Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column augustus

Annabel

"Zo bleef ik twee dagen liggen in bed. Ik was totaal van de kaart. Toen stond ik op, ik moest niet denken maar doen, want zonder haar was ik geen stuiver meer waard. (…) Annabel, het wordt niets zonder jou, Annabel."

Hans de Booij, schrijver van het boek Het ministerie van Liefde (2001): ‘Vroeger vond ik ' Annabel' wel een vrolijk nummer. Nu kan ik het niet meer zingen, de tekst ben ik vergeten. Van jonge rappers hoor ik wel eens dat ze het geweldig vinden: ‘Hans jij was de eerste rapper met Annabel.’ Ze maken eigen versies, dan ben ik toch wel vereerd. Maar de Liefde zoals ik in Annabel bezong is geen echte liefde. ‘Het wordt niets zonder jou’ en ‘zonder haar ben ik geen stuiver meer waard’, wat een onzin! Liefde moet je ervaren in het moment. Als je weet wat het is, dan praat je er niet over. … in de tijd dat ik veel succes had, kon ik veel vrouwen krijgen.

Maar of dat altijd liefde was? Verliefdheid is een verslaving en ik kende voornamelijk de blinde liefde. Ik idealiseerde en kwam iedere keer bedrogen uit. Veel mensen hebben dat, het is verleidelijk maar je schiet er niets mee op, helaas. Nu is het goed. Nu heb ik geen liefdesverdriet. Ik hoop beter te weten wat liefde is, maar het blijft moeilijk. Liefde is in elk geval AANDACHT. Ik ben al lang niet meer verliefd geweest. Natuurlijk wil ook ik liefde, een vriendin. Alleen zijn ook niet alles.

Soms zou ik een monnik willen zijn, dan heb je controle. Ik denk niet dat er iets als De Ware bestaat. Je hebt een vriend(in) en die maak je zelf tot je ware. Met je eigen gedachten. Ik vraag me af of mensen dat doorhebben. Liefde is en product geworden. Al die bladen, films, boeken, liedjes: er lijkt een enorm aanbod te zijn, maar echte liefde is er altijd te weinig. Vandaar ook het Ministerie van Liefde. In mijn boek schreef ik al: ‘Liefde is een brood dat je iedere dag opnieuw moet bakken. Morgen is het brood namelijk al weer van gisteren.’ Ik denk dat ik op de goede weg ben. Maar ik ben er nog lang niet.’

Hans de Booij / De laatste jaren van onsterfelijkheid, Uitgeverij Kramat, 2006. 196 pag. Dit jaar zal een CD van De Booij verschijnen, in het seizoen 2007/2008 gaat hij op tournee in theaters. '

donner4

juli
september
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl