Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column augustus

Happy Single

Er bestaan een hoop mythen, waarvan mensen vooral willen dat ze waar zijn. Bijvoorbeeld: Nederlandse topsporters gebruiken geen doping en buitenlanders wel; leeftijd telt niet, want het gaat om ‘ hoe oud je je voelt’; en de euro heeft het leven niet duurder gemaakt.

Een van de merkwaardigste mythen is wel die van de happy single. Ze kunnen zich zo goed vermaken zonder partner. En ze kunnen zo vaak en gezellig met andere mensen afspreken, hebben zo’n uitgebreide vriendenkring, ze kunnen uitslapen en ze doen zulke leuke dingen.

De happy single lijkt me vooral een door de media en de reclamewereld geïntroduceerde hype. De media hadden behoefte aan een nieuwe trend (de onzinnige opmerking: ‘ineens waren ze er: twee miljoen singles’, lees je vaak) en de fabrikanten aan een nieuwe doelgroep. En zo struikel je over de singlebeurzen, singlesites, singlebladen en single-artikelen. Pff… je begint je af te vragen waarom niet gewoon de hele wereld alleenstaand is, zo leuk moet dat zijn.

Ik zie vooral onrust en ongeluk. Happy singles zitten zelden eens rustig thuis. Altijd zijn ze op pad, als ze niet de wereld rondreizen – naar plekken waar weinig toeristen komen natuurlijk - zijn ze thuis bezig met vriendenclubjes en groepjes mensen die ‘spontane dingen’ doen. Happy singles vinden het geweldig om in hun eentje koffie te gaan drinken. Ze gaan naar culturele festivals en langdradige toneelstukken en saaie Italiaanse films met boeiende cameraperspectieven waar verder niemand tijd voor heeft, en doen daar dan heel interessant over.

Ze schrijven zich in voor een cursus flirten of succesvol versieren, bij datingsites - maar natuurlijk alleen ‘voor de lol’. Alleen zijn kunnen ze niet, ze zijn altijd bezig met borrelen en hebben vaak logees. Of ze organiseren een ingewikkelde thematische picknick, waarbij iedereen een gerecht uit een ander deel van Frankrijk meeneemt. Ze loungen in een opgezocht hip tentje en ze voelen zich bovenal: ORIGINEEL en BEWUST LEVEND. Totaal anders natuurlijk dan die stelletjes die zo op elkaar gefixeerd zijn.

De waarheid over de happy single is onthutsend. Happy singles zijn een soort Zoekende Zielen. Zogenaamd zijn ze goed bezig in zelfonderzoek, in de praktijk zijn ze navelstaarders en vluchters. Mensen die hun geluk zo moeten benadrukken zijn echt niet happy. De term happy single is zo verdedigend. De happy single bestaat net zo min als de happy married. Het is modieus, eufemistisch taalgebruik, te vergelijken met ‘ in between jobs’ voor werkeloos zijn.

De happy single komt het best naar voren in wat schrijfster Christine Pannebakker over haar tijd als gelukkige vrijgezel zei: “Ik vond het ongelooflijk leuk allemaal. Ik had een boel vriendinnen en vrienden met wie ik geweldige dingen deed. Maar ergens in mijn achterhoofd dacht ik toch: misschien vind ik dit over tien jaar helemaal niet meer leuk. En wat dan? En omdat ik alsmaar niet verliefd werd, begon ik me ook een beetje zorgen te maken: straks zit ik op mijn zestigste nog steeds te wachten op vlinders in mijn buik.”

donner4 (m)

 
column september
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl