Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column april

Beperkt Houdbaar

8 maart j.l. was het internationale vrouwendag. Documentairemaakster Sunny Bergman maakte een documentaire, die die dag werd uitgezonden, over het verlies van schoonheid bij vrouwen na hun 35ste. Ik heb gefascineerd toegekeken naar photoshopping, cosmetische operaties, en allerlei meningen.

Bergman heeft ook een website bij deze documentaire 'Beperkt Houdbaar', waarop klachten kunnen worden ingediend tegen de cosmetica-industrie, die vrouwen een bepaald schoonheidsideaal oplegt, aldus de filmmaakster. De op de site ingediende klachten worden afgehandeld door <http://www.sapadvocaten.nl/>letselschadeadvocaten. Als blijkt dat veel vrouwen klachten indienen, kan het eerste megaproces tegen de schoonheidsindustrie beginnen.

Ik begrijp dat het niet makkelijk is om vrouw te zijn . Toch vraag ik me af een aanklacht handig is.
- Het is dan namelijk wel zo dat als vrouwen de schuld geven aan anderen, ze zichzelf neergezet als zielige, onzelfstandige wezens die zelf geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen.
- Aan je schoonheid werken heeft vrouwen behalve ellende ook veel plezier gebracht.
- Van mannen - zoals ik - wordt ook van alles verwacht: geld verdien, status najagen, er en beetje uitzien, aardig zijn etc. Wie dat niet doet, valt er ook buiten. Ik vind die maatschappelijke druk ook niet leuk, maar ja. Doe er ook deels aan mee. We moeten allemaal onze weg vinden.

Oh ja, ik ben tegen anorexia, ik vind botox en siliconen oeeeeeerlelijk.

Hoe dan ook, en dat mis ik heel erg in Bergmans verhaal, het schoonheidsideaal, dat doen vrouwen zelf en elkaar aan. Zij willen dun zijn, een beetje man wil een vrouw met vlees. Behalve dan mode-ontwerpers, maar dat zijn doorgaans homo’s en die houden niet zo van vrouwen.
Als er dan toch een aanklacht moet worden ingediend, dan kunnen vrouwen dat tegen elkaar doen.
Beter is: laten vrouwen zelf mode gaan ontwerpen, zelf producten gaan fabriceren. En niet zo op elkaar letten. Dat helpt namelijk echt; van anderen de schuld geven word je nooit wijzer en gelukkiger. Zolang vrouwen dus zich in rechtszaken e.d. gaan storten, zal er niet echt iets veranderen.

Zekerder van je zelf worden en je minder aantrekken van bepaalde beelden werkt veel beter. Als je leest over die vreselijk dunne modellen die doodgaan aan anorexia en/of aan de heroïne zijn, dan wil toch niemand zo dun worden? Zo verstandig zijn vrouwen wel, dat geloof ik.

donner4

maart
mei
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl