Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column december

Om over na te denken

1 ‘Als er liefdescontactbeurzen bestonden waar je in een rustige atmosfeer vele globaal voorgeselecteerde potentiële partners in gesprekken onder vier ogen kon leren kennen, zouden alleen lelijke en verknipte mensen nog seksuele problemen hebben.

En de handige versierders die een vrouw bespelen in plaats van haar open als mens tegemoet te treden zouden hun voorsprong verliezen.’

(Interessante, wellicht wat naïeve visie van natuur-/wiskundige C.W. Rietdijk in De contra-revolutie tegen de rede, 1975 (!))

2 Vaak hoor ik dat vrouwen dichter bij hun gevoel staan, en mannen rationeel zijn. Wetenschappelijke theorieën schijnen het te bewijzen, en hele volksstammen gaan ervan uit.

Toch moeten die mensen me eens het volgende uitleggen: ik zie om mij heen dat menig vrouw relaties bovenal zakelijk benadert. Ze praat over partners - een term die meer met het zakenleven associeer dan met relaties - en wil bovenal beter worden van relaties worden. Geven lijkt een taboe. Zelfs als ze haar hart verliest, kan ze zich er niet gewoon aan overgeven, maar wil ze het analyseren (‘ Help! Hij is te perfect! Wat is er mis? Dit kan gewoon niet’) .

En nog iets: zelden hoor ik een man zeggen dat hij zijn ‘gevoel te lang aan de kant heeft gezet’, of dat hij ‘weer dichter bij zijn gevoel wil/moet komen.’ Maar wat hoor ik vrouwen dit vaak zeggen. Opmerkelijk.

3Je moet eerst van jezelf houden voordat je van een ander houdt.’ Ik hoor dit voortdurend, en soms lijkt het wel of ik de enige ben die dit nuanceert. We zien het van-je-zelf-houd-standpunt extreem vaak bij alleenstaanden die erg onzeker zijn over hun aantrekkelijkheid, bij vrouwen die veel foute mannen hebben gehad en nu echt een goede relatie willen, maar ook elders is het populair.

Deze mening heeft al veel mensen weerhouden om echt gelukkig te worden. Want niets immers doet ons dus beter voelen dan de liefdevolle aandacht van de ander.

Dan nog een bezwaar: waarom zou je niet mede BINNEN een relatie kunnen leren hoe je van iemand houdt? Moet je dan eerst een perfect mens zijn voordat je een relatie hebt?? Deze eenvoudige vragen kom ik nooit tegen bij de aanhangers van de these dat je van jezelf moet houden. Die durven ze zichzelf ook niet te stellen, bang als ze zijn voor het antwoord.

De stelling dat je eerst van jezelf moet houden is vooral een excuus voor mensen die bang zijn voor relaties en dat dan trachten te rationaliseren voor iedereen.

donner4

column november
column januari
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl