzinnige dames voorbij komen dat ik zelfs niet durf te schrijven, komt ook deels door mijn dylexsie maar ook dat het onhaalbaar kan zijn. En zelfs als het wel bereikt wordt is de kans groot dat de interesse snel verdwijnt, omdat het vaak gaat om een vluchtige lichamelijke aantrekkingskracht. Met andere woorden, lastige liefde is vaak eerder gebaseerd op passie dan op emoties. We kunnen deze drie soorten liefde categoriseren als ‘onmogelijk’ omdat ze geneigd zijn conflicten te creëren. De eerste omdat we vroeg of laat zullen worden teleurgesteld als gevolg van onze idealisering van de andere persoon, waarmee we verwachtingen creëren die plots uiteenspatten wanneer we zien dat deze niet is wie wij dachten dat hij was. De tweede omdat we nooit iemand zullen vinden die precies zo is als wij, en de derde omdat het ontzettend moeilijk is om deze liefde werkelijkheid te maken en omdat zelfs al lukt het ons, het maar zelden goed uitpakt op de lange termijn.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 1 reactiedinsdag 2 januari 2018

Liefdesverdriet, hoop, dromen en realiteit.

Soms lijkt een datingsite ook wel een beetje op een droomfabriek voor de liefde. Je komt hier de meeste leuke en lieve mensen tegen. Echt er zijn er zelf een paar die in staat zijn met 2 of 3 regels op hun profiel op zoek gaan naar een nieuwe liefde voor het leven. Ok zijn er mensen die droomkasten bouwen die echt nooit gaan uitkomen, echt waar. Helaas zijn toekomst droomkastelen vaak heel hardnekkig. Het is ook heel lastig om afscheid te nemen van een deel van je werkelijkheid, of dat nou echt, of gefantaseerd is. Ik zelf loopt ook in die valkuil ook al weet ik best dat er deze zijn. Wij mensen zijn nou eenmaal slecht in het accepteren van een andere werkelijkheid dan de onze. Cognitieve dissonantie heet dat pijnlijke proces. In mijn andere blogs heb ik daar ook al iets over geschreven. Ik heb echt niet niet de wijsheid en vind me zelf ook vaak huilend in bed omdat ik er weer zo in ben gestonken of enorm heb vergist. Hoe komt dit nu?

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesdinsdag 26 december 2017

Het zit er gewoon in, mijn zoon zoekt bierbekers, ik zoekt een geliefde,

Dit is een artikel uit de krant maar het zegt ook iets over ons familie bloed, ik ben trots op mijn zoon. Het verhaal zegt zoveel, ik krijg er nog tranen van in mijn ogen. Ik heb gelukkig wel de goede genen geven.

Het artikel:


Vermoedelijk denkt u dat we in harde tijden leven, waarin alles om geld draait. Geloof me: het stelt nog helemaal niks voor. Er komt een generatie aan, die vele graden killer, harder en economischer zal zijn. Ze zijn nu nog allemaal rond de tien jaar, ik heb ze zelf zien lopen op het muziekfestival Into The Great Wide Open op Vlieland.
Ja, inderdaad, dat zachte, gezinsvriendelijke festival vol fijne muziek- groepen, waar het naar verantwoorde hapjes ruikt en in de late uurtjes naar wiet.
Het gaat zo. Bier koop je voor een geel muntje. Je krijgt het in een speciale plastic beker, bijna net een glas. Wie twintig bekers inlevert, krijgt een rode munt beloning.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactieszondag 24 december 2017

Dating site en zonnebril fobie ontwikkelen.

Ben al een kort tijdje actief op deze wonderlijke mooie dating site. Maar ik kreeg steeds meer last van van de vrouwelijke profielen die een uitstraling geven, ik wil niet gevonden worden. Nou ja, dat wil ik best respecteren maar de vraag is dit nu waar, en weet ik dat absoluut zeker??? NEE. Toch heb ik mijn twijfels. Ik ben er helemaal van overtuigd dat de directie van deze dating site alles doet om de website veilig en zorgvuldig on-line te zetten. Mijn persoonlijk ervaringen zijn ook zo, een paar keer contact gehad met deze mensen, echt meer dan geweldig. Wanneer een bepaalde situatie u normaal gesproken geen angst mag inboezemen en u toch in paniek raakt, blokkeert of lichamelijke spanningsreacties vertoont, dan heeft u een niet-reële angst. Als u zich dagelijks meer dan twee uur druk maakt over dergelijke panieksituaties dan wordt het een fobie genoemd. Nou dan denk ik dat ik hier op de dating site een fobie ga oplopen, niet vergissen hoor, ik bedoel NIET een SOA, maar een fobie, zonnebril fobie.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 1 reactiemaandag 11 december 2017

Daten om gewoon gek van te worden.

Daten om gewoon gek van te worden.

Met enige regelmaat kijk ik toch wel of ik mijn vlindertuin kan vullen met die ene leuk en bijzondere vlinder. Het gaat me niet echt goed af. Tips van mijn kids werken ook niet altijd. Papa die dames komen echt wel, je moet het laten rusten. En je weet wij zijn er ook altijd. Als je je eenmaal bewust bent van alle ‘spoken’ in je hoofd, je belemmerende overtuigingen, kun je je geest gaan leegmaken. Daar zijn gelukkig prima oefeningen voor. Maar werken ze dan?? Nou geloof me, het werk echt. Ben nu ruim 5 dagen actief bezig en heb veel minder spoken en ja ook een paar hele leuke reactie van dames. Niet dat ik al de juiste chemie heb gevonden maar het is wel erg leuk en spannend.
Maar welke oefeningen zijn het nu:

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesmaandag 4 december 2017

Ook op een dating site moet je scherp blijven.

Met alle respect voor de dames die graag een profiel foto hebben met een zonnebril of een foto die erg onduidelijk is, natuurlijk is daar een rede voor. Alle begrip hoor.
 Maar soms moet je echt oppassen hoor. Vooral omdat ik zo lekker impulsief en direct kan zijn, is dit gebeuren voor mij weer een goede les. 
Als je in de basis geen goed gevoel erbij hebt dan moet je zeker niet reageren en is het een profiel met 3 of 4 woorden kijk dan goed wat er staat. Ik zag een leuke foto voorbijkomen van een geweldige leuke dame en zonder zonnebril, een knappe dame, haar profiel was wel heel mager, zij trouwens ook zo te zien op de foto maar een prachtige verschijning. Alles sprak mij wel enorm aan, zou het dan toch bestaat. Dit raakte mij. Ik dook in de pen en schreef een prachtig verhaal. Moest het 10 keer lezen en na mijn persoonlijke goedkeuring ging dit bericht weg. Binnen twee uur had ik reactie, ze wilde direct en afspraak en deed ook een leuk voorstel, zullen we samen naar de sauna gaan en elkaar daar vrijblijvend ontmoeten. Jajajaja ging door mijn hoofd.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 1 reactiemaandag 13 november 2017

Heb ik nou ADH of heb ik nou ADHD of ben ik een sukkel.

Per toeval had een zeer leuke dame gespot op deze site, was erg onder de indruk van haar, ze had een zeer creatief beroep en dat bleek ook later in het verdere mail contact. Ze gaf aan dat het uitdagen van een man wel erg fijn is. Wat je vaak hebt is dat als mensen onder de indruk van de andere zijn, dat ze dan gesloten zijn en zich niet meer gewaagd durven te uiten. Ze durven niet meer zeer kritisch te zijn.
Door te teasen – of je nu man of vrouw bent – laat je zien dat je onderscheidend bent ten opzichte van veel andere mensen. Mannen zijn nu eenmaal vaak voorspelbaar en saai. Door wat gewaagder te zijn voorkom je dit al voor een groot deel. Je bent zelfverzekerd genoeg om een seksueel grapje te maken en ook niet bang voor de uitlokking van een reactie. De ander zal zich gaan afvragen ‘vindt hij me nou leuk of niet?’ waardoor hij/zijn nog meer zijn best voor je zal gaan doen. Voor een vrouw kan teasen juist een manier zijn om te laten zien dat ze anders is dan veel oppervlakkige vrouwen. Ook zorgt seksueel plagen ervoor dat een man nog meer zijn best zal gaan doen om haar te veroveren. Door een man op de juiste manier te plagen kun je hem stapelgek op je maken.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactieszaterdag 11 november 2017

Een vlinder die verder fladdert met een glimlach.

Vaak gebruik ik de metafore dat ik mij opstel als een soort vlindertuin en dat de dames waar ik contact mee krijg zich mag opstellen als een vlinder en deze mag fladderen. Je kunt dan nog zo’n mooie levensfilosofie hebben maar verliefdheid en vlinders in de buik is een echt fundament waar een relatie op kan worden gebouw. Ik was verliefd maar die was niet helemaal wederzijds. Maar ik wil dit nu eens door de ogen van de natuur bekijken. Hoe opstaan nu vlinders? De ombouw van rups naar vlinder kun je het beste vergelijken met een drastische woningrenovatie. Tijdens het ‘stille’ popstadium wordt veel van het spijsverteringskanaal van de rups, zijn huid en zijn spieren en zenuwstelsel uit elkaar gehaald, zoals een huis tot op zijn grondvesten wordt afgebroken. Ondertussen worden de nieuwe volwassen onderdelen aangemaakt, vlinder geschikt laten we het maar noemen. Ook het oude zenuwstelsel van de rups ondergaat een reorganisatie, waarbij de cellen die niet vernietigd worden een andere plek krijgen. Dat resulteert in een heel ander zenuwstelsel, alsof de volledige bedrading van een huis is vernieuwd. Er is echter een groot verschil met de renovatie van een woning. Daar gaat alles wat gesloopt wordt naar een stortplaats en nieuwe materialen worden naar binnen gebracht. Bij een pop of een rups is dat anders. De pop eet niet, dus alle onderdelen moeten komen uit de materialen die tijdens het larve stadia zijn opgeslagen. De vloeibaar gemaakte onderdelen van de rups vormen de bouwmaterialen voor de vlinder. Dus als je verliefd wordt en je voelt vlinders in je buik dan is er al veel gebeurd. Normaal noemen we dit de chemie of de klik die er is.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesdinsdag 31 oktober 2017

Vreemdgaan maar waarom toch.

Het is zo raar dat je “vreemde” liefde wilt ontvangen terwijl thuis alles kunt krijgen. Dan moet er toch wel een zeer goede reden zijn, niet waar? Ik begrijp het echt niet, je bespreekt thuis over alles en nog wat en je wilt toch samen oud worden. Hoe kun je dan met een “vreemde” intiem gaan! Waarom doe je dit dan en investeer je niet in je eigen liefdes relatie. Alles is toch thuis bespreekbaar, hoe vreemd je wensen ook zijn! Ik wordt wel nieuwsgierig naar dit fenomeen en probeer het te begrijpen. Ben je in de liefde niet echt gelukkig, bespreek je dit direct en heel uitvoerig en neem je daarna eventueel waardig afscheid.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 3 reactiesvrijdag 20 oktober 2017

Waar wij verschijnt, verdwijnen ik en jij

Op een dating site gaan zoeken naar een wij, lijkt wel een onmogelijk opgave maar ik geloof er wel in. Soms zie ik profielen voorbij komen met een paar woorden en daarbij ook nog een paar delen helemaal niet ingevuld. Mijn vraag is dan steeds zijn deze dames dan wel echt opzoek, of willen ze wel gevonden worden? Verliefd worden en de chemie vinden is zo prachtig. Het geeft je gevoel ruimte en emotie worden weer licht. Heel vaak blijven de echte verliefde gevoelens onbesproken, wetend dat de liefde onmogelijk als onbereikbaar is. Dit kun je uiten door je profiel maar half in te vullen of met een paar steekwoorden te weergeven. Zou dit dan onbewust zoeken zijn naar die onmogelijke liefde? Voor mij is een onmogelijke liefde totaal iets anders, namelijk: De ander is al getrouwd, heeft een lange en vaste relatie en heeft kinderen of is de liefdespartner van je beste vriend of vriendin, of jijzelf bent getrouwd.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 1 reactiezondag 15 oktober 2017

SOULMATE en zielsverwant

Hoe kan je nu je partner beschrijven als je niet echt weet hoe je juist dat gevoel moet beschrijven of verwoorden. Je voelt het wel maar dan..........
De term soulmate, Nederlands: boezemvriend, verwijst naar een persoon met wie men een zeer diepe verwantschap ervaart op het gebied van vriendschap, liefde, intimiteit, seksualiteit of spiritualiteit. Meerdere soulmates toegestaan.
Er bestaan verschillende gradaties van zielsverwantschap tussen mensen. Een van de meest krachtige en langdurige vormen van zielsverwantschap is de tweelingziel, ook wel genaamd "twin soul", of de "twin flame": één gesplitste ziel in twee verschillende lichamen. De tweelingziel wordt ook wel beschouwd als ultieme soulmates.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesmaandag 9 oktober 2017

Een tweede liefje

Ik denk dat we al twee weken elkaar berichten verzonden, deze vrouw is wel zo geweldig. Ik denk dat daar wel elke man over zou dromen. Eindelijk hadden we onze afspraak. Ze wilde graag een afspraak in De Valk Hotel. Zijn mooie hotels en de restaurants zijn ook goed. Ze was er heel duidelijk in. Nou daar zat ze dan tegenover mij en haar mooie ogen streelde mijn lijf. Ze vertelde heel eerlijk dat haar man nu thuis was en op de kinderen paste. Zij had een grote sex-drive en haar man kon haar niet meer bijhouden. Ze wilde gewoon meer begeerte. Ik zou prachtig in haar plaatje passen. Nu moest ik wel even slikken, dit was niet alleen een ontmoeting maar ze wilde eventueel meer. Deze prachtige en mooie dame wilde dolgraag ook een warm fysiek contact.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesdinsdag 3 oktober 2017

Vlinders in je buik voelen.

Vlinders in je buik voelen.

Kriebels in de buik zal de vlinder zelf niet voelen bij het zien van een mogelijke partner. Want een vlinder heeft geen buik. De vlinder eet alleen vloeibaar voedsel, hoofdzakelijk nectar. Dat wordt verteerd in een klein darmstelsel. Een verliefde vlinder heeft eerder kriebel in het reukorgaan. Want andere vlinders laten geurstoffen los die aangeven dat ze er zin in hebben. Eigenlijk willen ze sex en voeding voor de voortplanting. Dan volgt een ingewikkelde paringsdans, die kan leiden tot een korte vrijpartij. Daarna legt het vrouwtje eitjes en vliegt weer verder.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesvrijdag 29 september 2017

Als je het geluk zijn gang laat gaan, hoef je er niet naar te zoeken

Tijdens het resetten ben ik Olga kwijt geraakt. Een geweldige vrouw met een super profiel maar door mij twijfel en angst konden we geen balans vinden. Ik ben meer een persoon die graag kijkt wat wel mogelijk is en iemand die alleen maar kijkt wat weer niet mogelijk is. Ik heb het zeker niet allemaal voor elkaar. Zoek ook naar mijn geluk en wil ook gelukkig zijn. Wat zou ik allemaal kunnen doen om dit te realiseren. Wil wel graag dat geluk voelen! Hoe moet ik nu handelen en wat moet ik nu niet doen om mijn weg te vinden. Goh wat een hoop levensvragen.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 2 reactieszondag 24 september 2017

Twijfel of niet durven. (5)


Olga, keek mij heel strak aan. Ze zag de zweetdruppels op mijn voorhoofd en voelde mijn klamme handen. Was dit nou de chemie, de vlinders in mijn buik of de bindingsangst of liefde of lust. Olga, fluisterde rustig, rustig laten bezinken, alles heeft zijn tijd nodig. Dit mag ook, je weet dat ik een direct persoon ben en ook graag wil voelen of het allemaal past. Olga, legde haar arm om schouders en gaf een warm knuffel. Ja wat moet ik daarmee ging door mij hoofd. Haar zachte blik kruiste mijn ogen waar twijfel uitstraalde.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesvrijdag 15 september 2017

Twijfel of niet durven. (4)


Het profile van Olga viel heel erg op omdat deze heel erg de aandacht trok. De woorden aantrekkelijk, spontaan, extravert, eerlijk, serieus, trouw, recht door zee, warm, vol begrip, lief, zeer temperamentvol, netjes, verzorgd en veel meer...........en goeie sex. Nou vooral dat laatste woord zal wel een publiekstrekker zijn. Ik was ook een beetje nieuwsgierig of mijn veronderstelling wel klopt. Nog helemaal onder de indruk van die zoen en de warmte die overkwam deed geen poging om nog iets te vragen. Het was gewoonweg een genot. Je voelde alles tot diep in je tenen. Wow, dit heb ik al heel lang niet meer gevoeld. Weer terug in de hemel van de liefde.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 2 reactiesdinsdag 12 september 2017

Go with the Flow,

Al een paar dagen zit ik te wachten op dat ene berichtje van die bijzondere dame. We hadden wat geschreven en ze wilde graag alles even laten bezinken. Nou dat begrijp ik best. Ik was wel in de staat van een graag een afspraak maken maar dam moet je wel samen dit willen. Ik was in een soort flow gekomen, voelde mij gelukkig, was al door woorden bijna verliefd en dacht echt dit is de vrouw van mijn dromen maar nu nog even afwachten op haar toestemming.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - 2 reactiesmaandag 11 september 2017

Twijfel of niet durven. (3)


Volgens mij mag ik wel zeggen dat ik goed kan zoenen. Ik weet de balans te vinden van teder, zachtheid en warmte in de warme aanraking over te brengen. Geen overmatig speeksel of een tong die zijn weg aan het zoeken is en spartelt als een vis op het drogen. Olga is zeker een topper en kan zeker heel goed zoenen, zij is zeer actief, lief en weet de andere ook te verleiden. Echter haar zoen is wel zeer direct en als Olga iets wilt dan gaat ze dat ook krijgen.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesdonderdag 7 september 2017

Twijfel of niet durven. (2)

 
Nou deze praatjesmaker moest wel even op adem komen. Normaal neem ik gewoon actie en ben ook lekker actief. Nu was Olga de vrouw die mij direct een hand gaf en twee kussen op de wang. En zullen we eens gaan kijken waar de route begint vroeg ze? Dat lijkt mij een goed idee. We begonnen rustig naar de uitgang te lopen en stiekem keek ik nog eens goed naar haar lijf, zo dat zag er echt gezond uit. Ik kreeg er bijna een kleur van. Niet dat ik zo expliciet naar haar lijf keek maar op een af andere manier zat er een beweging die mij een prikkeling gaf, sorry hoor, zo voelde het. Dit wilde ik wel niet maar toch gebeurd het. Wow wat een lekkere dame toch. Maar ik voelde mij een beet je schuldig, kun je dat wel maken om zo naar een dame te kijken.


Het is dan ook je eigen verzet tegen je gedachten waardoor jouw piekeren en malen en je twijfel niet alleen wordt veroorzaakt, maar waardoor het ook in de loop van de tijd erger wordt. Olga is niet de oorzaak hiervan maar ik ben zelf de oorzaak. Twijfel komt dan ook altijd terug. Het is een illusie dat je twijfel, die tenslotte terecht is, weggaat door het weg te duwen. Het zal dan juist elke keer terugkomen. Gelukkig maar. Het komt terug tot je er wat mee gaat doen. Alleen zo kun je je twijfel loslaten. Het leek mij wijs om gesprek te beginnen en te vertellen wat ik allemaal had gedaan en waarom ik het leuk vond om onze ontmoeting zo in te richten. Het verhaal van die ene foto zou ik maar zeker niet aankaarten, kon niet de juiste woorden vinden. Langzaam kwam Olga nog meer naast mij lopen en pakte mij hand vast. Ze vertelde dat ze dat gewoon fijnere vond en dan bent je ook meer samen op pad.


Bij het eerste dorpje wilde een kleine pauze maken, we keken wat rond of er een leuk terrasje was of een plek waar we koffie konden drinken. Nou het was een gewoon dorpje en geen café of restaurant te bekennen. Of we waren te druk in gesprek en zagen hnet gewoon over het hoofd. Kan ook. Nou zei Olga ik heb ook iets lekkers in mijn rugzak. Dat kunnen we ook ergens aan de weg drinken. We vonden snel een leuk bankje aan een vijver en mooi in de schaduw. Olga haalde uit haar rugzak een klein thermosfles en pakte twee glazen, Nou dan beginnen we maar met een lekker glas witte wijn, ik hoop dat je daar van houd. Het was echt zeer smaakvolle wijn en het smaakte naar meer. Ondertussen hadden al bijna heel ons leven gedeeld. Echt vele verhalen passeerde de revue. Je werd er bijna blij van.


Mag ik je zoen geven? Dit vroeg Olga ineens, ze keek me diep in de ogen, ik voelde dat ze haar hand op die van mij legde en ze keek echt heel lief. O wat moet ik nu zeggen of doen. Wat is nu slim en wat is verstandig. Je twijfel is er nooit zo maar. Je twijfel is er nooit voor niets. Het is als een gezonde strijd tussen je ratio en je gevoel. Dat twijfel als een verlies van controle voelt, maakt dat we het zo lastig vinden. Om maar een einde te maken aan dat controleverlies nemen we een rationeel besluit. Dat doen we in de hoop dat we van onze twijfel af zijn. Dat zal inderdaad even zo lijken te zijn, maar vroeg of laat zul je merken dat het niet het juiste besluit was. Waardoor je weer overnieuw kunt twijfelen. Door de hele situatie met dat glas wijn in de hand en de mooie ogen van Olga nemen we zelfs een besluit eigenlijk gedwongen door de situatie als we weten dat het besluit niet goed voelt. Alles lijkt beter dan die twijfel.

Wordt vervolgd

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactieswoensdag 6 september 2017

Twijfel of niet durven. (1)

We hadden al een tijdje wat op en neer geschreven naar elkaar. Ook een paar leuke foto’s naar elkaar gezonden. Olga is een zeer bijzondere vrouw en is ook op zoek naar een ECHTE vent. Ja toen dacht ik al, dan moet je niet hier bij mij zijn. Ik ben niet een man die stoer wil zijn en de bink wil uithangen. Nee volgens haar is een ECHTE vent iemand die zijn gevoelens laat zien en daar ook over kan praten/schrijven. Nou met mijn dyslexie en dan veel schrijven is daar geen goed hulpmiddel bij maar toch, ik wilde het contact wel vasthouden. Dus veel schrijven en hopen op een ontmoeting.

 

We verzonden elkaar al berichtjes via ons prive mail adres, opeens kreeg ik en foto van haar en die was wel erg duidelijk, helemaal bloot. Nou weet ik niet of dat echt de bedoeling was. Ik reageerde direct of ze wel de goede foto had gezonden. Nee dit was de goede foto want onze afspraak stond voor morgen en dan wist ik wel zeker wie zij was. WOW, dit is weer zo’n wending die ik niet snap. We hadden een heel klein station van de NS gevonden en vandaar kon je een geweldige wandeling maken door een verlaten natuur gebied. Keurig op tijd zo rond 1400 stond ik al op het perron en daar kwam de trein al aan. Toen Olga uitstapte wist ik het direct, zo’n mooie vrouw komt nooit voor mij. Ik was compleet onder de indruk. Uit de vele mails wist ik wel dat zij een karakter heeft van een engel maar deze uitstraling was echt verbluffend.

GOH ik hoop dat ik ook maar indruk kan maken, ik begon al zweet in mijn handen te krijgen. Zou zij mij echt wel leuk vinden of haakt ze direct meteen af. Twijfel is voor iedereen en heel veel mensen iets lastigs. Het is iets waar men van af wil. Toch is je twijfel er niet voor niets. Het wegdrukken van je twijfel is hetzelfde als alarmsignalen negeren. Er is een manier om op een constructieve manier met je twijfel om te gaan, zodat je je twijfel kunt loslaten. Weg lopen is dat zeker niet, ontkennen dat het er is werkt ook niet. Er moet toch iets zijn? Het is juist het wegberedeneren en wegrationaliseren van twijfel waardoor het in stand blijft. Het is namelijk onmogelijk om ergens niet aan te willen denken. Ons brein kan niet opzettelijk niet aan iets denken. We kunnen niet niet denken. We kunnen niet niet twijfelen. Als je een gedachte wil blokkeren is dat dan ook de grootste garantie dat die gedachte steeds terug komt. En die gedachte zal net zo lang terugkomen tot je er niet meer tegen vecht en tot je die gedachte toe laat. Dat is hetzelfde als met twijfel, dus als je je twijfel wilt loslaten, zul je het moeten leren toelaten. DUS: twijfel is er niet voor niets. Twijfel is een waarschuwingssignaal om jou te behoeden voor dingen waar je later toch spijt van krijgt. Het is juist het toelaten van je twijfel wat maakt dat je twijfel oplost en waardoor je je twijfel kunt loslaten. Het is je verzet tegen je twijfel waardoor twijfel blijft bestaan en toeneemt. Maak van twijfel je beste vriend(in) door je twijfelgedachten onvoorwaardelijk te leren toestaan. Schrijf desnoods je twijfel- en angstgedachten op. Want dan kun je er wat mee. Het zijn je angstgedachten van vroeger, toen je klein was. Toen kon je er inderdaad ook niets mee, nu gelukkig wel.

Olga gaf aan dat ze enorm had uitgekeken naar deze afspraak. Gewoon met een man een prachtige wandeling maken en op die manier elkaar leren kennen. Ik kwam niet opdringend over en gaf haar alle ruimte. Ze voelde zich zeer happy. Ik wist even mijn houding geen plaats te geven. O wat moet ik nu doen, zeggen dat ik twijfel? Of gewoon toch doen of zeggen dat ik niet durf. Er kwam geen woord uit me, nou praatjesmaker!

 

wordt vervolgd.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesmaandag 4 september 2017

Zoekt ik nu Chemie of de klik met die geweldige dame

Ik weet het zelf niet meer. Wat zoek ik nu of door wie wil ik gevonden worden. Belangrijke vraag, werkt deze basis theorie nog steeds en ook als je geen kinderwens meer hebt?? Van oorsprong en in de evolutie komt erop neer dat mannen een zo vruchtbaar mogelijke vrouw zoeken en vrouwen willen een man die vooral tijdens de zoogtijd en na de bevalling, voor haar en het kind kan zorgen en hen kan beschermen. Vruchtbare vrouwen hebben het figuur van een zandloper. De voorkeur voor blonde vrouwen is te verklaren uit het vruchtbaarheid principe, wanneer vrouwen ouder worden zal het haar ook donkerder worden. Gezond lang blond haar is dus een teken van jeugdige gezondheid en dus vruchtbaarheid en mannen zoeken jonge en vruchtbare vrouwen.

Lees verder!

geplaatst door Lev1 - nog geen reactiesVorige berichten

Archieven

Volg ons op Twitter

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl