Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 27 juni 2021

17Ways

Natuurlijk – beauty is in the eye of the beholder – en smaken verschillen, maar nota bene de Quote publiceerde ooit een lijst van 17 manieren waarop een man zijn aantrekkelijkheid zou kunnen verhogen. En geloof mij het is een lachlijst van jewelste. Zo aardig en natuurlijk zit er een zekere waarheid in, maar ik vraag mij af of een echte man al niet zelf een aantal van die 17 manieren heeft geprobeerd in zijn zoektocht naar de ware.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 juni 2021

Liefde

Dat woord liefde dat telkens door mijn hoofd vliegt en zo lastig is om als gevoel vast te houden. Dat woord liefde dat ieder mens in zijn leven zo zelden voorbij ziet komen en nog zeldzamer gebruikt. Dat woord liefde waarvan eerder ieder ander je vertelde wat dat zou kunnen betekenen voor je gemoedstoestand en wat, toen je dat eindelijk zelf tegenkwam, bij jou totaal andere reacties gaf en geeft.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 juni 2021

Trike

Zomaar een oude geliefde tegen het lijf gelopen en hij herkende mij eerder dan dat ik hem herkende. Maar ik moet ook zeggen dat mannen op een motor, met helm en al, lastig te herkennen zijn. Het was dat hij zijn helm afdeed, en mij een vrolijke glimlach toewierp, dat ik zag wie hij was. Wij gingen samen naar het enige terrasje dat dit dorp rijk is en ik moet zeggen dat je als passagier op een Trike toch wel erg hoog zit. Ik was blij dat het een kort en rustig ritje was en had wel meteen de nijging om vriendlief goed vast te houden. Het voelde prettig vertrouwd.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 5 juni 2021

Daten

De Canadees Jesse Cook, bekend om zijn fraaie gitaar composities, is merkwaardig genoeg geboren te Parijs, Frankrijk, en heeft een groot deel van zijn jeugd en zeker alle zomervakanties doorgebracht in het departement Aveyron in Zuid-Frankrijk en ook in Arles, Noord-Spanje en Barcelona. In Aveyron werd jarenlang gewoond in een huis met anderhalve meter dikke muren, enorm grote open haarden, zonder elektriciteit, zonder stromend water,

Lees verder!

geplaatst door Riannewoensdag 2 juni 2021

Wijsheden

Boeddha wordt vaak afgebeeld als een man met een vriendelijk bol gezicht, een daarbij passend bollig lijf en sommige van zijn wijsheden zijn zo toepasbaar op het date gebeuren. Neem bijvoorbeeld de quote – Hoe een man jou behandelt, geeft meteen aan hoe hij over je denkt. En wat heb ik bij het daten al niet meegemaakt wat dat betreft?!

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 mei 2021

Hormonen

Wat is nu eigenlijk het gevoel dat je krijgt als je verliefd bent en/of liefde voelt voor een bepaald man. Lastig om dat gevoel uit elkaar te trekken; hoewel ieder mens wel zal begrijpen dat liefde voor de ander meer is dan lichamelijke intimiteit en seksualiteit. Deskundigen hebben het bij de liefde over een samengaan van geestelijke intimiteit met lichamelijke intimiteit.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 16 mei 2021

DePlayer

Na mijn studie heb ik gekozen voor wonen in een dorpje en dat heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Een van de nadelen is dat iedereen alles van iedereen weet en ook wil weten. Somtijds kan dat leiden naar uitzonderlijk grappige situaties. Sommige mannen kunnen ook werkelijk idiote handelingen uithalen.

Lees verder!

geplaatst door Riannewoensdag 21 april 2021

Muziek

Bent u ook wel eens in een klassieke bui? Ik bij herhaling en dat uit zich dan in het afdraaien van klassieke muziek. Ik houd ook van jazz en blues maar dan ben of kom ik wel in een andere stemming. Bij klassieke muziek word ik rustig en bij jazz en blues heb ik meteen de neiging om te gaan dansen.

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 19 april 2021

NeverCared

Tijd over voor het schrijven van blogjes en heerlijk om met schrijven je gevoelens van dat moment te verwoorden. Om een of andere reden is het lied van Willy Nelsen – I Never Cared For You opeens mijn favoriet geworden. Samen met de mooie muziekvideo die daarbij gemaakt is, is dat ook een hele fraaie uitvoering. En zo toepasselijk

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 april 2021

DromenZijnBedrog

Het wordt zo vaak gezegd dat dromen bedrog zijn. Maar waarom komen die dromen dan telkens terug? De eerste keer dacht ik nog dat mijn droom over de ex louter toeval was. Ik had daarvoor zijn gezicht telkens voor mijn ogen voorbij zien komen. Logisch dan dat hij mij ook in mijn droom gaat lastigvallen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 maart 2021

TheeMetWolkjeMelk

De zon kwam net op toen ik wakker werd en meteen ging mijn blik naar de man naast mij. Hij was nog diep in slaap en ik was bezig om langzaamaan goed wakker te worden. Een blik op de klok leerde mij dat het 6 uur in de ochtend was en sjah – normale mensen zoals hij slapen dan nog. Wij hadden deze nacht niet stilgezeten of stilgelegen, want dat is een beter woord daarvoor.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 maart 2021

Date

Het is wat tegenwoordig om een date te regelen. Geen restaurant, café of ander uitje zoals een dierentuin open en het is geen oplossing om de date meteen bij mij thuis uit te nodigen of omgekeerd naar zijn huis te gaan. Ik wil eerst even kijken of de date wel de date is die ik in mijn gedachten van hem gemaakt heb. Gewoon – eerst kijken wat voor vlees ik in de kuip heb.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 maart 2021

Aantrekkelijk

Zo grappig – ik las ergens dat een man die met een hond rondloopt een vrouwentrekpleister is. In mijn dorpje zijn er veel mannen met honden en op basis van de hond ga je langzaam maar zeker de man herkennen. Maar om nu te zeggen dat die hond zijn baas een extra aantrekkingskracht geeft -nee dat heb ik toch nooit kunnen ontdekken.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 februari 2021

KnapOfNiet

Zo aardig en tegelijkertijd zo vreemd – de stelling dat vrouwen kiezen voor knappe mannen voor een korte termijn relatie en kiezen minder knappe mannen voor een lange termijn relatie. Aardige stelling – omdat het aanleiding geeft tot nadenken – zou de stelling waar zijn of niet. Vreemde stelling – omdat iedereen een andere voorstelling heeft van wat een knappe man/vrouw is.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 februari 2021

Fikkie

Geen enkele Gordiaanse knoop is ooit definitief middendoor gehakt; hij heeft de onaangename eigenschap zichzelf weer in de knoop te leggen. Jung zal met deze stelling ongetwijfeld bedoeld hebben de menselijke tumulten die wel eens plaatsvinden in een relatie. Maar de Gordiaanse knoop is in werkelijkheid wel degelijk ontward door Alexander de Grote. Hij hakte de Gordiaanse knoop doormidden

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 februari 2021

Olijfboom

Gelukkig – de kou is bijna weer voorbij en wij krijgen een periode ver boven nul wat prettig is voor deze tijd van het jaar. In het begin van de winter heb ik het olijfboompje en de dwerg perzik binnen gezet, gesnoeid, goed verzorgd en bij wat warmer weer gaan beide weer naar buiten zodat zij in schoonheid groeien en hun bloemen en vruchten weer tonen. Het is net als bij de liefde

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 februari 2021

DeBaas

Altijd lastig om gevoelens van liefde voor een man te analyseren. En vallen die gevoelens wel te analyseren of is het beter om gewoon alles prettig over je heen te laten komen zonder daar al teveel over na te denken. Liefdesgevoelens kunnen je wereld goed op z’n kop zetten op het moment dat de juiste man voorbij wandelt. Dan bedoel ik niet letterlijk dat hij voorbij wandelt natuurlijk.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 31 januari 2021

VreemdeSnuiters

Het dategebeuren lijkt soms meer op een tombola met onbekende uitkomst. Iedereen kan zich verbergen achter een profiel en mooie foto’s. Ook personen die helemaal niet op hun profiel lijken – kleiner dan opgegeven, geen hbo of wo, ouder dan de foto’s suggereren of gewoon gevaarlijk.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 januari 2021

Joepie

Nooit te laat voor goede voornemens voor het nieuwe jaar. In de hoop en de verwachting deze goede voornemens het hele jaar 2021 en het liefst ook nog de komende jaren vol te houden. Ik heb het dan niet over het teveel eten van chocolade – wat ik zo vreselijk lekker vind – maar over het uitsluitend aandacht besteden aan mannen die werkelijk waarde hebben.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 december 2020

BetrouwbaarheidScherm

Ik keek uit het raam, zag hem voorbij lopen en hij keek mij recht in de ogen. Voldoende om subiet mijn huis uit te rennen naar iemand waar ik altijd welkom zou zijn. Ik werd ontvangen alsof ik een mooi cadeautje was. Ik begon mij net te vervelen, wilde je al bellen en nu kom jij toch binnenvallen – was mijn ontvangst - waarna hij verder ging met – mooi, dan gaan wij deze zonnige dag gebruiken om wat aardigs te doen. Leek mij prima

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 december 2020

Waardering

Help mij hier even mee, wil je. Hij stond bovenop een trap met een plafonniere in zijn ene hand en een lamp in de andere hand. Voor het gemak nam ik de plafonniere van hem aan en daarna de kapotte lamp, zodat hij de nieuwe lamp erin kon draaien en vervolgens de plafonniere weer kon bevestigen. Onder het naar beneden stappen van de trap zuchtte hij ervan en vertelde – vandaag ging werkelijk alles fout wat maar fout kon gaan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 december 2020

Jongetjes/Meisjes

Hebt u het ooit meegemaakt dat een man, waarmee je bezig bent om voorzichtig contact op te bouwen waarna je wilt kijken of er werkelijk iets inzit samen, plotseling laat vallen dat jongetjes en meisjes op seksgebied elkaar dienen te helpen?

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 november 2020

FeelingGood

De wereld voelt beter dan ik dat maandenlang heb kunnen voelen. Het hele leven lacht mij toe – zakelijk en privé. Laat mij maar uitgestrekt op mijn bank liggen met een goed glas naast mij en mijn favoriete muziek uit de luidsprekers. Waarna hij een feestelijke grijns mijn kant op stuurde en zijn glas naar mij ophief.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 november 2020

Aantrekkingskracht

Het is en blijft een raadsel wat er precies voor nodig is om twee mensen geïnteresseerd in de liefde voor elkaar te krijgen. Wat dat precies is, zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden want het onderbewuste speelt mee. Het is best frustrerend om altijd net niet precies te weten hoe liefde ontstaat. Bekend is wel dat interesse wordt gewekt door het uiterlijk van de ander, wat samenwerkt met een stoet aan andere factoren

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 15 november 2020

FWB

De datingcoach, waar ooit iemand mij op abonneerde waarschijnlijk omdat hij dacht dat ik dat wel gebruiken kon, kwam weer eens voorbij. En dat met de stelling dat een FWB (Friends With Benefits) relatie voor een vrouw altijd verkeert afloopt en leidt tot hartzeer en tranen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 8 november 2020

Nietzsche

Zeg – zei ik, kijkend naar de stapel boeken op het tafeltje naast hem – ben je bezig om kennis in te halen? Hij pakte het bovenste boek van het stapeltje, sloeg het open en citeerde – De liefde is de toestand waarin de mens de dingen het meest ziet zoals ze niet zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 1 november 2020

Ondergronds

Het was vreselijk gezellig gisteravond. Weet je nog die menselijke tank die even geleden hier kwam vertellen dat ik iets zou hebben met zijn vrouw, waar ik niets vanaf wist? Die menselijke tank kwam gisteren zijn excuses aanbieden. Zijn nu ex had hem verteld dat er inderdaad nooit iets geweest was tussen haar en mij. Om de waarheid te vieren heb ik de man een drankje aangeboden

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 25 oktober 2020

BegeerdVrijgezel

Ik had bijna het hele gebeuren gemist en wat ik wel zag was vreemd om te begrijpen. Ik zag neef in de opening van zijn voordeur staan, zag voor hem het type geciviliseerde menselijke tank. En bovendien een menselijke tank waarbij je stoom uit de oren zag komen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 oktober 2020

Catfight

Die avond waren er zes mensen uitgenodigd en dus zouden wij met acht man aan tafel zitten. Waarop ik vroeg of dat in deze Kojona-tijd nog wel mocht. Dat was duidelijk een verkeerde opmerking waarna ik vijf minuten lang overladen werd met boosheid. Hij had niets te maken met die angsthetzes, niets te maken met onhygiënische muilkorven, niets te maken met wat de treiterhomo uit Den Haag

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 11 oktober 2020

PickupArtist

Zelf heb ik toch even moeten kijken naar de woorden Pickup Artist wat een typisch Amerikaanse uitdrukking is en je zou aan die woorden bijna een andere betekenis geven. Een Pickup Artist is een man die zich tot doel heeft gesteld om met een zekere regelmaat in uitgaansgelegenheden of op datingsites willekeurige vrouwen op te pikken voor een one-night-stand.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 oktober 2020

DateWensen

Vrouwen zoeken naar een man van 4/5 jaren ouder die groter is, symmetrisch gebouwd is, met een breed gezicht en brede kaak en met een gelijke of hogere maatschappelijke status het liefst aan de top van de Pyramide en die niet te aardig is – volgens professor Jordan Peterson.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiemaandag 28 september 2020

JordanPeterson

Ik ben een beetje verslingerd geraakt aan de video colleges van Jordan Peterson, professor klinische psychologie aan de Universiteit van Toronto. De wijze waarop hij zijn boodschap brengt, is opmerkelijk, zeer leerzaam en hij brengt altijd punten naar voren die aanleiding zijn voor reflectie. In latere blogjes kom ik nog terug op zijn visie op man en vrouw in de datewereld.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 september 2020

Midlife

Alweer een week voorbij in dit kikkerland en heb jij ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Wel – vertelde ik – ik had een vakantie gepland met de ex en omdat de ex nu ex is geworden, is die vakantie ook ex gegaan. Misschien hield die vent toch wel van jou

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 september 2020

Cake

Kijk eens goed om je heen – weet jij een betere manier om de zaterdag door te brengen?! Rust, kalmte, lekker eten en drinken dat ik meegebracht heb. En deze goede plek op de oever van dit beekje – heerlijk toch?!

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 september 2020

Winteravondthee

Heb jij ooit gehoord van zoiets als Winteravondthee? Was de vraag die ik bij binnenkomst voor mijn voeten geworpen kreeg. Ik plofte in mijn vaste fauteuil en merkte op dat het zeker weer een soort exotisch theedrankje van een van zijn liefjes zou zijn. Of een nieuwe uitvinding van een overijverige keukenhulp, of iets dat uit neefs eigen fantasie zou komen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 30 augustus 2020

Liefde

De vraag is altijd wat liefde nu eigenlijk precies is en hoe je het gewonnen krijgt. Duidelijk voor een ieder zal zijn dat egoïsme nooit de belangrijkste basis voor liefde kan zijn. Ooit kwamen een paar mannen op mijn pad die in hun egoïsme verwachtten dat een vrouw hen alles gaf aan gevoelens, vertrouwen en seks, zonder

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 16 augustus 2020

BallonVaart

Wat een aardige dag voor een verrassing. Ik vierde een klein persoonlijk feestje en neef wist daarvan. Hij had mij die ochtend uit bed gebeld met de mededeling dat hij wat aardigs geregeld had en dat hij mij die middag, verstandig gekleed in lange broek en met platte schoenen, bij hem wilde zien. Ik was prettig verrast en benieuwd.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 9 augustus 2020

Collier

Wat is het vreselijk warm overal. Ik keek tevreden om mij heen en merkte op – een van de voordelen van dit huis is dat het binnen zo heerlijk koel blijft. Er kwam geen reactie dus vroeg ik hem – en hoe staat het met je nieuwe vlam - in de verwachting een paar tevreden opmerkingen terug te krijgen, maar dat liep anders.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 2 augustus 2020

Kamasutra

De huwelijksplannen met jou heb ik maar even op de plank gezet in afwachting van verdere gebeurtenissen in jouw liefdesleven – en na deze duidelijke mededeling keek hij lief en vriendelijk naar mij. Ik moest daar toch even over nadenken en wat hij zomaar stelde voelde bijna als een verlies.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 juli 2020

LL

De letters LL staan voor – mijn Laatste Liefde, mijn Liefhebbende Liefde, mijn Langstdurende Liefde. Een zoektocht in alle vrolijkheid – dat wel. Soms komen er berichten voorbij mijn ogen waar ik niet zo vrolijk van word. Bijvoorbeeld de stelling dat ieder mens maximaal drie keer in zijn leven liefde vindt en velen die derde keer zelfs niet halen maar bij de tweede keer blijven steken.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 juli 2020

Verrassing

Je kunt je niet indenken hoe genoeg ik heb van al die tijdelijke liefjes! Al jaren vermijd ik Amsterdam om allerlei redenen en nu moest ik daar toch weer naar toe. Hoe kwam je daar dan terecht? – vroeg ik zonder er over na te denken. Hij vertelde – een van mijn contacten wilde de bespreking beslist in Amsterdam laten plaatsvinden. Dat was zijn keuze en niet de mijne. Wandel ik door de Leidsestraat naar mijn afspraak en kom ik

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 juli 2020

LiefdesSchade

Hai liefie - Jij raadt nooit wat mij nu weer overkomen is! – was het eerste wat ik te horen kreeg toen ik de woonkamer binnen kwam wandelen. Op neef Sjaaks pad komen altijd bijzondere gebeurtenissen, want hij is als een magneet voor alles wat idioot is. Ik plofte in mijn vaste stoel, nestelde mij

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 juni 2020

DeOlympus

Het is lang geleden dat het in Nederland zo warm was en zoveel mensen de mooie stranden gingen opzoeken. Strand, zeewind, zoute zee en kijken naar de andere strandgangers. Vanaf peutertijd en tot de Uni - In het zicht van een mooie zonnige dag - maakte mijn vader ons even voor vijf uur in de ochtend wakker en waren wij nog voor zes uur op het strand van Zandvoort.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 juni 2020

Excuus

Hij keek bijna wanhopig mijn kant op en merkte op – zo’n mooie zon buiten en het doet mij niets. Er ligt een steen op mijn hart en ik weet niet hoe ik die weer kwijt kan raken. Gevolgd door een diepe zucht. Ik wees hem op de ijskoude citroenthee die ik net voor hem had neergezet omdat ik wist dat hij dat lekker vond.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 juni 2020

HetStrand

Heerlijk als de zon de hele dag schijnt en de omgeving in een warme gloed zet. De temperatuur zou die dag boven de 26graden Celsius komen en natuurlijk nodigt dat uit. Sjaak en ik hadden onszelf ter afwisseling eens een dagje strand beloofd. Dus lagen wij die ochtend, na een frisse duik in de Noordzee, tegen 10 uur op strandstoelen te genieten van de warme zon. Tot dan toe alles prima.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 juni 2020

DeSociŽteit

Heerlijk, heerlijk, heerlijk – en zo kon ik nog wel even doorgaan. Ik hing in een ruime stoel opgevuld met een paar kussens. Schoenen uit en mijn benen bungelend over de leuning heen. Heerlijk en heerlijk. Ik zat juist dicht genoeg bij de open haard om het vuur te zien en te horen, en net ver genoeg er vandaan om geen last van de hitte te hebben.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 31 mei 2020

Whisky

Als ik tegen het middaguur bij iemand binnenloop en zie een fles whisky op tafel staan met een man uitgezakt in een stoel, die speelt met de ijsblokjes in zijn glas, dan vermoed ik dat er iets niet helemaal goed is. Als je iemand lang genoeg kent, weet je meteen hoe het beste te handelen. Dus

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 25 mei 2020

JustFriends

Altijd in wintertijd het jaarfeest van de beroepsvereniging. Ik was beginnend jurist in loondienst en mijn baas zag ook mij met partner graag bij dat feest. Gepast opgetut en aan de arm van mijn toenmalige partner op naar het jaarfeest van de beroepsvereniging. Als promoverende psycholoog was mijn partner best geïnteresseerd naar de mens achter dat stoffige recht.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 mei 2020

Etentje

Zeg Sjaak, ik kwam hier vlakbij op straat een vrouw tegen die woedend aan mij voorbij stampte. En zij leek uit jouw huis te komen. Sjaak glimlachte tevreden. Toch geen ruzie gehad met een van je liefjes, hoop ik?! – stelde ik voorzichtig. Ach wel nee – was het antwoord – zij droeg zeker een mondkapje, is het niet.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 10 mei 2020

DeZon

Gisteren was een heerlijke warme dag. Hij had verteld de morgen te willen beginnen met een rondje rennen. Nu is rennen niet mijn favoriete sport want als ik dat probeer ben ik na een meter of honderd al buiten adem. Ik wandel liever, wilde toch samen met hem bezig zijn en meegenieten van buiten. De ideale oplossing is de fiets.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 mei 2020

Grasmaaien

Na een paar uurtjes achter vriend, golfclub eigenaar, aan racen op een grasmaaier, had ik echt wel zin in koffie. Ik was gelukkig niet de enige en vriend dirigeerde ons beiden naar zijn clubhuis en de koffiemachine. Wat een aardig verzetje is dat rond racen op zo’n zit-grasmaaier toch. Met de lockdown had hij al zijn personeel in de WW gezet, maar onderhoud moest natuurlijk doorgaan. Je wist maar nooit wanneer alles weer normaal werd.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 april 2020

BuurtActiviteit

Ik hoefde niet eens de voordeurbel aan te raken. De deur ging vanzelf open en neef Sjaak liet twee hooggehakte dames uit, waar ik een stapje voor opzij deed om ze voorbij te laten gaan. Beide dames keken uiterst vriendelijk naar Sjaak en nieuwsgierig naar mij.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 april 2020

AnderhalveMeter

Vrijdagochtend vroeg uit bed gebeld of ik zin had om mee te gaan naar zijn woonhuis op Terschelling. Natuurlijk had ik daar zin in. Die hele lockdown met paniekaanjager Rutte met ploeg en zijn MSM deden al een tijdje stukjes levensplezier weghalen. Ik kon een aardig uitje wel gebruiken.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 maart 2020

Borrel

Wij ploften bijna gelijktijdig in een van de nu lege fauteuils rond de open haard en staarden redelijk uitgeput voor ons uit. Wij hadden een aangeklede borrel georganiseerd. Huisfeestjes zijn door Den Haag verboden, maar een borrel drinken met elkaar mag wel.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 maart 2020

CrisisDate

Wel – merkte Sjaak strijdbaar op – al die beperkingen in Nederland gaan in ieder geval mijn seksleven niet bereiken. Angst voor besmetting? - voegde ik hem toe en zag hem nadenken over het antwoord dat hij daarop wilde geven. Ik vertelde maar dat, naar mijn mening, het dateleven in Nederland bijna tot stilstand was gekomen en noemde het woord crisisdate.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 13 maart 2020

Sjaak

Ik ben haar kwijt – vertelde neef Sjaak met een tevreden argeloosheid. Je huispoes, onze goede kokkin? – probeerde ik nog, maar bij Sjaak ligt het altijd anders. Ach, je weet wel, die zij van dat zakelijk belangrijke echtpaar – was het korte antwoord. En je zakelijke belang bij die mensen dan?

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 6 maart 2020

Corona

Wist jij dat er in Den Haag centrum, vlak naast de regeringsgebouwen, al heel lang een Corona Hotel staat? Wij hadden het over het Corona virus gehad. En lang leve de Uni Leuven die al in januari 2020 haar 86 jaar oude anti malaria middel

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 28 februari 2020

Leugentjes

Even na middernacht uitpuffen bij de nog steeds goed brandende open haard. Vanaf een uur of vijf die dag waren wij bezig geweest om een redelijk aantal gasten te entertainen. En tevoren was mij verteld dat bij dat stel eigenlijk maar een echtpaar zat dat zakelijk interessant was voor neef Sjaak.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 21 februari 2020

Aanbod

Met neef Sjaak mee om samen een nieuw huis voor hem te bekijken. En dat begon al goed. Jij raadt nooit waar ik vannacht ben geweest - stelde neef. Bespaar mij de details maar, het is van je gezicht af te lezen – was mijn directe reactie.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 14 februari 2020

Valentijnsdag

Het was weer eens Valentijnsdag en ik heb daar helemaal niets mee. In mijn beleving zijn dergelijke dagen uitgevonden door de middenstand, die daar dan ook altijd het meeste profijt van heeft. En wie verwacht er nu een cadeau te krijgen op Valentijnsdag. Maar tijden veranderen

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 7 februari 2020

Video

Ooit en ergens in een ver verleden heeft iemand gedacht dat het wel eens nuttig zou kunnen zijn dat ik kennis nam van de wereld wijsheden en video boodschappen van Tim Veninga. Een persoon die aan vrouwen – en overigens ook aan mannen – belooft dat zij, als zij zijn adviezen volgen, geheid

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 1 februari 2020

DateBlues

Wat een enorme invloed kan een man hebben op je welbevinden als vrouw. De juiste man dan – en vind hem maar eens. De juiste man geeft mij rust, geeft mij plezier en geeft mij zekerheid. En dat is iets waar ik al heel lang naar op zoek ben.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 januari 2020

GoedAdvies

Je weet toch dat een mens bestaat uit twee delen – of ben jij nog niet zover? Dat was de mooie vraag die mij gesteld werd en gelukkig was ik toen al zover dat ik de man begrijpen kon. Maar soms is het beter dat je je gewoon van de domme houdt en even wacht op wat er verder gaat komen. Ik hoefde daar niet lang op te wachten.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 17 januari 2020

Dierentuin

Bij de kassa van de dierentuin was ik net bezig om voor mij en gezin de kaartjes te betalen, toen ik ze recht vooruit aan zag komen lopen. Een oudere en jongere man beiden van beduidende lengte met tussen hen in een ook op leeftijd zijnde veel kleinere wat gezette dame met een vriendelijk gezicht. Het drietal

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 11 januari 2020

Liefde

De liefde doet een mens leven, doet een mens ademhalen, doet een mens genieten, doet goed en is een van de noodzakelijkheden waar een mens niet zonder kan en altijd naar op zoek zal zijn. Liefde is meer dan seks alleen – iets waarvan ik ooit merkte

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 december 2019

NwJaar

Een nieuw jaar komt eraan en dat is echt iets om bij stil te staan. Zeker nu als daarmee ook een decennium wordt afgesloten en het cijfermatig mooie jaar twintigtwintig begint. Ik stel mij een nieuw jaar altijd voor in de vorm van een jong kind dat hard begint weg te lopen van

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 december 2019

Voelen

Voor het einde van dit jaar heb ik mij eens geworpen op het woord - voelen. Niet het gevoelen van onbehagen wegens het naderende einde van het jaar, ook niet het gevoelen van afwachting wat het nieuwe jaar zal brengen. Maar simpel het gevoel -voelen - zoals dat van toepassing kan zijn bij

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 14 december 2019

DeStap

De laatste tijd word ik regelmatig dagelijks eraan herinnerd hoe belangrijk al die verschillende eerste stappen in je leven kunnen zijn. Dat geldt dan van de eerste echte stappen in kindheid tot het uit huis gaan en op kamers wonen voor het volgen van de verkozen opleiding.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 7 december 2019

LetGo

Hoe vaak komt het niet in een mensenleven voor dat keuzes gemaakt moeten worden. Belangrijke Keuzes die je hele leven kunnen beïnvloeden. In de liefde is het ook zo en is het veelvuldig een afweging van factoren op basis waarvan de keuze niet valt op die persoon, maar op een ander.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 1 december 2019

DeZon

Als ik dit aan het schrijven ben, schijnt de zon hier - in huis, buitenshuis en ook binnenin mij. Een prettige zon, niet al te laagstaand, niet al te verwarmend en toch uiterst aangenaam. De zon schijnt op de warme WhatsApp berichtjes

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 24 november 2019

KnappeMan

Vrouwen kiezen knappe mannen voor korte termijn relaties en minder knappe mannen voor lange termijn relaties. Dat zou een van de stellingen zijn uit een onderzoek naar wat vrouwen het best kunnen waarderen in een man. Wie dat onderzoek heeft uitgevoerd en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 november 2019

Interview

Ik beken dat ik mij even verveelde. Dat gebeurt niet vaak, maar toch. Ik ben toen eens gaan kijken naar die interview vragen bij mijn profiel. En ik besloot maar eens een vraag te beantwoorden. Meteen zag ik, tot mijn verbijstering, dat mijn antwoord op de vraag geplaatst werd op mijn profiel en onder dat interview.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 3 reactieszondag 10 november 2019

Memories

In een mensenleven doorloopt iedereen een stortvloed aan gebeurtenissen, een stortvloed aan ervaringen, en slaat dat dan op als herinneringen - memories. Een soort vicieuze cirkel waar geen enkel mens van verschoond blijft. Het kunnen dan erg prettige herinneringen zijn, maar ook herinneringen aan heel onprettige gebeurtenissen en ervaringen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 november 2019

Superioriteit

Het werkt altijd verhelderend om over mannelijke superioriteit wat meer informatie te verkrijgen. En een paar jaren geleden heeft de professor antropologie Melvin Konner, verbonden aan de Emory University in Atlanta USA, vertelde dat vrouwen biologisch superieur zijn aan mannen. Natuurlijk sta ik daar graag even bij stil.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 27 oktober 2019

CrazyGame

Met een paar Engelse woorden is het heel gemakkelijk om een gebeuren helder en duidelijk neer te zetten. Dus ga ik in dit blogje maar eens proberen te verduidelijken dat werkelijke wederzijdse liefde altijd een spel van aantrekken en afstoten is; ofwel van een Crazy Game. Een liefdesspel, wat van grote invloed kan zijn op

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 oktober 2019

WaanWerkelijkheid

Zoals je de waan van de dag hebt tegenover de werkelijkheid van de dag. Zo heb je ook de waan van de liefde tegenover de werkelijkheid van dat moment. De liefdeswaan komt tevoorschijn op het moment dat een man aardig lijkt. Een mening die alleen nog gebaseerd is op het uiterlijk van die man. Pas later komen momenten

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 oktober 2019

ManInSuit

Zoals een man kijkt naar vrouwen in rok of jurk, zo kijk ik graag naar een man in pak. Het heeft altijd wel iets, zo’n man in pak. Je kunt bij zo iemand van alles aan werkomgeving bedenken. Van een baan in een hotel, tot een werkplek bij een bank of ergens in een openbare functie. Er moet gezegd worden dat een pak bij de ene man beter staat dan bij de ander.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 oktober 2019

Idiotie

In de relatie tussen man en vrouw kan het gebeuren dat het woord idiotie voor je ogen voorbijkomt. Idiotie in de wijze van optreden, idiotie in het verzwijgen van van alles en nog wat en idiotie dat wellicht is vastgeroest in het denkpatroon.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 september 2019

Mannen

Wat kunnen mannen hun liefdesleven moeilijk maken voor zichzelf. Dat ligt nogal eens aan het gegeven dat mannen veelal functioneren in groepen. Zo’n mannengroep zal altijd een mening hebben over hoe vrouwen behandeld dienen te worden. En zeker zullen al die mannen direct klaarstaan om die ene vrijgezel in de groep

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 september 2019

Zon

Vanaf een terrasje komt mij altijd een bloemvolle omgeving voor de ogen. Een espresso naast mij op tafel en maar kijken naar al die goedwillende terrasgenoten en wandelaars. Er wordt niet gelopen, er wordt geslenterd. Niemand wil op een vrije dag gaan haasten.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 15 september 2019

Elkaar


I found love where it was not supposed to be, right in front of me – een hele mooie zin om dit blogje mee te beginnen. Wil niet iedereen, die op een datingsite aan het zoeken is, eens een keer de wederzijdse liefde vinden? En dan ook nog een liefde die er alle jaren al geweest is.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 8 september 2019

Kansen

Eigenlijk had ik het al eerder in de gaten. Maar nu hebben ook een paar psychologen van de Uni Tilburg zich gebogen over de paradox van de moderne liefde. Met als uitkomst van hun onderzoeken, dat datingsites de kans op het vinden van liefde niet vergroten, maar verkleinen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 1 september 2019

Struikelen


Confucius wist het al – onze grootste overwinning is niet dat wij nooit falen, maar dat wij telkens als wij struikelen weer opstaan. In de dating wereld is het eigenlijk hetzelfde. Denk je echt deze keer nu eens een hele aardige date online ontmoet te hebben, gaat de correspondentie soepel en toont de man een licht gevoel voor humor. Dan is dat nog steeds geen garantie voor een succesvolle eerste ontmoeting. Mijn date stelde voor

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 26 augustus 2019

Rozen

Het leven gaat niet altijd over rozen. Of misschien kan ik beter zeggen – het liefdespad gaat niet altijd over rozen. Een uitdrukking waarmee wordt aangegeven dat er nog al wat moeilijkheden zijn op je pad. En mutatis mutandis wordt aangegeven dat, als je pad wel vol ligt met rozen, alles voor jou prima verloopt. Als bewoner van het platteland, en beheerder van een tuin die volstaat met rozenstruiken, denk ik dan altijd maar dat in die uitdrukking met rozen bedoeld worden de rozenblaadjes. Ik kan mij niet voorstellen dat het wandelen over rozen, waarvan de stelen vol zitten met akelige doornen, ooit positief gezien kan worden.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 juli 2019

BloggerBlues

Wij zijn nota bene nog maar met twee bloggers over. Hoe is dat nu mogelijk? Is er dan niemand bij al die aangesloten WO en Hbo’ers op de site, die met een beetje regelmaat op een half A4tje kan vertellen over zijn of haar ervaringen in de liefde en bij het daten? Misschien werkt het om te vertellen dat een blogger op deze site veel aandacht krijgt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 juli 2019

Liefde/Lust

Altijd verstandig om eens achteruit te stappen, de situatie van een afstand te bekijken en eens heel nuchter en helder voor jezelf te krijgen of de relatie met die man werkelijk liefde is of uitsluitend gebaseerd is op lust. Antwoorden daarop zijn overal te krijgen – dus.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 juli 2019

HetJournaille

Zulke aardige typeringen gelezen over een bewindsman en over een hoge piet bij de EU. Om met de eerste te beginnen – quotes van Theodoor Holman in het Parool – Grapperhaus, de serie:

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 30 juni 2019

Dragon

Het Engelse woord voor draak klinkt toch beter dan het Nederlandse woord voor hetzelfde fabeldier. Want een fabeldier is het en niemand heeft ooit een draak in levende lijve gezien. Draken zijn heel mooi afgebeeld

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 juni 2019

Samen

Waarom heb je als mens liefde nodig, is een vraag die de afgelopen maanden/jaren telkens door mijn hoofd flitst. Waar is dat eigenlijk goed voor. Aan het alleen zijn, zitten niet zo veel problemen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 16 juni 2019

Blind

Ergens stond een Engels spreekwoord wat tot nadenken noodt – the best mariage is between a blind woman and a deaf man (Quote Samuel Taylor Coleridge).

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 9 juni 2019

Mooi

Bij het daten val je om de haverklap over het woord - mooi. Mooi weer, mooi wat hij schrijft, mooi wat hij zegt, mooie uitspanning, mooie man, en ga zo maar door. Maar wat is nu echt mooi.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 2 juni 2019

Verlangen

Een eeuwig verlangen dat plotseling deel lijkt uit te maken van je hele bestaan. Een verlangen dat je niet hebt opgeroepen, maar dat er opeens altijd wel lijkt te zijn geweest. Alsof je als mens wacht op

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 mei 2019

Veilig

Een man die tegen je zegt dat je veilig bij hem bent. Veilig bij het geloven in hem, veilig bij wat hij zegt en doet, veilig bij het zijn bij hem. Veilig in zijn leven en veilig in mijn eigen leven samen met hem.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 mei 2019

HetPad

Zoveel paden op de wereld – bospaden, voetpaden, wandelpaden, duinpaden, ruiterpaden. Maar voor mij zijn de belangrijkste paden het levenspad en het liefdespad.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 mei 2019

Naakt

Ik las dat het gisteren de internationale naakt tuinieren dag was. En in mijn dorpje aan de Maas hebben ze van die dag – gelukkig – nog nooit gehoord. De internationale naakt tuinieren dag zou in 2005 zijn geïntroduceerd

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 april 2019

Date

Normaal bij een date ga ik altijd liever wat doen. Maar bij zo’n dag als gisteren heb ik nooit ergens meer zin in. De TV spuugt oranje en overal mensen in de vreemdste oranje outfits, die net doen alsof zij niet meer tot tien kunnen tellen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 april 2019

Regenboog

De liefde voor een ander voelt altijd zo wijds aan, en telt net zoveel facetten, als dat er kleuren zijn in een regenboog. Alleen als ik onderweg ben, zie ik wel eens een regenboog. Laatst in de buurt van Hilversum zelfs twee regenbogen tegelijkertijd. Zoiets noodt om blijvend naar te kijken en dat is altijd een beetje lastig als je zelf achter het stuur

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 april 2019

Daten

De laatste tijd ben ik maar gaan kijken hoe ik het beste de voor mij meest ideale date kan vinden. En dan het liefst natuurlijk een date met de potentie van meer. Gewoon – een aardig man die mij

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 april 2019

DeAnder


Ik heb een intens gevoel van opluchting en een heerlijk gevoel van vrijheid. De hele wereld om mij heen kleurt op en de beslissing die ik genomen heb, is duidelijk de juiste.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 31 maart 2019

Zon

De lente is aangebroken, de zomertijd is ingegaan, de Maasveren varen dagelijks langer door, een enkele opgeschilderde en verfraaide strandtent gaat open, en iedereen lijkt een stuk vrolijker als de zon de dag mooi maakt. Tijd om eens gezellig

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 24 maart 2019

Gevoel

Zoals bij iedereen het geval is, maakt het gevoel dat ik krijg bij een persoon een wezenlijk onderdeel uit van het al of niet aardig vinden van die ander. En dan heb ik het over het gevoel van binnen bij de eerst ontmoeting met de ander. De eerste keer dat je elkaar in de ogen kijkt

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 10 maart 2019

Wensen

Altijd aardig om bij een geschikt man te kijken wat zijn wenspakket is wat een partner betreft. En daar zit bij de heren nogal wat variatie in. Zo zijn er mannen tussen de 50 – 65 die uitsluitend zoeken naar een partner van minimaal 10 jaren jonger,

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 maart 2019

Aandacht

Aandacht, aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Heel, heel, heel en heel veel aandacht – dat is wat ik wil krijgen van de man die ik lief heb. Gewoon – aandacht om onze liefde te vieren en aandacht om onze liefde te bezegelen. Aandacht omdat ik zoiets verdiend heb. Aandacht om de twijfels en onzekerheden

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 24 februari 2019

Liefde

Wat is dat gevoel van liefde nu eigenlijk, heb ik mij het afgelopen jaar bij herhaling afgevraagd. En wat moet je ermee als blijkt dat het nergens toe leidt. Wanneer ben je zover dat je de zon weer ziet. Met al zijn liefdessuggesties en liefdesbeloften had die man mij helemaal ingepakt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 februari 2019

Contact

People come into your life for a reason, a season or a lifetime. Een zin waar ik zomaar bovenop botste en daarna maar een aantal keren ben gaan herlezen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 10 februari 2019

Lost

Ik sta op het perron en kijk de trein na waar hij, na een laatste warme omhelzing, net is ingestapt en nu mee verdwijnt. Ik zie nog zijn gezicht als hij naar mij kijkt met een vrolijke grijns. Hij wuift naar mij.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 februari 2019

Freddie

Verliefdheid – wie heeft dat nu nooit eens gevoeld?! Verliefdheid slaat bij mij om de haverklap toe. Sommige mannen hebben het nu eenmaal gewoon allemaal – uiterlijk, verschijning, aardig in het mailcontact en ik kan nog wel een aantal factoren noemen die daar aan meewerken. Maar achter dat gevoel van verliefdheid hoor ik telkens een zeurend stemmetje dat mij vertelt

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 27 januari 2019

Moraal/moreel

Twee woorden die zo lastig uit elkaar te houden zijn. En de woorden moraal/moreel zijn zo goed van toepassing op het dategebeuren – het goede moreel bij het wandelen naar de (nog) onbekende date en de moraal van het verhaal als het een mislukte date blijkt te zijn.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 januari 2019

Soulmate

De afgelopen tijd heb ik constant aan het woord soulmate moeten denken. Zal wel een kwestie van verlangen zijn, denk ik dan. In ieder geval de wens om vastigheid te krijgen met dat idee van een soulmate in de zoektocht naar de gewenste partner. Ik werd, zoals mij altijd gebeurt, meteen daarbij overvallen door allerlei

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 januari 2019

NietTeDaten

Altijd aardig het niet-te-daten lijstje. Wereldwijd blijken dezelfde soort foute types rond te lopen. Aan mij viel op de adviezen van een tweetal nuchtere Engelse relatietherapeuten en hun opgave van 5 types waar je als vrouw elk contact mee dient te vermijden, omdat zoiets slechts leidt tot hartzeer en hoofdpijnen. Met daarbij hun algemene en terechte advies

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 januari 2019

GoedeVoornemens


Bij nieuwjaar en de dagen daarna bedenk ik altijd, zoals velen onder ons dat doen, de goede voornemens voor het komende jaar. Het gezegde is dat goede voornemens altijd een kort leven beschoren zijn. Maar daar ga ik dit jaar een uitzondering op maken. Ik ga mij het hele jaar houden aan al mijn goede voornemens. Zoals

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 30 december 2018

Liefde

Zoeken we niet allemaal de liefde op een datingsite zoals deze?! Juist die ene (en wat voor mij zeker belangrijk is) ongebonden betrouwbare man die aangenaam oogt en zo prettig in de omgang is. De man die alles doet om mij als vrouw gelukkig te zien. En daardoor ervoor zorgt

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 december 2018

Kerst

Kerst is altijd de tijd waarin ik verloren raak in het doolhof wat goedwillenden mij van kindsbeen af aan probeerden uit te leggen. Helaas – dat is nooit gelukt. Om maar direct te noemen de

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 16 december 2018

Try

Een datingsite is echt iets – als je het alleen zijn op een gegeven moment beu bent, en toch eens wilt kijken of er niet nog ergens een man voor jou rondloopt. Dan ga je het toch ook een keer proberen die man via een datingite te vinden. Je hoopt

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 9 december 2018

L

Het is altijd aanwezig en niemand kijkt daar van op, want het is een algemeen gegeven dat het er is. Ieder mens wordt met de aanwezigheid daarvan geboren, groeit ermee op en wordt er oud mee. Het heeft invloed op alles wat leeft – mens, dier, plant en ook op je humeur. Het kan helder zijn, zelfs fel

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 2 december 2018

Keuzes

Het is altijd aardig om aandacht te besteden aan wat een mens mooi vindt aan een ander. Want mooie mensen zouden het meest aantrekkelijk zijn. En bij het daten worden de eerste keuzes gemaakt op basis van het uiterlijk van de ander. Wat vindt een zoekende nu mooi aan de ander. Het blijkt dat hoeveel mensen er zijn – hoeveel verschillende

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 25 november 2018

A

Ik was net bezig mooie woorden en zinnen op te schrijven over de samenhang tussen liefde en egoïsme, toen een man mij vroeg of ik al iets leuks gevonden had op de datingsite. En daarna kon ik alleen nog maar denken aan zijn vraag. Zou ik oneerlijk zijn en hem vertellen dat

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 november 2018

FotoOpVerzoek

Hoe vaak bots ik niet op een profiel met ofwel geen enkele foto er bij, ofwel waarbij staat dat de foto op verzoek wordt toegestuurd. Zoiets werkt bij mij altijd intrigerend. Met als eerste vraag – wat zou zo'n man te verbergen hebben dat hij geen foto of uitsluitend foto op verzoek bij zijn profiel heeft staan. Het kan natuurlijk zijn

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 11 november 2018

Bindingsangst

Niets is zo goed om mijn humeur op te krikken dan een verhaaltje en video van Tim Veninga die zich voorstelt als relatietherapeut en elke mail begint met de mooie woorden – Hi prinses. En met die aanhef heeft hij natuurlijk direct mijn volle aandacht. Ooit heeft iemand mij op de mailinglijst van deze relatietherapeut gezet. Misschien in de gedachte

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 november 2018

Warmte

Wat ieder mens zoekt op de datelines is gewoon warmte. De warmte samen met een ander mens. In mijn geval samen met een andere man. Menselijke warmte wat plotseling kan opkomen als de juiste persoon voor je neus staat. Of tegenover je aan een tafeltje zit – dan. Redelijk zenuwachtig was ik al naar die eerste ontmoeting toe

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 oktober 2018

Date-terras

Toen ik nog heel jong was, reed ik zaterdagochtend vaak naar een bepaald café in Amsterdam centrum, kocht een krant en zette mij op het terras met een lekkere kop koffie naast mij. Tussen het lezen door kon ik dan heel rustig kijken naar de mensen die voorbij wandelden. Een tijd en een periode van

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 oktober 2018

Karakter

Karakter – ja – ik zoek een man met een sterk karakter. Met dat ik altijd nog wat meer kleine wensen heb, zoals leeftijd, zoals lengte, zoals sportiviteit, zoals intelligentie. Maar altijd blijft dat gevolgd worden door de wens een man met een sterk karakter te vinden. En net zo zeldzaam als een karaktervolle vrouw in principe is, zo zeldzaam is een man met een echt karakter. Met andere woorden –

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 oktober 2018

Thuis

Ik wilde iets schrijven over het genot van een huis waar de liefde heerst. Met wat speurwerk langs het web kon ik helemaal niets vinden van wat ik bedoelde. Wel allerlei aardigheden zoals een Belgische (West-Vlaamse) politieke partij met de naam VITAL wat staat voor

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 oktober 2018

Verlangen

Wat kan verlangen je leven verwarmen en je tegelijkertijd een heel stuk leger laten voelen dan nodig zou zijn. Verlangen naar de ander zegt meteen dat die ander niet bij je is op dat moment. Verlangen naar mijn alter ego, naar mijn gedachten maatje.Verlangen naar zijn aandacht, naar zijn

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 30 september 2018

HoeTeDoen

Er blijken zowaar acht wetenschappelijke manieren te zijn om iemand verliefd op je te laten worden. Manieren onderzocht door diverse goed te boek staande wetenschappelijke instituten. En zonder twijfel hebben de onderzoekers hun werk met het nodige plezier gedaan. De genoemde manieren zijn aardig, dus hierbij een kleine opsomming daarvan. Ten eerste schijn je

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 september 2018

DePlayer

Hebt u daar ook wel eens mee te maken gehad? Een man die vreselijk zijn best doet om je als vrouw binnen te halen. De man die van alles aan fantastisch belooft. De man die zich zodanig prettig charmant voordoet dat je dat als vrouw op den duur nog geloven gaat ook. Een player noemen ze dat in het date-jargon en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 16 september 2018

Trots

Als ik op zo'n woord als – trots – stuit, ga ik eerst eens kijken bij Wiki wat daar voor vertaling en uitleg voor staat. Nu – trots – is de aanduiding van iemands eergevoel, een menselijke emotie die soms ook met ijdelheid of hoogmoed gepaard kan gaan. Ik heb er helemaal geen zin in om uitvoerig bij alle vergelijkingen van het woord trots te blijven stilstaan. Ik stuitte alleen maar op

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 9 september 2018

Voelen

Ik bevind mij in een sfeer van tevredenheid en voel mij redelijk groots en fantastisch. Wat is het toch prettig om met mijn handen langs het lichaam van een man te gaan en alle bijzonderheden te voelen die ik daar tegen kom. Wat is het toch prettig

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 augustus 2018

Lief

Mijn nieuw gevonden lief en ik gaan een lang weekeindje weg met z'n tweeën en kijken hoe dat ons alletwee bevalt om zo samen op te trekken. De toekomst ligt voor elk van ons nog open, maar het is heerlijk om samen een paar dagen lang de zon achterna te gaan. Genieten van elkaars aanwezigheid en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 augustus 2018

Koffie

De acceptatie van de ander, de genegenheid voor de ander, de toewijding aan de ander en de kracht om de ander volledig de ruimte en vrijheid te geven om zichzelf te kunnen zijn. Een betere omschrijving van de liefde valt er bijna niet te vinden. Zo mooi geschreven, zo mooi gezegd en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 augustus 2018

Hello

Hello again, hello. Just called to say hello. Zulke mooie openingszinnen die horen bij een iets meer uitgelopen en zeer positief verlopen kennismaking. De gedachten aan die ander, het verlangen om bij die ander te zijn. Wie heeft dat niet meegemaakt in zijn/haar leven. Gedachten aan de ander die

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 augustus 2018

Daten

Het daten als hobby. Maar dan wel een hobby met een serieuze ondertoon – als het goed is tenminste. De bedoeling is toch om via het daten de juiste man of vrouw te vinden waarmee het klikt en waarmee geprobeerd kan worden de verliefdheid overgaand in liefde te laten groeien. En wel zodanig dat je je als zoekende weer van de datingsite kan laten uitschrijven. Je zou een datingsite kunnen omschrijven als

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 juli 2018

Reisjes

Reisjes
HaJa - weer etnhousiast op zoek naar de meest ideale date met natuurlijk het doel om samen plezier te hebben. Bijvoorbeeld een reis samen – om maar een idee te opperen. Het weer werkt goed mee - hoewel de warmte ook wel een beetje loom kan maken. Vrijdag avond geen bloedmaan gezien door de bewolking hier - ik had gewoon ook naar de sterrenwacht moeten gaan. Even die reisjes -

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 juli 2018

GoedHout

Afgelopen week heb ik mij maar weer eens afgevraagd wat liefde eigenlijk is. Naast dat er bekende plaatjes zijn om uit te drukken wat liefde zou zijn, zijn er ook een groot aantal sites te vinden waarop de liefde uitgebreid aan de beurt komt. En merkwaardig genoeg zeggen al die sites allemaal wat anders over

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 3 reactieszondag 15 juli 2018

LoLa

Op 6-jarige leeftijd werd LoLa Astanova herkend als muziekaal wonderkind en toegelaten op de V. Uspenski Muziekschool voor Begaafde Kinderen te Tashkent Uzbekistan – toen Russia. Ze studeerde verder te Moskou aan het Tchaikovsky Moskou Staats Conservatorium en gaf al uitvoeringen vanaf haar 8e jaar. Russia heeft zulke goede opvang, begeleiding en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 8 juli 2018

Gevoelens

Gevoelens van liefde voor een man is, als dat bij mij bij grote uitzondering eens verschijnt, aan de ene kant makkelijk te onderkennen en aan de andere kant zo vreselijk lastig om onder woorden te brengen. Of wellicht beter uitgedrukt – het is heel lastig om de liefde te benoemen en te beredeneren naar het waarom van het geheel. Niet dat je als mens overal een waarom voor dient te vinden, maar bij zo'n puzzel als het gevoel van liefde

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 7 reactieszondag 1 juli 2018

business-deal

Love is a game wordt wel eens gezegd en dat is altijd een goede reden om te bekijken of dat werkelijk zo zou zijn. Het zal in ieder geval slaan op de verschillende stadia van de liefde. Het begin stadium dat een lief gezien wordt en gewonnen dient te worden, het stadium dat de liefde gevierd wordt en het eventuele stadium dat de liefde naar z'n einde loopt.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 24 juni 2018

Cultuurverschil

Omhelzen, troetelen, kussen, vrijen, samenzijn, en alle andere uitdrukkingen voor het omschrijven van de liefde van twee personen voor elkaar, zijn echt woorden van alle eeuwen en van over de hele wereld heen. Waar mensen wonen vinden mensen elkaar lief en/of doen er in ieder geval alles aan om de geliefde te vinden. Gelukkig en net zoals alle

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 juni 2018

Ego

Het ego betekent letterlijk – het Ik. Het onverbrekelijke IK dat je meegegeven wordt bij de geboorte en waar je je hele leven aan werkt en poetst om het te verbeteren. Het IK waarmee het soms moeilijk kan zijn om mee door de bocht te gaan. Het IK dat telkens gaat dwarsliggen op de meest onverwachte momenten. Het IK dat je in de meeste gevallen liefdevol omarmt en zo nu en dan graag de gracht in wil mieteren. Het IK is toch wel

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 10 juni 2018

Generaal

Als mens je wezenloos zoeken naar juist die ene man die bestemd lijkt te zijn voor jou. Ik weet daar alles van en vermoed dat het merendeel van de vrijgezelle mensen ook heel erg lang bezig zijn met zoeken naar hetzelfde. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Zoeken naar de man die de primus inter pares is – voor jou de ene tussen die vele mannen op deze datingsite. De uitzondering in het veld van

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 3 juni 2018

Positief

Het zoeken naar een geschikte partner gaat niet zonder het nodige enthousiasme en een vrolijke positieve instelling. Er is toch geen mens die interesse heeft in

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 27 mei 2018

Woman'sChoice

Bij het zoeken naar een juiste date ga je je als vrouw ook vaak bezig houden met wat de man daar dan zelf van denkt. En natuurlijk ook wat de man denkt van jou als vrouw. Zenuwslopend is zoiets en leidt er alleen maar toe dat beter en steeds beter geschift wordt tussen de mannen die het net niet zijn en de mannen die het wellicht net

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 mei 2018

Dromen

Dromen zijn bedrog, wordt zo vaak gesteld. Maar waarschijnlijk is die uitdrukking ooit voortgesproten uit het brein van streng christelijke medelanders die zich vanaf hun prille bestaan hebben toegelegd op het uitroeien van elke vorm van creativiteit en speelsheid. De zo beruchte en dwangmatige puur Nederlandse mentaliteit om

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 mei 2018

Emoties

Beslissingen nemen mede op basis van emoties zou onverstandig zijn. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat het nemen van liefdesbeslissingen altijd gepaard dient te gaan met een behoorlijke dosis aan emotie? Emoties geven de warmte, de gevoelens en de drive eerst om de ander op te merken, dan om werkelijk wat in de ander te zien en vervolgens

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 mei 2018

BackOnTrack

Back on track of eigenlijk duurt het nog wel een tijdje voordat ik weer back on track ben. Teleurstelling nummer zoveel achter de rug en eigenlijk heb ik geen enkele zin in partnerzoeken. Niet dat er te weinig aanbod is, eerder een teveel aan aanbod en allemaal hele aardige, geschikte mannen. Maar mijn hart zit er (nog) niet bij. Ik kan geen enkel enthousiasme opbrengen

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 april 2018

Regrets

Regrets volgens Wiki = negatieve gevoelens over eigen handelen en gedragingen in het verleden. Ooit heel mooi bezongen door Edith Piaf met het lied Non je ne regrette rien. Een helemaal uit het hart gegrepen lied en Edith Piaf had natuurlijk best het een en ander meegemaakt. Haar lied gaat echter eerder over wat

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 april 2018

Keuzes

Iedereen heeft bepaalde voorkeuren bij het zoeken naar een partner. Of anders verwoord – iedereen is selectief als het aankomt op het zoeken naar een partner. Zorgvuldig wordt uitgekozen met wie gedate wordt en dan nog hoeft een eerste date ook niet meteen een match te zijn. Ik vond een paar hele aardige opmerkingen wat dat betreft. Daarbij wordt gesteld dat alle handelingen van mannen en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 15 april 2018

Gevoel

Het gevoel dat er meer is in de wereld dan zomaar met het blote oog te zien is. Meer om het bestaan aangenaam te maken. De zekerheid dat het leven bedoeld is om samen te leven en niet helemaal alleen je weg te hoeven gaan. Het gevoel dat er ergens een man rondloopt die mijn aandacht en liefde op prijs gaat stellen. En waar ik mij mag gaan koesteren in zijn aandacht en in zijn liefde. Het gevoel dat je van

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 8 april 2018

Zomaar

Zei ik in mijn vorige blogje nog dat een man met een subtiel gevoel voor humor een grote aantrekkingskracht heeft. Lees ik afgelopen week in de NRC dat juist date-oplichters in de meeste gevallen ook humor gebruiken om hun slachtoffers voor zich te winnen. Dus heren - gelieve even mijn commentaar over subtiele humor over te slaan. Hoewel …......een beetje humor is

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 1 april 2018

Cadeautje

Bij iedereen zou de neiging bestaan om een partner te zoeken die gelijk of bijna gelijk zou zijn aan eerdere ervaringen en juist dat is een gedachte die altijd goed tegen het licht gehouden dient te worden. Terugdenkend aan een eerdere decennia lang durende gigantische misère, krijg ik rillingen van afschuw als dat werkelijk zo zou uitpakken. Nee – sinds die tijd kijk ik

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 25 maart 2018

Love

Om een of andere reden klinkt het Engelse woord voor liefde zo veel beter. Het is korter, telt minder letters en geeft alles in een keer weer. De geestelijke liefde, de lichamelijke liefde, de claimende liefde, de vergeten liefde en ga zo maar door. In alle vrouwen, ook in mij, zijn vele liefdes aanwezig, met

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 maart 2018

DieEne

Hoeveel mensen lopen er niet rond op onze aardbol. Volgens de laatste tellingen zouden dat in totaal ongeveer 7,5 miljard mensen zijn. Van groot naar klein, van bruin naar wit en zwart, van groene, naar blauwe naar bruine en zelfs zwarte ogen. Ik ken een mooie man met puur grijze ogen – zo merkwaardig

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 11 maart 2018

Voelen

Het simpel voelen van de liefde kan een mens naar een vrijhaven van gedachten en gevoelens leiden. Alles wat gebeurt, kun je zelf invullen, elk beeld kun je aan je ogen voorbij laten gaan, elk gebeuren is mogelijk en elke wens zal door de ander worden ingewilligd. Alles wordt geloofd, alles wordt gezegd en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 maart 2018

Dans

Dansen samen is toch iets dat in de liefde een heel belangrijke rol speelt. De virtuele dans om elkaar heen, voelend, communicerend en denkend aan elkaar met het doel het vinden van liefde. En de werkelijke dans waarbij – naar mijn mening – de bewegingen een man nog meer man kan laten zijn dan hij in werkelijkheid al is. Ik weet niet wat mijn voorkeur heeft – wellicht

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 25 februari 2018

HetHart

Waat het hart vol van is, loopt de mond van over. What fills the heart will flow over from the mouth. Ce qu'on pense, la bouche le dit. Die Fransen moeten toch altijd goed zoeken naar hun hart bij de liefde. Alleen altijd maar veel gepraat over l'Amour, met hoofdletters en veel gelonk links en rechts – maar alles een beetje – oh la la - met de Franse slag. Alle gekheid op een stokje – het is zo'n mooi en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 februari 2018

Mist

Er kwam weer eens een uitnodiging voor een cursus binnen. Nu heb ik altijd al een gloeiende hekel aan het volgen van cursussen gehad en ook deze cursus ga ik niet volgen. Maar het onderwerp is aardig en moeiteloos 1/1 bruikbaar in de datewereld. Gesteld werd dat, als ik de cursus zou volgen, ik beter mijn weg zou kunnen vinden in de wereld van de waarheid, in de wereld van de pseudo-waarheid en in de wereld van de leugen. Heerlijke gedachte en wellicht dat ik dat gebruiken kan. Zoals de aardige opmerking dat geleerd zal worden te doorzien – het motief bij overdrijven (aggravatie),

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 11 februari 2018

AlterEgo

Nobody wants to be alone – niets zo duidelijke als zo'n zin. Een nieuwe partner vinden, is het doel dat iedereen op deze site bezighoudt. Met z'n tweeën ziet de wereld er nu eenmaal wat vriendelijker uit. Als het goed klikt met de ander, ontstaat snel een situatie van gezamenlijke interesses en gezamenlijke belangen. Een altijd om elkaar heen draaiend geheel van man en vrouw die elkaar liefhebben, op elkaar letten en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 februari 2018

Talk

Het leven van alledag van een nieuwe partner zoekend mens zoals ik kan somtijds vol met raadsels zitten. Ik denk altijd een heleboel af te weten van mannen, hoe zij reageren, ageren en vreemdsoortige reacties kunnen vertonen in bepaalde situaties. Kwestie van opvoeding, scholing en praktijkervaring. En ik blijk toch nog heel veel te moeten leren. Altijd veel met mannen kunnen lachen. Feestgevierd met

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 januari 2018

OldLove

Deze week stond opeens ex-lief voor de deur. Zoals altijd volstrekt onverwacht. Hij was bij mij in de buurt, zei hij – ook al was dat zeker 35 km verderop – en hij dacht meteen maar even bij mij koffie te komen halen. Op zich natuurlijk best aardig. Ware het niet dat hij het in de paar seconden

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 januari 2018

Trouw

Als ik even tekort aan stof heb om een blogje te schrijven, dan is de relatiecoach altijd de aangewezen persoon voor het opdoen van een onderwerp dat aandacht verdient. Zo stuitte ik op een stukje van zijn hand dat mannen over het algemeen twee gezichten hebben. Want praktisch alle mannen willen een relatie met een leuke vrouw, maar ook praktisch alle mannen willen seks met mooie vrouwen zonder dat daar een relatie aan vast zit.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 14 januari 2018

Groen

Nieuw, vers en groen is de wereld om mij heen en alles lijkt te dansen van plezier. Ik heb er gewoon weer zin in. De uitdrukking – zo groen als gras – kan veel betekenen in de Nederlandse taal. Ook dat iemand pas begonnen is aan een bepaalde taak, daarover onzeker is, nog niet weet hoe te handelen en/of hoe zich te gedragen. Zo aardig van toepassing op de eerste stappen op dategebied. Bij mij waren die eerste stappen meteen een regelrechte ramp. Jaren her

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 januari 2018

Verschil

Mijn hele leven ben ik een kijker geweest en kijk naar mannen zoals ik denk dat mannen kijken naar vrouwen. Net alsof ik op een terrasje zit met een goede koffie of een glas wijn naast mij op het tafeltje en kijk naar al het mannelijk schoon dat voorbij loopt. De beweging, de kleding, de wijze van

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 31 december 2017

Spiraal

Het lijkt wel alsof wij beiden steeds om elkaar heen aan het zweven zijn. Kijkend naar elkaar, schrijvend naar elkaar, luisterend naar elkaar en verlangend naar elkaar. Een telkens doorgaande spiraal – steeds weer en steeds weer alsof het zo heeft moeten zijn. Het voelen en

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 24 december 2017

Klik

Kersttijd – een tijd van dennebomen met lichtjes, vervelende dennenaalden op de grond, een tijd dat de plaatselijke kerk bij uitzondering helemaal vol zit op Christmas Eve en tijdens de kerstdagen. Een tijd dat er vrede zou dienen te zijn, want dat wordt ons immer voorgehouden, en dat is er gedurende mijn leven wereldwijd nog nooit geweest. Een tijd om

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 december 2017

OSO

OSO ofwel Other Significant Other een metafoor voor A Partners Other Partner.
Er zijn van die periodes in het jaar dat alles, maar dan ook werkelijk alles, niet is wat het lijkt te zijn. Een sneeuwdek wat weer eens de vloer aanveegt met alle opwarmingstheorieën, een zon die storend te laag staat, een maan die verkeerd staat, een Jezus

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 10 december 2017

ESP

Toen ik jong was, leek elk pad van verliefdheid de breedte van een 4baans snelweg te hebben. Zeker toen ik studeerde met tienduizenden vrijgezelle studenten en de hele wereld aan mijn voeten leek te liggen. Keuzes zat en een breedte die met gemak te belopen was,

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 december 2017

Voelen

Het voelen van liefde voor de partner waarmee je heel lang samen kunt blijven – daar gaat het in dit blogje over. Ergens las ik dat de liefde een combinatie is van lijm, genotsmiddel en pijnonderdrukker. Mooie vergelijking.....

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 26 november 2017

Aantrekkelijk

Dat vreemde Nederlandse woord aantrekkelijk dat bekoorlijk en knap kan betekenen, maar ook licht geraakt. De Engelsen en Fransen geven het woord tenminste maar eén betekenis, attractive en attractif. Aantrekkelijk – als we blijven bij bekoorlijk en knap, wat is dat dan precies? Want wat voor de ene aantrekkelijk is, hoeft voor de ander dat niet zijn – beauty is in the eye of the beholder. Er circuleert op het internet een hele lijst van 7 algemeen geaccepteerde schoonheden bij vrouw en man

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 november 2017

Stairway

Het woord stairway blijft altijd rondspelen in mijn gedachten omdat met 1 letter minder je zou kunnen indenken dat er staat de weg door de sterren – hoewel die vertaling niet helemaal klopt; maar toch. Een stairway is natuurlijk gewoon een trap omhoog naar de verdieping of naar beneden de kelder in. Led Zeppelin heeft er een heel mooi lied over geschreven, genaamd Stairway to Heaven. Ik ga dat niet op de Videowall zetten, maar de titel geeft voer voor elke mogelijke fantasie voorstelling en dat kan ook gelden voor de liefde.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 12 november 2017

Warmte

Herfst met al de regen, de wind en de dode bladeren die rondritselen om mijn voeten heen en kringels vormen in onverwachte hoeken. Herfst geeft altijd het gevoel dat het binnen in huis prettig is en in ieder geval beter dan buiten. Dat de open haard met zorg kan worden gevuld en aangestoken, waarna ik eindeloos lang kan blijven kijken naar de zingende vlammen, terwijl allerlei gegevens door mijn hoofd dwarrelen. Gegevens uit mijn onderzoek, gecombineerd met de gegevens uit mijn ervaringen door de jaren heen. Leunend tegen mijn lief aan,

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 oktober 2017

Lijntje

De VersierCoach kwam zowaar deze week weer met een nieuw bericht en een video over het onderwerp – '6 Signalen dat hij je aan het lijntje houdt'. Een pakkende tekst en het bekijken waard. De VersierCoach is duidelijk ook aangekomen in de herfst/winterperiode en meent – terecht natuurlijk – dat er in deze tijdsperiode meer mensen achter de computer zitten en aandacht hebben voor zijn boodschappen. Daarom krijg ik opeens zo snel achter elkaar zijn videoboodschappen. In deze video presenteert de VersierCoach zich eindelijk eens normaal.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 15 oktober 2017

VersierCoach

Via mijn mail ontving ik weer eens een nieuwe video van die aardige staartjes dragende jongeman met wat tatoos en altijd in een te strak T-shirt, die zich versiercoach noemt. Waarom ik die video's krijg is mij al jaren een raadsel. Misschien dat ooit iemand dacht dat ik die boodschappen zou kunnen gebruiken. In ieder geval leidt de ontvangst van zo'n mail met vidoe bij mij elke keer tot een nogal lacherig tevreden gevoel – dus z'n nut heeft het wel.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 8 oktober 2017

EeuwigJong

Volgens de huidige trend zijn oudere vrouwen bezig aan een inhaalslag. Was het in het verleden normaal voor een oudere man om eens te kiezen voor een veel jongere blom – dan is het nu aan de vrouwen om zich te vertonen met een veel jongere man. Zoiets zou je als vrouw jong houden – wordt gesteld. Nu kan ik mij vele andere mogelijkheden voorstellen om jong te blijven – maar ik sta open voor nieuwe ideeën en dit idee is het waard om even mijn gedachten over te laten gaan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 1 oktober 2017

Verlangen

Voor een verdieping in de liefde is een gevoel van verlangen een van de eerste vereisten. Een gevoel dat doordringt tot in de verste hoeken van je lichaam. Een gevoel dat zich op geen enkele wijze meer laat verwijderen. Iets waar ik lang op heb gewacht en wat mij zo zelden overkomt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 24 september 2017

Probleem

Als volwassene mens heb ik toch vaak leren twijfelen aan mijn vermogen om liefde aan een man te kunnen geven en ook aan mijn vermogen om de liefde van een man te ontvangen. Een probleem dat bindingsangst heet? Nee – ik denk niet dat ik daar ooit last van heb gehad of zelfs ooit daar last van zou kunnen krijgen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 september 2017

Aandacht

Wat is aandacht eigenlijk. Het woord aandacht wordt zo vaak gebruikt in alle context en betekenissen. Aandacht voor het geschreven woord, aandacht voor al het politiek gebeuren, aandacht voor de noden in de maatschappij. En op een datingsite – de aandacht voor de geliefde ander. Aandacht is iets dat altijd nodig is. Zonder aandacht verdort elk plantje en ook elke relatie.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 10 september 2017

Toucher

Merkwaardig hoeveel Engelse woorden de laatste halve eeuw de Nederlandse taal zijn binnen geslopen. Wellicht door de Engelstalige geallieerden van WOII, door de enorme toewas daarna aan Engelstalige/Amerikaanse films in onze bioscopen en op de mongobuis, en natuurlijk door de verplichting vanuit Den Haag dat Engels de voertaal is bij het universitair onderwijs. Neem nu het Engelse woord – to touch – het Franse equivalent van dat woord klinkt toch aardiger en zachter – toucher. In het Nederlands bedoel ik gewoon het woord – aanraken. De aanraking van elkaar en het verbinden door elkaar aan te raken. Als het goed is tenminste

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 3 september 2017

De Biechtstoel

Het merkwaardige bij mijn contacten met wie dan ook is, dat ik vanaf mijn eerste stappen op deze wereld op de luisterplek van de biechtstoel mag zitten.. Een eigenschap overgeërfd van een belangrijke opa die die functie ook al zijn jaren dankbaar bekleedde. Je hoort nog eens wat op die plek, ook over oude liefdes en nog veel en veel meer – zie het volgende verhaal. Noch het verhaal, noch het gebeuren, noch de man zelf wil ik beoordelen; de man is mij sympa.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 27 augustus 2017

Spanning

Mannen en vrouwen verschillen wezenlijk van elkaar en zo hoort het ook. Of – zoals mijn oude vriend (beroepsmilitair) – mij eens helder vertelde vanuit zijn praktijk ervaring: als mannen en vrouwen samenwerken, heerst er altijd spanning. Mijn legervriend is niet meer, maar zijn heldere bemerkingen blijven mij bij tot het einde der tijden. Zoals het in het leger is, is het natuurlijk in het gewone leven ook en dat heeft niets te maken met eenieders capaciteiten. Als mannen en vrouwen langdurig bij elkaar zijn, voel je altijd spanning.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 augustus 2017

East/West

Oh, East is East and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God's great Judgment Seat;
But there is neither East nor West, Border, nor Breed, nor Birth,
When two strong men stand face to face, though they come from the ends of the earth
(Rudyard Kipling – The Ballad of East and West)
Deze woorden van Rudyard Kipling blijven de laatste tijd door mijn hoofd gaan; telkens in herhaling en telkens dezelfde woorden. Alsof ik mij in een steeds ronddraaiend geheel bevind.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 13 augustus 2017

Mannen

Er zijn momenten in het leven dat ik geen enkele zin heb in welke date dan ook. Niet dat dat vaak voorkomt - om de paar jaren of zo. Afhankelijk van het weer, afhankelijk van mijn humeur en zeker afhankelijk van een periode zoals die nu om mij heen zweeft als een draaikolk van emoties.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 6 augustus 2017

WhatNow

Heb lief zonder maatstaf, zonder beperkingen, zonder complicaties, zonder toestemming, zonder moed, zonder advies, zonder twijfel, zonder prijs, zonder geneesmiddel, zonder iets. Wees niet bang om lief te hebben, tranen zullen gelaten worden met of zonder liefde (Chavela Varga). Als je dat hele advies van Varga doorleest, blijft van de eerste zin niets over.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 30 juli 2017

Maskers

 

Wat zijn mensen in principe toch simpele wezens die in elk leven vaak al veel problemen achter of voor zich hebben opgeruimd. Ergens wordt het leven omschreven als een aards tranendal. Maar dat is mij toch te negatief over alles wat het leven geven kan. Neem bijvoorbeeld de liefde, wat in principe zoiets moois is en veel vreugde kan toevoegen aan ieders aardse bestaan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 juli 2017

Kleur

Kleur bekennen ofwel voor je standpunt uitkomen. Ook wel de kaarten van een bepaalde kleur laten zien. Het woord kleur kan ik in heel veel betekenissen gebruikt worden. Zoals – zij krijgt er een kleur van, of een politieke kleur. Voor mij is het woord kleur in eerste begin gewoon echt een kleur. Blauw, groen, geel, rood en ga zo maar door. Waarbij gevoelens en veranderingen worden omgezet in een bepaalde kleur.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 16 juli 2017

Geest

Nee – dan heb ik het niet over mistige witte vormen die in films en in boeken opeens gezien worden als ze verschijnen en voorbijlopen en door eenieder dan meteen gekwalificeerd worden als zijnde spookachtige geesten. Ik heb het dan over de ingewikkelde werking van de menselijke geest en meer in bijzonder de ingewikkelde werking van de menselijke geest als er sprake is van verliefdheid en/of liefde.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 9 juli 2017

Sprookje

Het sprookje van de liefde is altijd zo mooi weergegeven in boeken en films, met de uiteindelijke steeds terugkerende eindconclusie – en zij leefden nog lang en gelukkig. Hoe dat lang en gelukkig er na de eerste stappen in huwelijk uitzien, wordt wijselijk nooit verder besproken. Het heeft ook absoluut geen zin om kinderen lastig te vallen met de soms rauwe werkelijkheid waar volwassenen mee te maken kunnen krijgen in hun affectieve verbintenissen. Zo mooi en zo mooi zo'n sprookje,

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 2 juli 2017

Liefde

Het woord liefde is zo vreselijk veelomvattend. Er is liefde voor familie, voor vrienden, voor het werk, voor de omgeving, voor de nieuwe auto en voor de mensen op je pad. Of zoals apostel Paules het al zei – Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 25 juni 2017

Run

Hoe vaak komt het voor in een mensenleven dat je denkt voor altijd iemand gevonden te hebben?! Dat zal toch niet zo heel vaak zijn. Goed – iedereen kent wel die flirtaties van korte of iets langere duur die gewoon in een mensenleven ertussen door voorkomen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 3 reactieszondag 18 juni 2017

Versierkunst

Versierkunst – wat is dat? Is het niet zo dat versierkunst start en eindigt bij gewone vriendelijkheid, eelijkheid en voorkomendheid ten opzichte van de ander? Immers met vriendelijkheid, eerlijkheid en voorkomendheid kan de halve wereld gewonnen worden en dan toch ook zeker een vrouw.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 11 juni 2017

Toeval

Toeval – een gebeurtenis waarvoor geen doeloorzaak te vinden is. Toeval is een vorm van het ruimere begrip 'onbepaalde oorzaak', waaronder wordt verstaan iedere gebeurtenis die onbedoeld, ongericht of ongestructureerd het plaatsvinden van een andere gebeurtenis bepaalt (aldus Wiki). Maar is er ook sprake van toeval als een man en een vrouw elkaar ontmoeten en het meteen voor allebei vertrouwd voelt?

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 juni 2017

Humor

Afgelopen week had ik al een muziekvideo van de Franse commedienne Aude Fauconnier op de videowall gezet en deze week is er nog een muziekvideo van haar waar ik graag aandacht voor vraag. De muziekvideo heet Getting Ready en daarin wordt op meesterlijke wijze even de ochtendrituelen getoond van elke vrouw in de badkamer, en dat totdat de vriend het welletjes vindt en roept dat zij een keer moet opschieten.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 mei 2017

Zon

Haaaa - de zon schijnt weer en het is heerlijk warm buiten. Nederlanders (ook ik) wanen zich in Italiaanse sferen compleet met een stuk minder bedekking, volle terrasjes en heerlijke zwempartijen. Veel mogelijkheden om te kijken, veel mogelijkheden om aan te raken (indien gewenst natuurlik) en de onstuitbare neiging om de liefde te beleven.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 21 mei 2017

Mistwolk

Al die profielomschrijvingen zijn zo goed bedoeld en vermelden over het algemeen uitsluitend de goede eigenschappen die een ieder meent te bezitten. Maar op mij komt het altijd een beetje over als de veelgenoemde Wij van WCeend keuren WCeend. Men schept met zo'n profielomschrijving een mistwolk van goedheid met als bijkomend doel om de werkelijkheid aan het oog te onttrekken.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 mei 2017

Balans

Altijd ben ik op zoek naar de balans in het geheel der dingen en zeker zoek ik dat in de relatie met een man. Vaak is die zoektocht vergeefs, maar somtijds ontstaat die balans als het ware natuurlijk vanaf het eerste contact.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 mei 2017

Meetlat

De laatste tijd ben ik een beetje verslingerd geraakt aan de countryzanger Willy Nelson met zijn mooie teksten en de daarbij horende langzame muzikale vondsten. Ik stuitte op zijn meest bekende lied Always On My Mind. Zo menselijk waar Willy Nelson over zingt en momenten die iedere vrouw en ook iedere man in haar/zijn leven wel eens meegemaakt zal hebben. Ook ik bezit een (heel) kleine rij bestaande uit twee mannen die ik niet vergeten kan en waarvan de naam en beeldtenis elke dag wel voorbij komen in mijn gedachten.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 30 april 2017

Goud

Ach – de wat oudere man wat is dat toch een goed geheel. Dit blogje heb ik gereserveerd voor een kleine ode aan juist de oudere man. Oud is goud las ik; waarmee in dit geval bedoeld werd dat de oudere man het nog steeds heel goed doet bij de vrouwen. En dat, hoewel de tomboy en de cougar even iets leken te worden, maar het niet werden bij de dames. Met als opgegeven redenen dat de oudere man meer wijsheid in pacht heeft en meer tijd heeft gehad om zichzelf te ontwikkelen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 23 april 2017

Intimiteit

Waar is naast de aandacht voor seks de aandacht voor intimiteit gebleven – vraag ik mij wel eens af. Nu weet ik wel dat seks voor een man belangrijk is; en dat is het voor een vrouw natuurlijk ook. Maar daarnaast wenst een vrouw zoals ik over het algemeen toch wel wat meer dan seks alleen van een partner. Voor mij komt bij liefde, naast de seks, de intimiteit op een heel belangrijke eerste plaats. Ik ga geen partner zoeken voor de seks alleen; het gigolo gebeuren is niet aan mij besteed.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 16 april 2017

Verlegen

Helemaal knalrood worden van verlegenheid. Hoe vaak heb ik dat niet meegemaakt toen ik jong was. En later ook nog op de Uni; zodat ik een vak uitkoos waar ik wist dat ik geen last zou hebben van openbare optredens, contacten met buitenstaanders nooit langer dan een uur zouden duren en ik rustig rood kon worden als daar aanleiding toe zou zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 9 april 2017

Liefde

 

Zo vaak heb ik mijzelf afgevraagd hoe die gevoelens van liefde ook al weer voelden. Verliefd ben ik zat geweest en genoeg om te weten dat verliefdheid een passerend gevoel is, dat vaak verdwijnt als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon; soms heel snel en heel, heel sporadisch wat minder snel. Als echte vrouw ben ik snel verliefd; maar sja – verliefdheid en de duur daarvan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 2 april 2017

Nu

Wat is een Nederlander tegenwoordig zonder extra cursus 'om hoger op te komen'. Al heel lang word ik bijna wekelijks benaderd voor een cursus en tot heden toe weten de cursusgevers mij te vinden. Zelfs voor het daten is een cursus aanwezig – ter bevestiging van problemen waar je op date-gebied tegenaan zou kunnen lopen. Ik kreeg weer een mail van de blonde adonis die lessen geeft in het veroveren van een geliefde. Met een link naar zijn nieuwe video boodschap, die ik met grinnikend enthousiasme ben gaan bekijken. Niet elke cursus ga ik uit de weg.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 maart 2017

Zelfkennis

Een puzzelomschrijving van het woord zelfkennis = een ander weet er niets van. Hilarisch zo'n vergelijking. Niet dat ik vaak puzzels oplos. Ja – op vakantie ooit wel eens; en dan als ik mij werkelijk naar verveel. Elke vakantie geeft wel eens zo'n moment van uiterste verveling. Puzzels zijn altijd wel ergens te vinden; helemaal opgelost krijg ik ze nooit. Zelfkennis op een datingsite – wat is dat eigenlijk en weet een ander daar iets vanaf. Immers, bij zelfkennis denkt iedereen aan zowel zijn positieve als zijn negatieve kanten, en ook meteen of hij niets, een stukje daarvan of wellicht alles met een ander gaat delen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 maart 2017

Lentekriebels

Het is weer lente en alles gaat er mooi uitzien. De bomen komen langzaam aan in blad, de rozenstruiken vormen mooie bruinrode bladeren en bij mijn fruitbomen verschijnen knoppen op alle takken. Zelfs bij de pruimenboom die ik dit jaar heb laten neerzetten op de plek waar eerder een dode appelboom was weggehaald, zijn al knoppen te zien. Zo nu en dan is het zelfs zonnig en zo aangenaam dat ik zonder jas naar buiten kan. Het zal aan die lichte warmte wel liggen dat ik allerlei kriebels voel in mijn zoektocht naar die ene partner.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 maart 2017

HetVeroveren


Tussen alle perikelen van het daten door, is het toch een hele merkwaardige week geweest. Waarbij politieke lijsttrekkers zich gedragen als bijzonder slechte dates, zich elk charmeoffensief en leugen veroorloven, smijten met miljoenen om, na het verkregen resultaat – de seks/de stem – direct de relatie te beëindigen. Met als klap op de vuurpijl dat TV gaat verkondigen dat opiniepeilers invloed zouden hebben op stemgedrag. Al die onzin van deze week geeft dat een mens zoals ik zich ervan afkeert, het tijd vindt om gewoon weer met beide benen op de grond te staan en te kijken naar alle mooie mannen op deze site. Het aardige is dat ik die mannen via hun profielen heel langzaam zie groeien.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 maart 2017

TotaalPlaatje

De eerste blik naar elkaar, het totaal plaatje dat je dan opneemt van de ander en vastzet in je geheugen, kan zo vreselijk belangrijk zijn voor het verdere verloop van de date. Naar zo'n eerste persoonlijke kennismaking ga ik altijd met mijn hart kloppend in mijn keel van de zenuwen. Op papier is er langzaam contact ontstaan en heeft zich tot een gezellig niveau ontwikkeld. Op basis van de gegeven foto's, samen met het mailcontact en telefonisch contact is binnen in mij een bepaald beeld ontstaan van de ander. De vraag die ik mij altijd stel is: zal dat binnen in mij gegroeide beeld ook overeenkomen met de werkelijkheid?

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 26 februari 2017

Chemistry


It's all chemistry in love zag ik bij een profielschets staan en in wezen heeft deze man helemaal gelijk. Dat woord chemistry houdt in grote lijnen in ieder geval in dat het dient te klikken met een date bij de eerste ontmoeting. Dat beide partijen het gevoel hebben dat zij elkaar nog een keer willen zien. Dat direct na die eerste ontmoeting er weer contact gezocht wordt met elkaar. Chemistry in love – zo'n mooie uitdrukking. Ergens vond ik de vraag – Is it chemistry, or is it love.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 19 februari 2017

Attentie

De alleenstaanden die aangeslotenen zijn op een datingsite zijn allemaal gewoon op zoek naar juist dat ene lief. Degene die het leven wat aangenamer kan maken dan het voor je is op dit moment als alleenstaande. En vind je het niet op de ene datingsite, dan is het zaak een keer bij een andere datingsite te gaan kijken. Niet dat ik deze datingsite alleen laat; het maken van wekelijkse blogjes vind ik veel te leuk om te doen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 februari 2017

Zoektocht

De liefde bestaat hieruit, dat twee eenheden elkaar beschermen en aanraken en begroeten (Rainer Maria Rilke 19e/20e eeuw). Maar zoiets moois aan liefde kan toch, zelfs met alle hulp van een datingsite als deze, een allemachtige tijd kosten voordat het eindelijk aan de horizon verschijnt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 februari 2017

DatingDans

Het aangesloten zijn op een datingsite omschrijf ik al jaren als het vergroten van mijn actieradius. Daar bedoelde ik het territorium mee, en daar is wonderlijk genoeg de leeftijdsvariatie bijgekomen. In hoofdzaak zoek ik een man in de leeftijdsgroep 60-80 jaar. En in werkelijkheid heb ik nog nooit gedate met een man jonger dan ik zelf ben. Bij de bijna rituele datingdans om elkaar heen, op basis van foto, profiel en datewensen, kwam dat niet anders zo uit. Alleen het afgelopen jaar waren er voor mij heel geschikte mannen waarmee ik contact kreeg, die beduidend jonger zijn dan ik.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 29 januari 2017

Liefde en Haat

Gevoelens van liefde en gevoelens van haat zijn beide gevoelens die een mens geheel in bezit kunnen nemen en een overweldigend deel van zijn leven kunnen uitmaken. Wat maakt een mens toch veel mee in z'n leven; zeker wat de liefde betreft. Iedereen op deze site zal dat kunnen beamen. In Wikipedia wordt de liefde omschreven als diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 januari 2017

Schoonheid


Ware schoonheid zit van binnen; ofwel een goed karakter is zeker zo belangrijk als een fraai uiterlijk. En dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Geen uiterlijk is perfect en dat hoeft ook niet – als het uiterlijk maar perfect is voor het oog van de geliefde dan ligt de wereld open en is geluk ieders deel. Hoeveel vrouwen zullen er niet, net als ik, regelmatig voor de spiegel staan en denken dat er toch nog echt wel wat te verbeteren valt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 15 januari 2017

Ogen

Ogen kunnen zo verschrikkelijk belangrijk zijn en dan niet alleen de kleur van de ogen maar zeker ook de uitstraling ervan. Ogen zijn simpelweg en altijd de spiegels van de ziel. De wijze waarop iemand kijkt, geeft veel van zijn karakter weer. Toen ik jong was, dacht ik dat degene die voor mij bestemd zou zijn, zeker een combinatie zou hebben van de ogen van mijn vader en van Jerome.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 8 januari 2017

Wens en Werkelijkheid

Naast de jaarlijkse voorspellingen van wat ons allen wacht in het nieuwe jaar, verschijnen vaak ook uitkomsten van enquêtes in het nieuws. In dit geval was dat een enquête gehouden bij een concurrerende datingsite, waarbij gevraagd werd waarom de mensen zich bij die site hadden aangesloten en ook wat het daadwerkelijke resultaat was geweest. Altijd aardig om naar te kijken en verrast te zijn van de resultaten.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 1 januari 2017

2017


Het nieuwe jaar is aangebroken – volgens de Gregoriaanse kalender dan tenminste. Bent u geïnteresseerd in al die gepubliceerde voorspellingen voor 2017? Zo ja – ik niet. Tegen het einde van het jaar en aan het begin van het jaar worden wij eerst altijd lastig gevallen door de overheid die ons nadrukkelijk erop wijst dat wij Staatsslaven zijn. En daarna door allerlei zieners die hun mooie voorspellingen voor gebeurtenissen 2017 over ons heen strooien.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 25 december 2016

Night-stand


Het is 1e kerstdag en ik heb nu alweer genoeg van alles wat met kerst te maken heeft. Kerstliedjes teveel op de radio, oeverloze film herhalingen op de kerst treurbuis en altijd dezelfde herhalingen als van de afgelopen jaren. En van iedereen wordt verwacht dat hij zich bij de kerst van zijn beste kant laat zien; alsof dat niet ook gewoon het hele jaar door verwacht mag worden. Wat dit met daten te maken heeft? Niets natuurlijk; dus laat ik het maar snel ergens anders over hebben.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 18 december 2016

Kersttijd

De tijd van Kerstmis breekt weer aan en van alles dient georganiseerd te worden voor de ontvangst van familie en vrienden. Weer een kerst waarbij ik niet met raad en daad wordt bijgestaan door een lief man. Daar dient toch eens verandering in te komen. Ik heb mij voorgenomen om grondig bij mijzelf na te gaan wat er nu precies niet juist is gegaan met mijn zoektocht naar die ene en niet goed is gegaan met mijn aanpak daarvan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 11 december 2016

Liefde


Als een langzame en dichte mistwolk lijkt het om mij heen te hangen. En net als bij een echte mistwolk is er geen wind om de mist van mij weg te blazen en kan ik door de mist niets anders meer zien. De mistwolk blijft om mij heen, wat ik ook doe en waar ik ook wil gaan. Mijn gedachten komen niet verder dan de randen van de mistwolk om daarna terug te kaatsen naar mijzelf. Mijn zicht is beperkt tot waar ik aan denk en niet meer tot wat er te zien zou zijn. Gedachten die steeds op hetzelfde neerkomen - en dat is, dat ik hem werkelijk vreselijk mis.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 4 december 2016

Sint

Morgen is het weer Sinterklaas, daarna komen de Kerstdagen en Oud en Nieuw; feestdagen waardoor de middenstand in een kleine maand de jaaromzet kan verdubbelen. En als je als middenstander ook nog vuurwerk mag verkopen, dan wordt het helemaal een goed jaar. Van alle Sinterklaas berichten vond ik het filmpje van de Sinterklaas met sixpack die in zijn bijna blootje op een gemotoriseerde surfboard door de Amsterdamse gracht voer, wel het aardigst.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 27 november 2016

Memories

Een dagje op stap geweest met mijn oude liefde. Hij belde om te vertellen dat de zon scheen, of ik dat ook gezien had. En om te vragen of ik zin had met hem op stap te gaan. Bij alle recente idiotie van mannelijk schoon, kwam hij als geroepen. Een man die tenminste normaal reageert en normaal functioneert.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 20 november 2016

Risico

Iedereen die wel eens verliefd is geweest en opleeft in de gedachte de zo lang gezochte liefde eindelijk gevonden te hebben, weet hoe kwetsbaar dergelijke gevoelens je als mens kunnen maken. Gevoelens van verliefdheid en liefde geven een gevoel van vreugde en ook meteen de indruk dat je een risico aangaat en wel het risico dat het niet zo zal gaan lopen als je in eerste instantie met deze man gehoopt en verwacht had.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 13 november 2016

Toeval

Het is vandaag zondag de 13de. Voor velen is nummer 13 verbonden aan ongeluk, zeker als het een dag als vrijdag de 13de zou zijn. Een simpel bijgeloof, dat is gebaseerd op vrijdag de 13de oktober 1307 toen de top van de Ridderorde der Tempeliers te Parijs, en ook op wat andere plaatsen in Frankrijk, op basis van valse beschuldigingen, in de vroege ochtend voor zonsopgang werd opgepakt, gevangengezet, gemarteld en uiteindelijk vermoord.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 6 november 2016

Change

Er zijn altijd van die momenten dat een man veel van zijn aantrekkelijkheid verliest. Momenten en herinneringen die in het geheugen van een vrouw als ik gegrift blijven. Een van die voorbeelden is dat een man veel van zijn aantrekkelijkheid verliest in korte broek. Nu zijn er mannen die, ongeacht hun leeftijd, er nog steeds fantastisch uitzien in korte broek of ¾ broek. Helaas zijn en blijven dat de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 3 reactieszondag 30 oktober 2016

Liefde

 

Hij zei dat, als er sprake is van echte liefde, er geen ruimte is voor misleiding. En hoe waar klinken die woorden. Echte liefde voor elkaar dient in ieder geval te bevatten gelijke gevoelens voor en naar elkaar toe. De wens om zo vaak als mogelijk dicht bij de ander te zijn en te blijven, de ander al het goeds te geven en toe te wensen wat mogelijk is.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 oktober 2016

Relaties

Er stond dat vrouwen knappe mannen kiezen voor korte termijn relaties en minder knappe mannen voor lange termijn relaties. Het stond in de elektronische Kwoot en zonder enige bronvermelding. Na mij eerst afgevraagd te hebben of die stelling gebaseerd was op een degelijk en misschien wel wetenschappelijk onderzoek of op de persoonlijke omstandigheden van de journaliste die het had geschreven, ging ik - net als iedere vrouw zou doen - die stelling afzetten tegen mijn eigen ervaringen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 16 oktober 2016

HoudenVan10

Vaak vraag ik mij af of het dating leven niet net is zoals zo mooi geschetst wordt in de Masquerade Waltz van de componist Aram Khachaturian, waarvan ik een mooie video een 2 weken geleden op de videowall heb geplaatst. Iedere aangeslotene op een datingsite zet voor de presentatie zijn beste beentje voor. Mooie foto's en profielomschrijvingen die doen denken aan reclames, en die tot doel hebben om aan te geven dat sprake is van de mooiste en de beste man die op deze wereld maar te vinden zou zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 2 oktober 2016

HoudenVan9

Wat heeft het leven toch altijd verrassingen in zich voor degene die daar voor open staat. In mijn leven heb ik alle jaren niet anders dan verrassingen en plotselinge wendingen gezien. Aardig om mee te maken en somtijds prettig om er weer doorheen te zijn. Maar er zijn verrassingen en wendingen die ik erg op prijs stel en koester in alle schoonheid die het geeft.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 25 september 2016

HoudenVan8

Opeens was daar dat verlangen, dat bezig ging zich te nestelen in mijn gedachten en in mijn gestel. Een verlangen met de potentie groter en groter te worden, totdat het niet meer over het hoofd te zien zou zijn of met een schouderophalen naar het rijk der fabelen gestuurd zou kunnen worden; zoals ik met de meeste loze gedachten gewoon ben te doen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 18 september 2016

HoudenVan7

Zou dat nu waar zijn, vroeg ik mij af, toen een vriend stelde dat vrouwen bij een partner focussen op luxe en geld en mannen focussen op uiterlijk en vlotte babbel. Wat gezegd werd, vond ik wel wat kort door de bocht, maar zeker het bekijken waard. Duidelijk is wel dat voor mannen seks een belangrijker motivatie is dan het voor vrouwen is; niet dat vrouwen seks onbelangrijk vinden – het is alleen wat minder belangrijk en staat naast andere factoren ter overdenking.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieszondag 11 september 2016

HoudenVan6

Iedereen heeft er last van. Hoewel het woord 'last' eigenlijk niet het juiste woord is. Het is geen last maar een normaal menselijk gegeven, wat bij het daten elke keer zo bijzonder duidelijk naar voren komt. De moeilijkheid van het overbruggen van de zone tussen jouzelf en die ander. De ruimte die eenieder nodig heeft om zich prettig te voelen in de omgeving van anderen of van die ander.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 4 september 2016

HoudenVan5

Het hele verhaal begon met het woordje Hallo. Wat hij verder nog zei op dat moment, is niet bij mij blijven hangen. Ook heb ik geen enkele herinnering meer aan wat ik zelf nog gezegd heb. Hij zette zich tegenover mij in de trein van Den Haag naar Amsterdam. Lang, stevig gebouwd, met bril, lang krullend rood haar en een kleine stoppelbaard. Hij maakte een opmerking over het boek dat ik aan het lezen was, want ik moest toch wat op zo'n vervelend treintraject. En voordat wij in Amsterdam waren, waren wij ongemerkt al heel vriendschappelijk naar elkaar geworden.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 28 augustus 2016

HoudenVan4

Het grootste en meest duidelijke verschil tussen vriendschap en liefde is seks. Je kunt heel veel delen met een vriend of vriendin maar de liefde begint pas als er sprake is van passie over en weer. Iedere alleenstaande zal het wel eens overkomen zijn, en ook mij is het gebeurd. Een lieverd die zichzelf omschreef als romanticus en vertelde een romantische liefde met mij te hebben. Zo mooi, zo mooi en zo mooi klonk dat. Tot over mijn oren verliefd, dook ik erin. Lief was hij, toegewijd, een fantastische minnaar en de vele feestuitjes doen mij nog steeds glimlachen. Het bed ons favoriete verblijf en de wereld kon letterlijk gestolen worden. Een mooie tijd.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 21 augustus 2016

HoudenVan3

Die ene man – die is het voor mij. Maar waarom val ik altijd voor de verkeerde? En zoiets wordt dan telkens pas duidelijk nadat wij samen een prettige tijd hebben gehad; nadat ik zijn armen om mij heen heb gevoeld en dacht te verdwijnen in zijn knuffels.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 augustus 2016

HoudenVan2

Verliefdheid is een bij mij redelijk vaak voorkomend verschijnsel. Dat mag ook als je alleenstaand bent en geen man naast je hebt staan die alle aandacht verdient; wat ik dan ook graag aan hem geef.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 7 augustus 2016

HoudenVan

Niets zo prettig als je 's ochtends uitrekken, naar de eerste stralen van het zonlicht staren, en naast je ligt iemand die je zacht en dwingend weer terugtrekt het bed in. Natuurlijk is seks alleen niet zaligmakend en hoort bij de liefde nog veel meer. Zoals vriendschap voor elkaar, mede verantwoordelijkheid nemen voor elkaars welzijn en over het algemeen goedwillendheid over en weer.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 31 juli 2016

Zielsverwant


Iedereen zoekt toch altijd naar juist die zielsverwant. Tenminste bijna iedereen. Er zijn mensen die daar heel anders over denken. Dit stuk gaat over de zoekers naar een zielsverwant en niet over de anderen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 24 juli 2016

daten

Ingeschreven op een datingsite
Benieuwd hoe alles lopen gaat
Welke wensenpakket is right
Starten van het zoeken naar die ene maat

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 17 juli 2016

Leeftijdloos

 

Waarden als gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid zouden in een relatie dodelijk zijn voor een opwindend seksleven. Maar wellicht menen de altijd blijvende 60jarigen dat het anders is.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 10 juli 2016

Koekje

Het koekje van Verkade, het zoete koekje, het amandel koekje, het zoute koekje, het koekje bij de koffie en het koekje bij de thee, het koekje van de week en het koekje van eigen deeg.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 3 juli 2016

Cabrio

In een cabrio schuilt toch iets vreselijk romantisch. Altijd slechts te gebruiken door twee personen die meestal elkaar duidelijk goed genegen zijn. Nederland is op z'n mooist als je het met een kalm vaartje kunt verkennen in een cabrio.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezondag 26 juni 2016

De Leukste

Hoewel het vorige blogje met de titel Relax eigenlijk mede bedoeld was om de schoonheid van midden Nederland te bezingen. Heb ik wellicht tegelijkertijd mij daarbij iets teveel afgezet tegen de Randstad en de Noordzee. Want een van de reacties van een oplettend lezer was: Ja, de Randstad en de Noordzee, platgooien dat Sodom en Gomorra.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 19 juni 2016

Relax

 

Op elke zonnige vrije dag bij mij in de omgeving gaan massa's mensen het water op. De binnenwateren van Nederland, wel te verstaan. Hier geen overvolle stomende terrasjes vol kijkers en mensen die gezien willen worden, zoals in de steden of aan de Noordzee. Hier geen groepjes hongerige vrouwen en mannen in alle leeftijden, vormen en maten, op zoek naar die ene seks date.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 12 juni 2016

Vertrouwd

 

Dit blogje had ik eerder deze zondag, al online kunnen zetten - want ik had mij voorgenomen dat de zondag de standaard vaste blog-dag voor deze site zou zijn. Maar dit blogje diende toch even te wachten omdat een geliefd man met erg brede schouders en sterke armen mijn aandacht vakkundig het volledige weekeind heeft weggetrokken van al het andere en het hem lukte mijn aandacht helemaal vast te houden.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 juni 2016

Terrasjes


Voorjaar - een van de aardigste seizoenen van het jaar. Plotselinge warmte overal en vervolgens zo nu en dan een wolkbreuk, zodat de planten en bloemen verder kunnen. Alles groeit en bloeit om je heen en niets zo aardig als een moedereend, met wel 9 kleintjes achter zich aan, door het water te zien peddelen. Wat heeft dit met liefde te maken - zal iedereen zich afvragen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 29 mei 2016

Karakterman


Het Parool besteedt aandacht aan het futuristische beeld dat geschetst wordt in een pas uitgekomen boek over de ontwikkeling die de moderne man zou ondergaan. Gesteld wodt dat het een stereotyp is dat mannen dominant zijn, sterk, onafhankelijk zijn en niet huilen. En dat mannen - bewust of onbewust - over het algemeen terechtkomt in dat stereotyp. Maar - wordt gesteld - de man doet zichzelf daarmee tekort.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 mei 2016

Routeplanner

Techniek dient de mens tot nut. En dat is precies het uitgangspunt voor mij voor elke nieuwe aanschaf. Zie ik het nut niet, dan komt zo'n apparaat mijn bestaan niet in. Ik noem maar iets.

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 16 mei 2016

Autoseks

Een Canadese auto-expert en wel de mede oprichter van de Canadian Automated Vehicles Center of Excellence heeft het onlangs nodig gevonden om te komen met een serieuze waarschuwing. Een bericht verspreid door het ANP.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiemaandag 9 mei 2016

Dubbeldekker


Voor mij was een dubbeldekker altijd van die twee verdiepingen bussen die in rode kleur rondrijden in de stad Londen. Totdat ik een keer ging koffiedrinken bij de oudjes die het mini appartementencomplex naast aan bewonen. Zo'n rijm als - de ouden van dagen, voor wie de jaren langzaam vervagen - bleek op die oudjes volstrekt niet van toepassing. De grappen en grollen rolden over de koffietafel. En daar tussendoor werd mij verteld waar het woord dubbeldekker ook voor gebruikt wordt. Ik neem aan dat dat mij verteld werd omdat ze te weten kwamen dat ik alleen wonend ben - en ter waarschuwing. Voor het geval dat dat bij mij nodig zou zijn dan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 1 mei 2016

Verliefdheid etc.

geplaatst door Rianne - 1 reactiewoensdag 27 april 2016

De ideale

In mijn familie wordt aan ieder meisje de gouden spreuk meegegeven dat alles wat een man meer heeft dan een aap, is meegenomen.

Lees verder!

geplaatst door RianneVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl