Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column februari

Downdaten

De dames de Vries gaan boodschappen doen. Succesvolle zusjes zijn ze; de een kandidaat-notaris, de ander beleidsmedewerker op een ministerie. Even langs de groenteboer, de bouwmarkt, de auto naar de garage brengen en straks gezellig koffie drinken in de kantine van de plaatselijke voetbalclub.

Op hun boodschappenlijstje staat een man, liefst MBO-min, handig, gespierd, ongecompliceerd en gezellig. Ze doen aan downdaten, volgens het laatste nummer van het blad ‘Opzij’ is dat het helemaal onder hogeropgeleide vrouwen. ‘De relatie van de toekomst, zij slimmer dan hij’, kopt het blad. Dat geloof ik best.

Steeds meer vrouwen hebben een goed inkomen. Waarom zou je dan per se iemand zoeken die ook een carrièretijger is? Voor het geld hoef je het niet te doen; dat je iemand leuk vindt, is dan genoeg. Status kun je zelf wel kopen. En iemands’ opleiding of baan hoeft niets te zeggen over iemands’ intelligentie of ontwikkeling. Of toch wel?

In de Opzij lees ik dingen die ik nooit had vermoed. De wereld van MBO-min is roze gekleurd; iedereen is handig, ongecompliceerd en gezellig. Daar vind je nog mensen met wie je gezellig voor de tv kunt zitten zonder ingewikkelde vragen en gesprekken. Het doet mij denken aan een oude reportage van Jambers over een Vlaamse boer. Hij had per post een Thaise vrouw besteld omdat die zo lekker volgzaam en huiselijk zijn.

Een interview met hem zou de feministische meetlat op een historisch dieptepunt hebben gebracht. Jeetje, dat ik dat nooit heb geweten, dat lageropgeleide mensen zo probleemloos door het leven gaan. Dat het ontbreken van een diploma hetzelfde is als een piekervrij bestaan en een ongecompliceerde, simpele geest.

Hogeropgeleiden: we hebben het helemaal verkeerd aangepakt!. Maar het mooie nieuws is dat we niet eens ‘down’ hoeven te daten om gelukkig te worden. Nee, begin gewoon bij jezelf! Verbrand je bul of je diploma, gooi je aktentas weg, neemt ontslag en ga in de bloemenwinkel werken. Dan zal de zon vanzelf gaan schijnen.’

Deze column is geschreven door een gast-columnist
(naam en adres bij de redactie bekend)

column januari
column april
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl