Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Pieternel Dijkstra

Pieternel Dijkstra

 

Dr. Pieternel Dijkstra is psycholoog en schrijfster. Ze schrijft artikelen en maakt psychologische tests voor populaire tijdschriften zoals de Libelle, Sante, en Psychologie Magazine. Daarnaast schrijft ze populair-psychologische boeken over de liefde en geeft ze lezingen. Ook doet ze wetenschappelijk onderzoek naar relaties en lichaamsbeeld.

Column augustus

Pure wanhoop

Een vriend van mijn man – voor het gemak noem ik hem even Sam - kreeg, drie jaar geleden, voor het eerst een vriendin. Sam was, op zijn 32e, nog steeds maagd en verlangde hevig naar een vrouw. Dat hij die nog niet had kwam niet omdat hij lelijk, dom of onaardig was. Nee, hij was simpelweg te verlegen om een vrouw aan te spreken, dus gebeurde er nooit wat.

Tot hij werd geïntroduceerd aan een Cubaanse dame die graag een Nederlands paspoort wilde. Bij haar hoefde hij geen initiatief te nemen. Ze kroop spontaan bij hem op schoot, ook al verstonden ze elkaar voor geen meter. Vanaf toen was het bezegeld: hij had eindelijk een vrouw, en zij een man (en daarmee uitzicht op een Nederlands paspoort). Binnen een half jaar trouwde het stel, van hem hoefde dat niet zo nodig, maar van haar wel. Anders kwam dat paspoort immers in de knel.

Dat het huwelijk nog bestaat, is niet omdat de relatie zo goed is. De enige reden is dat Sam zo blij is dat hij een vrouw heeft, dat hij alles pikt. Sam deed de kat weg, omdat zij het een eng beest vond. Hij sluit zijn ogen als ze liegt over het uitgeven van zijn geld en ruimt haar kots op als ze, straalbezopen, van een avondje stappen thuiskomt. Zij weigert Nederlands te leren, zodat hij wel Spaans moet praten. Zij behandelt hem respectloos, hij vergoelijkt het. Iedereen om hem heen ziet het, behalve Sam. Hij is haar slaafje.

Je kunt je afvragen wat een gezonde Nederlandse vent bezielt om zich zo wanhopig en ruggengraatloos te gedragen. Mijn man en ik (beide psycholoog) zijn het er inmiddels over eens. Onder die wanhoop gaat een hele sterke kracht schuil, namelijk de behoefte om, als man, iets voor te stellen. Want, hoe slecht zij hem ook behandelt, hij is trots als hij kan zeggen: ‘Mijn vrouw en ik …’. Zijn mannelijke ego wordt gestreeld omdat hij een vrouw heeft, ook al is dat niet bepaald de hoofdprijs. Mijn man en ik hopen nog steeds dat, op een dag, de schellen van zijn ogen zullen vallen. We zien hem voor onze ogen vermoeider worden door haar kuren en zich in de schulden steken. Maar zolang zijn ego een sterkere drijfveer is dan zijn gezonde verstand zullen we moeten wachten.

Wat ik met dit verhaal duidelijk wil maken, is dat je ego misschien behoefte heeft aan EEN partner, maar je alleen gelukkig wordt met de JUISTE partner. Luister dus niet teveel naar dat stemmetje dat je vertelt dat het hoog tijd is voor EEN partner. Zoek door tot je die persoon hebt gevonden die jou werkelijk compleet maakt.

Pieternel Dijkstra

column juli
column september
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl