Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column augustus

Idealistisch daten

Hebben jullie dat nou ook? Zo'n 'einde der tijden' gevoel? Ik durf het journaal bijna niet meer te bekijken, bang dat er weer ergens een bloedig bombardement is geweest. Of dat er weer nieuws is over de opwarmende aarde.

Zou dat nou komen omdat ilk single ben? Dat ik dan te ver doordraaf in mijn eentje omdat ik niemand heb om tegenaan te kletsen en die mij zegt dat het allemaal wel meevalt? Ik geloof het niet. In ieder geval weet ik zeker dat mensen met kinderen zich nog veel meer zorgen maken. Ik kan nog zeggen: nou ja, na mij de zondvloed. Wat kan mij het schelen.

Maar als je je echt ergens voor in gaat zetten, zeg; de witgekuifde draaikever, dan kom je mensen tegen die gelijkgestemd zijn. Dan gaat er een wereld voor je open. Wat een gespreksstof! Wat een herkenning! Met een beetje geluk heb je nog allemaal een beetje dezelfde kledingsmaak ook. Iemand die zich voor natuur en milieu inzet kleedt zich volgens mij toch anders dan iemand die op de beurs voor het grote geld gaat.

Zoveel gelijkgestemdheid kan het daten veel makkelijker maken. Ineens gaat er een blik van mensen open waarbij jij je thuisvoelt. Maar ga nou vooral niet eerst op zoek naar mensen die je leuk lijken en sluit je dan aan bij de zaak waar zij zich druk over maken. Dat is nep, dan val je door de mand. Je moet wel echt ergens voor of tegen zijn. Nou ja, keuze genoeg, lijkt me. Heb je jouw goede doel gevonden, dan heb je een er plotseling een hele vriendenkring met potentiele partners bij.

En misschien wordt de wereld er ook nog een beetje beter van....

Deze column is geschreven door een gast-columnist
(naam en adres bij de redactie bekend)

column juli
column september
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl