Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 18 januari 2018

Op reis met een rugtas

Mijn oranje wandel-rugtas was versleten; de stof aangetast door het water van de Waddenzee, het rugpand verslapt door jarenlang intensief gebruik. Ik mocht van mijn kroost als verjaardagscadeau een nieuwe uitzoeken - wat ik in eerste instantie te haastig deed. Ik moest dus met bus en trein terug naar de verre stad om hem te ruilen. Gelukkig kan dat met een rugtas. Een geliefde laat zich niet zomaar terughangen aan het haakje in de winkel: een hechtingsproces kan ook in omgekeerde volgorde behoorlijk ingrijpend verlopen. Hoe dan ook, deze nieuwe rugtas was groter dan de eerste, wat hem zowel aantrekkelijk als onhandig maakte. Ik moest er immers mee naar huis en ik had al een tas bij me.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 7 januari 2018

Het Duplo-poppetje

De match4me bloggers als schrijverscollectief: het zou zomaar kunnen, toch? Elke vrijdagmiddag een bijeenkomst rond de leestafel van zo’n gezellig industrieel gestyled eetcafé en dan de onderwerpen verdelen. Doe jij je nieuwste liefdesverdriet dan doe ik de nieuwste Brainwash-talk. Of het feit dat ik nu pas, nu pas weet dat ‘sapiosexueel’ bestaat - en dat ik moest opzoeken wat het inhoudt. En zou je dat wel doen, die details van je laatste date? Zeker weten? Dan hoop ik dat hij ook blogger wordt. En dat hij zíjn verhaal gaat schrijven. Dat moet toch smullen zijn voor de match4me-ers? Ik schuif de broedende Muzza ‘Het Duplo-poppetje’ toe - maar het ligt nog ongebruikt op de tafel als we opbreken. Ik neem het mee. Mijn Duplo-poppetje.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdonderdag 21 december 2017

Cats / Beets / RodeJas

Als voor even alles lijkt geschreven en het nieuwe jaar ons vorsend beziet, is daar de poëzie: Drie verzen over de liefde in eenvoudig, gekruist rijm (en een variatie): een vers uit het hart van Vadertje Cats, het vrome antwoord van de heer Nicolaas Beets, en tot slot de woorden van mij, RodeJas.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszaterdag 2 december 2017

Een druppel

Nou dat weer. Nou kan ik een test doen om erachter te komen wat voor Sinterklaas-type ik ben. Zo te zien is het een serieus bedoelde, quasi-psychologische test voor 50-plussers. Ik ga die test niet doen. Straks krijg ik een diagnose. Blijkt mijn focus op het zoeken naar de perfecte combinatie van cadeau, gedicht en verpakking ziekelijk te zijn. Schuilt er een stoornis achter mijn intense vreugde om, na vijf jaren van onthouding, weer een plagerig sinterklaasgedicht te mogen schrijven.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 21 november 2017

Dingen die ik niet zeg tegen de man in huis maar wel tegen de kat

Vóór alles: ik heb geen kat en ik wil geen kat hebben. Maar af en toe pas ik met alle plezier op de kat van mijn dochter, in het huis van mijn dochter. En die man in huis? Die loopt nog los rond, ergens op deze site...

“Waar je ook mee bezig bent, stop ermee!” (De kat staat op de leuning van de bank en maakt heftig golvende bewegingen met zijn rug. Er gaat iets smerigs uit hem stromen - uit de voorkant of uit de achterkant.)

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 7 november 2017

Overwegingen op een luie zondagochtend

Het is een grauwe zondagochtend en in mijn mistige hoofd zingen nog de stemmen van gisteravond. Gouden stemmen, ontroerende stemmen. Misschien is twee koorconcerten bijwonen in één weekend te veel maar ik heb nu eenmaal beloofd om te komen luisteren, vanmiddag. Misschien zingen ze nieuwe liedjes. Inspirerende liedjes. En misschien moet dit blog op rijm, als denkoefening voor het Sinterklaasfeest. Er zitten spatjes rode wijn op de jurk die ik gisteravond heb gedragen. M’n jurk voor vanmiddag hou ik schoon door zo lang mogelijk in m’n pyjama te blijven lopen. Althans, in wat daarvoor doorgaat. Wat ik tegenwoordig ‘s nachts aantrek zijn sleetse t-shirts. Wat een veeg teken is, nietwaar? Er is ook iets mis met de radio; er komen alleen maar vioolconcerten uit.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesdinsdag 24 oktober 2017

Ik ben zo ver

“Alle aards geluk berust op een compromis tussen droom en werkelijkheid”, schreef Marcel Proust. Marcel Proust, de ziekelijke perfectionist in z’n bontjas. En ik denk: Ik ben zo ver. Laat ook maar. Laat die droom maar, ik hou het wel bij de werkelijkheid. Het compromis liet me immers verdronken achter. Te veel water bij de wijn. Ik heb nog één argument: Ik kan ‘Waar de blanke top der duinen’ zingen op de wijs van hét duet uit de Parelvissers - en ik doe dat meestal niet.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesmaandag 9 oktober 2017

De dichter

Er was een tijd dat de mensen elkaar sms-jes stuurden. Een heel gepiel was dat, met die druktoetsen. Als het sms-je binnenkwam, maakte de zaktelefoon het geluid van een kleine ontploffing en zat er niets anders op dan het te lezen, want het kon urgent zijn. In die tijd had ik een digitale relatie met een dichter. We schreven elkaar in gloedvol proza over hoe het zou zijn om elkaar te ontmoeten, hoe het zou zijn om het leven met elkaar te delen. Oude en nieuwe gedichten stuurden we elkaar, foto’s (hij vooral), muziek (ik vooral). Hij woonde nogal ver weg, of ik, dat laat ik in het midden. Wat vast stond: we voelden ons hier goed bij, hij en ik. Dus als ik door wat voor toevallige omstandigheid dan ook in de buurt van zijn huis moest zijn, was hij door een al even toevallige omstandigheid juist aan de andere kant van het land.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesvrijdag 29 september 2017

Warm eten

Het was de hoogste tijd om ‘Smilla’s gevoel voor sneeuw’ van Peter Høeg te herlezen. Het is een hartverwarmend boek, alleen al om deze woorden: ‘Ik eet hoofdzakelijk vlees. Vet vlees. Van groente en brood word ik niet koud of warm. Ik heb nog nooit overzicht gehad over mijn keuken, over de grondstoffen, over de basale chemie van het koken. Ik werk maar volgens één principe. Ik zorg altijd voor warm eten. Dat is belangrijk als je alleen bent. Dat is goed voor de geestelijke gezondheid. Dat houdt de moed erin.’ Ik mag Smilla wel. Ik neig van nature naar rauwkost, noten en boekweitpannenkoeken en er was destijds een wijze diëtiste voor nodig om me een flintertje kipfilet te laten eten.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 12 september 2017

Patat aan zee

Doordat ik tweeëneenhalve week op de kat van mijn dochter mocht passen en de zon scheen, zat ik op het deftige strand van Wassenaarse Slag patat met tomatenketchup te eten. Ik dronk er cola bij; de originele, de mierzoete. De mensen om mij heen aten ook patat, of een bord bitterballen, of broodjes kroket met mayonaise. Vandaag is mijn wereldbeeld eenvoudig: Op het terras aan de andere kant van de duinopgang voedt de wijze zich met kikkererwtenpasta en muntthee, op dit terras kiest de onwijze voor patat en cola. Vandaag had ik domweg zin in patat en cola.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 5 september 2017

Het misverstand

Dit is een datingsite: Een soort club voor mensen die elkaar niet kennen en die de club verlaten zodra ze wel iemand hebben leren kennen. Meer specifiek, de opzet van deze club is: Je wordt als alleenstaande lid en je vertrekt als de levensgezel van een ander lid. Dit lijkt mij een begrijpelijke opzet, een opzet waarover geen enkel misverstand kan bestaan. De club is tolerant: je mag gewoon terugkomen als je niet meer de levensgezel van dat andere lid bent, bijvoorbeeld omdat je hem/haar echt hebt leren kennen. Immers, alleen mensen die je niet kent lijken ongecompliceerd in de omgang en vrij van frustraties, nietwaar?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactiesdinsdag 1 augustus 2017

De kunst van het flirten

‘The ideal flirtation is a small work of social art co-created by two people….It knows that avoiding sex is usually very wise, but is intelligently invested in sharing some of the benefits of sex without the act of sex itself.’ * Prachtige woorden vind ik dit, woorden die geschreven moeten zijn met het beeld voor ogen van een tuinfeest op een heldere zomeravond. Vrouwen gekleed in lange, losvallende jurken en mannen in lichte jeans en gestreken overhemden. Ach, laat me daar zijn met zo’n jurk aan, daar staan met een glas fonkelende wijn in mijn handen… Helaas, mijn naakte werkelijkheid bestaat uit een keukentafel met de half gelezen weekendkrant, een beker vergeten koffie en wat klungelige appjes. Flirten? Ik kan er niks van. Terwijl het zo eenvoudig lijkt:

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesmaandag 17 juli 2017

Over fruitvliegjes en roze cava

Laat ik, bij ontstentenis van een alles verzengend seksleven, maar eens over fruitvliegjes schrijven. Of over de wormpjes in het holletje van verregende frambozen, over de bloeiende bieslook in de helblauwe pot op mijn picknicktafel, over het verschil in woordkeuze bij een gelijke levensinstelling: ‘viriel’ is de man, ‘behoeftig’ de vrouw. Over mijn keukentafel waarop zes waxinelichten in dikke glazen kandelaars staan te wachten tot het kerstfeest is, over het via de mond inademen van een fruitvliegje, over de kunst van het niet luisteren naar een intiem telefoongesprek in de stiltecoupé van een trein.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 11 juli 2017

Hey dude

De subway van New York is een fascinerend onderaards universum: op de perrons ruikt het naar steenkool, er waait een lauwwarme wind, er is live muziek en zowel het wachten als het in- en uitstappen geschiedt met een haast bovenaardse rust. Maar in de treinstellen zag ik in grote letters een zeer aards verzoek hangen: ‘Dude…Stop the Spread, Please.’ Nu heb ik het wijdbeens zitten van een man altijd gezien als iets wat hij nu eenmaal doet. Als een teken dat hij de doorbloeding van zijn edele delen niet wil belemmeren, als het logische uitvloeisel van zijn mannelijkheid. Dat was behoorlijk naïef van me: het blijkt een ongewenste gewoonte te zijn, een gewoonte die hij kan afleren.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieswoensdag 5 juli 2017

De hitte

Hij stond al lang op me te wachten, de vrolijk verdrietige man met wie ik verkering zou krijgen: een fascinerende mix van fysieke kracht, wijsheid, seks en stijl.
Ik zou zijn geur willen drinken. Hij wil me sandalen geven want ik moest persé wandelschoenen aan van hem en ik had naar hem geluisterd.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactieswoensdag 14 juni 2017

Het percentage

Het kon niet uitblijven. Op het profiel van de zoekende mens alhier staat naast de zelf ingekleurde beschrijving van het innerlijk en het uiterlijk een beoordeling in de vorm van een percentage. Niet weg te fotoshoppen, te glimlachen of te schrijven. Nu zag ik mijn percentage met vertrouwen tegemoet, maar het bleek slechts 74. Ik, de empatische perfectionist, laat een kwart van de mannen tevergeefs op antwoord wachten? Ja maar als ik zie dat hij het echt meent, reageer ik wel. Reageren is een kleine moeite, ook als hij jou niet serieus lijkt te nemen. Ja maar. Dit lijkt op de zinloze discussie met een minnaar ooit, een minnaar die me dermate verblindde dat ik zijn gebruiksaanwijzing niet kon lezen - wat desastreuze gevolgen had voor zijn overgang van minnaar naar levensgezel. Ja maar laat dit nou eerst groeien. Je kon wel wat dankbaarder zijn voor wat ik je wil geven. Ja maar.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdonderdag 1 juni 2017

Ik vind je lief

Daten is vooral iets van iemand vinden. Vanaf die cruciale eerste seconden tot het al dan niet ongemakkelijke afscheid: We vinden voortdurend van alles van elkaar en van onszelf. Gelukkig is het een grotendeels onbewust proces, zodat er tijdens het ‘vinden’ genoeglijk gekout kan worden en misschien al voorzichtig aftastend gekust. Het was een afspraak met een dierbare vriendin, ooit: We gaan voortaan van niets en niemand meer iets vinden, vooral niet van onszelf. Wij vonden de afspraak ‘nijsgjirrich’* - en er kwam niet veel van terecht.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactiesdonderdag 25 mei 2017

Het briefje

Het is vandaag Hemelvaartsdag - en juist vandaag vond ik het briefje terug. Of toevallig vandaag, of wat dan ook. Als je niet weet wat ‘Hemelvaartsdag’ inhoudt: zoek het op. En als je het wel weet, juist als je het heel zeker weet: zoek het ook op. Trouwens, nu het zuiverende dauwtrappen in onbruik is geraakt, stel ik voor om Hemelvaartsdag te schrappen: je kunt immers ook een bank kopen op tweede Paasdag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesvrijdag 12 mei 2017

Over de liefde en ander ongemak

Het is stil in huis - en dat zou het niet moeten zijn. De mannen op werkschoenen hebben nog een half uur. In de ochtend zouden ze komen, staat er in de brief, vertelde de man die gisteren alvast een kijkje kwam nemen. En nu zijn ze bij de overbuurvrouw aan het werk. Bij haar, terwijl ze aan mij waren beloofd. Er ligt hagelslag op het streepjes-kleed onder de keukentafel. Chocoladehagelslag, zelf gemorst. De stofzuiger staat diep in de trapkast achter de schoenen en ik heb het nog koud ook. Het is gewoon een kutdag vandaag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesvrijdag 5 mei 2017

Het kruisverhoor

De zon scheen toen het tijd was om te gaan. Ik pakte dus mijn rode jas van de kapstok, trok hem aan en ging op weg naar de kat, met een rolkoffer en een rugtas.
Elf dagen lang heb ik het koud gehad in die jas - behalve die ene avond toen hij er was; toen had ik het juist lekker warm. Hij is een dierbare oude vriend. Losjes lig ik met mijn hoofd op zijn schoot, op het harde vlak gevormd door zijn sterke hardlopers-bovenbenen. Hij kijkt licht bestraffend naar mijn al te lang niet gezoende mond en onderwerpt me aan een kruisverhoor.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactiesmaandag 17 april 2017

Zijn teennagels

Smerige titel, dit, ik weet het. Om veel lezers te trekken zou ik de woorden seks, chocolade en rode wijn moeten gebruiken, gelardeerd met een vleugje ‘zout op mijn huid’. ‘Teennagels’ doet mij denken aan de slappe lach-sessies met m’n ex-schipper, in de punt van zijn zeeschouw. Aan zijn quasi misnoegen omdat mijn ‘smerig’ de zijne overtrof. Seks, chocolade en rode wijn. Maar dit blog gaat nu eenmaal over teennagels - en over de liefde, natuurlijk: ‘Een goede test voor de ware liefde is of je de gedachte kunt verdragen de teennagels van je beminde te knippen.’*

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 9 april 2017

Een camera aan boord

Het is zaterdagmiddag en ik wacht op de postbode. Ik zou naast dit wachten best iets anders kunnen doen: de renovatie raast nog door mijn huis (het is dus een bende) en het boek van Conny Palmen dat ik heb gekocht om afgelopen zondag de traditionele wandeling met A. en haar familie te kunnen maken (voorwaarde: we reizen met het boekenweekgeschenk), ligt ongelezen op de keukentafel. Bovendien staan op de muziekstandaard naast mijn keyboard acht nog te zingen koorstukjes. Muziek uit de Renaissance; teksten over de bijtjes en de bloemetjes, getoonzet voor drie- en vierstemmig vrouwenkoor. Maar die postbode heeft een pakje bij zich waarop ik mij verheug: een pakje met een spijkerrokje erin. Hét spijkerrokje. Ik moet de bel dus horen.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 19 maart 2017

De man op de trap

Het is kwart voor acht in de morgen en er is een man aan het stofzuigen op mijn trap. Voor alles is een eerste keer, niet waar: Het is voor het eerst in mijn leven dat een man stof zuigt op de trap van het huis waarin ik woon. Ik zit een beetje ongemakkelijk: ik heb een streepjes-pyjama aan, onder een witte ochtendjas. Na twaalf dagen ‘s ochtends om half acht kant en klaar aangekleed de voordeur openen om mannen op werkschoenen binnen te laten, had ik niet op deze man gerekend. ‘It ken mar klear wêzen, nou?’ zei hij opgewekt. Hij leek zin te hebben in zijn klus, dus liet ik hem binnen. Kwestie van momentum.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 1 reactiedinsdag 28 februari 2017

Het stresssysteem

Doordat opruimen nu eenmaal opruimen uitlokt, en ik de zaal die mijn badkamer is moest leegruimen omdat morgen het blije, verwachtingsvolle ‘mijn huis wordt gerenoveerd’ verandert in de nachtmerrie van een huis vol mannen met drilboren, voorhamers en veiligheidsschoenen, vond ik het notitieboekje terug. Het is een notitieboekje uit een vorig leven: op het voorblad is met boeklon een zoet-gouden fluitspeelster van Rosina Wachtmeister geplakt en op de lijntjes-blaadjes heb ik met steeds ongeduldiger letters de cd’s, dvd’s en boeken geschreven die ik ooit wilde kopen. Georgs Pelêcis’ ‘Revelation’, ‘The secret of Roan Inish’, ‘Quirkology’ van Richard Wiseman. Het is er gewoon niet van gekomen. Dit boekje kan wel weg.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactieszondag 12 februari 2017

De Valentijnskaart

Nog vier nachtjes slapen en dan is het Valentijnsdag. Niet dat ik wakker lig van de voorpret. Niet dat ik last zal hebben van Valentijnsdag, of gemak; het is elke dag wel een speciale dag, niet waar? Vandaag bijvoorbeeld is het WarmeTruienDag, de dag waarop wij (ja wij!) een extra trui aantrekken waardoor wij de thermostaat op 16 graden kunnen zetten waardoor wij de aarde zullen redden van de ondergang. Het is meer dat Valentijnsdag even vanzelfsprekend lijkt te worden als die andere van oorsprong heidense feesten.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszaterdag 21 januari 2017

De netwerk-geliefde

Het roer moet om. Daten via internet blijkt volkomen achterhaald. ‘Vergeet datingsites: de kans dat je daar een grote liefde vindt is uitermate klein, omdat de meeste profielen een veel te rooskleurig beeld schetsen. Die spontane levensgenieter is in werkelijkheid maar al te vaak een saaie bankhanger’, las ik onlangs in een bekend magazine. Hoewel mij dit de uitspraak lijkt van een vrouw die nog nooit honderd profielen op één avond heeft gelezen, intrigeert het me wel wat ze zegt: Ze adviseert elke vrouw om gebruik te maken van haar netwerk bij het vinden van een levensgezel. Je vriendenkring weet wat je nodig hebt, nietwaar?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesmaandag 2 januari 2017

Eerst nog even lezen

Het voorbije jaar telde een seconde meer dan de jaren ervoor en erna. Ik heb die ene seconde benut voor het in gedachten herinrichten van mijn slaapkamer. Flits. En na een nacht vol carbid-klappen (dankbaar ben ik dat de jonkheid boze geesten verjaagt terwijl ik laf probeer te slapen) ligt er een mooie, lege dag voor me om het flitsplan uit te voeren: Ik heb geen kaartjes voor het plaatselijke nieuwjaarsfeest en mijn moeder wordt al drie jaar geen jaar ouder meer op nieuwjaarsdag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 18 december 2016

Tussen de kerstbomen

Lieverd, zullen we een kerstboom nemen, dit jaar? Lieverd, wat voor kerstboom zullen we dit jaar nemen? Lieverd. Wat zeg je? Nee, zo is het niet gegaan, ook dit jaar niet. Deze lieverd heeft in haar eentje een hoge vijfpoot van wilgentakken naar huis gedragen en die op een open plek in haar woonkamer neergezet. Mijn boom. Nu de ekster in mij loslaten en hem tot kerstboom versieren. Als kind heb ik argeloos over de engeltjes in het luchtruim gezongen - en hoewel ik nog steeds graag kerstliedjes zing, ben ik nu vooral een heiden die in deze donkere tijd van het jaar de zonnewende wil vieren met een glanzende jurk, lekker eten, goed gezelschap en een boom vol lichtjes.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 4 december 2016

Heerenveen - Ajax

Een bijna voorbije zondagmiddag in november. Koud en donker is het, maar hier binnen heerst de aangename schemer van net niet kunnen lezen, de schemer die gezichten mooi laat zijn en ogen laat glanzen, de schemer die tijdens het uitspreken reeds betreurde bekentenissen over zwakke lippen laat rollen. Mijn stoel is comfortabel genoeg (al zou vanwege de rechte rugleuning een voetenbankje fijn zijn) en ik kijk tot aan mijn horizon uit op een straatweg vol te vroege kerstverlichting en rode achterlichten van stadiongangers. Ze zijn sikkeneurig en het zijn er vooral te veel. De bus staat dus al twintig minuten stil. Nu, in deze schemerdonkere beslotenheid vastgegespt aan mijn stoel, zou ik een daad willen stellen die mijn verbintenis met de wereld buiten de bus bevestigt. Ik zou, net als mijn medepassagiers, willen bellen met iemand thuis: ‘Ja hallo lieverd met mij ik zit in de bus en die staat stil en dat kan nog wel even duren ik kom dus later wacht je op me?’

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszaterdag 19 november 2016

Een diepgrijs jurkje

Vandaag, 19 november, is het Internationale Mannendag, een dag ‘waarin wordt benadrukt hoe gelijk mannen en vrouwen zijn.’ Aldus de facebookpost van een bekend Magazine. Volgens dezelfde post zijn ‘ de verschillen tussen man en vrouw de schuld van onze neuroseksistische cultuur’. Schuld, hoezo schuld? Mannen en vrouwen zíjn verschillend, gelijkwaardig maar verschillend. De man is erop gebouwd om een vrouw te kiezen die voor gezond nageslacht kan zorgen en de vrouw is erop gebouwd om de man die haar mag bevruchten, te verleiden. Eenvoudig, toch? Wij mensen echter hebben daar als redelijk denkende wezens de leeuwenkuil van de romantische liefde voor gegraven. Een kuil waarin machtige, gezonde alfamannetjes al gauw als ‘slecht’ worden gezien, en mooie, sterke vrouwen als ‘hoerig’.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesvrijdag 4 november 2016

Wachten op de bus

De trein kwam aan om vijf over negen. Om twintig voor tien vertrekt de bus. Ik moet dus wachten. Wachten op de bus. Het is donker hier, een diepblauw soort donker. De stationsrestauratie is dicht, al jaren. De AHtoGo is dicht, al uren. De tijd doet er eigenlijk niet toe; dicht is dicht. ‘Open’ doet er evenmin toe; open is de afhaalpizzeria en daar wacht men niet op de bus. Taxi? Welnee, het is hier wel eens akeliger geweest: Dorst, natte voeten en het obligate geween en tandengeknars na een vrolijke date vol duw- en trekwerk bij opkomend tij, terwijl duidelijk was dat wij elkaar niet meer konden bieden dan seks en een spelletje board script.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactiesvrijdag 21 oktober 2016

Een minnaar als referentie

Ik lees het nogal eens in een profiel: ‘mijn werkzame leven kan ik als volgt omschrijven’, waarna de man in kwestie bewijst dat hij het kan, zijn werkzame leven omschrijven. Omdat ik op een datingsite nu eenmaal op zoek ben naar een geliefde, raak ik in de war van zo’n omschrijving. Wat zoekt deze man, een secretaresse? Een representatieve vrouw om hem bij te staan in zijn voormalige werkzame leven? Stel dat hij een mooie kop heeft, dat ik hem aantrekkelijk vind ondanks dat werkzame leven, stel dat ik diep van binnen voel dat hij en ik samen gelukkig kunnen zijn, wat kan ik hem dan schrijven om een aangename sfeer van saamhorigheid te creëren? Welke werkzaamheden zal ik omschrijven om zijn nieuwsgierigheid te wekken, om die cruciale eerste date ook voor hem onontkoombaar te maken? Welke referenties zal ik hem verstrekken? Mijn minnaars?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 1 reactievrijdag 7 oktober 2016

Een huisdeur met borsten

Gezien, op de tentoonstelling ‘De Boehdda’ in het Leidse Museum voor Volkenkunde: een huisdeur met borsten. Een bruine, houten deur met bruine, houten borsten. Rond, gaaf, de tepels net niet rood. Het is symboliek, natuurlijk is het symboliek. Het is de symboliek van een klein volk op het kleine eiland Timor: Het huis is een baarmoeder, ‘binnen’ is vrouwelijk, ‘binnen’ is het terrein van de vrouwen. ‘Buiten’ is mannelijk, ‘buiten’ is het terrein van de mannen. Mooi vond ik het, die symboliek, mild gestemd door de aangename sfeer in het gebouw en het gezelschap van een dierbare nicht die ook mijn vriendin is.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszondag 25 september 2016

Wat wil de man?

Het is een regelmatig weerkerend onderwerp van gesprek op things2share: 'Ze willen alleen maar een vrouw die jonger is.' En ‘ze’, dat zijn de mannen. Ik was geneigd daar lacherig over te doen, maar ik werd op mijn vingers getikt door een leuke man die ik niet nog een keer zou willen tergen. Dit is dus een serieus onderwerp. En het blijft wringen. Maar klopt het eigenlijk wel? Zou het niet toevallig die ene, zwaar begeerlijke man zijn die een veel jongere vrouw zoekt? Het ‘knak’ in haar oplaaiende hoop? Ik wilde het weten, dus heb ik het uitgezocht. Cijfertjes wilde ik. Geen veronderstellingen, geen gevoelens, geen door aantrekkingskracht vertroebelde blik. 

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesdinsdag 13 september 2016

Aardbeien zijn ook lekker

Ik zou minder moeten dromen, misschien. Ik zou hier een man, De Man, moeten kiezen en een charme-0ffensief beginnen. Nu eet ik aardbeien. Aardbeien rood, zacht en zoet. Mijn huid gloeit van de zon, van het zout, van jouw hand. ‘Godin gepaneerd’, zei je en je streek strelend zand over mijn rug. Zal ik douchen? Nee, ik wil dit vasthouden. Dit beeld, dit gevoel.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 1 reactiezondag 28 augustus 2016

If music be the food of love

De eerste keer dat hij en ik elkaar zagen, hebben we elkaar niet gesproken. Het was in zo’n oud kerkje op een stukje land tussen Friese meren, en de kerkgangers waren schippers en deelnemers van LCGJ-zeilkampen. Hij zat boven, naast het orgel, en zong het toen zo populaire ‘Streets of Londen’. Hij was een schipper met blonde krullen en een gitaar. Ik stond op de kansel en las een lang, droevig gedicht voor. Ik was een deelnemer in een donkerblauwe coltrui en een spijkerbroek.

De tweede keer was een jaar later. De schikgodinnen waren ons nu welgezinder: we ontmoetten elkaar als schipper en deelnemer in hetzelfde kamp. Het was de tijd van Leonard Cohen, wiens teksten ik uitschreef om meer, meer van de liefde te begrijpen. ‘Like a bird on a wire, like a drunk in a midnight choir….’ Na het kamp schreven we elkaar brieven, mijn schipper en ik, en op zijn kleine kamer liet hij mij naar de derde symfonie van Camille Saint-Saëns luisteren. Juist, die symfonie waarin het orgel na het wegsterven van het orkest zo magistraal inzet. Op de grond (want stoelen had hij niet), koptelefoon op, glas beerenburg in mijn hand. Hij heeft me niet gewaarschuwd, dus toen het orgel inzette liet ik van schrik de beerenburg in het rond spatten. Het was spannend, warm, en blijkbaar te weinig: We hebben de voortdurende regen tijdens een zeil-zwerf-vakantie in een buizende zestienkwadraat aangezien voor gebrek aan liefde.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactieszaterdag 20 augustus 2016

Drie mannen en een vrouw

 

‘A friend of mine said that every woman needs three men. One for adventure and fun, one for stimulating conversation, and one for good sex.’ Het is de jonge Anna die dit zegt, aan het begin van de film ‘All about Anna’; een ongelaagde liefdesgeschiedenis vol openlijke, vriendelijke seks. Hoofdrolspeelster Anna staat in het gangboord van een roestig vissersschip blond en gelukkig te zijn, want ze heeft zojuist de man gevonden die alle drie is. Haar drie-in-één man. Ik weet niet hoe het afloopt met Anna en haar visser; mijn fascinatie voor dit soort films is zelden even groot als de film lang is. Maar wat Anna zegt over die drie mannen, vind ik zo gek nog niet.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesdinsdag 2 augustus 2016

Zo samen

Onlangs stond ik voor een Karel Appel, in het deftige Haagse Gemeentemuseum. Nu eenmaal zonder bloeiend seks-leven, had ik besloten om deze regenachtige dag te vullen met boeiende kunst. Gebiologeerd staarde ik naar de navel van de halfnaakte, dikke man op het schilderij. Hoe zou het voelen om zo’n man aan te raken op die plek? Voorzichtig, zoekend, met het topje van mijn linker wijsvinger? Hoe zou híj dat voelen? Mijn afkeer van een ‘paar kilo meer’ is relatief, want ik denk met groot genoegen terug aan schipper S.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - nog geen reactiesVorige berichten

Archieven

Volg ons op Twitter

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl