Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column januari

Interview met een voormalige internetdater

Vera (33) vond twee liefdes via Internet, met de laatste is het nog ‘aan’.

“Voor mij als niet-uitgaanstype is Internet een ideaal medium om op doelgerichte wijze iemand te vinden. Oké, ik ben wellicht wat verlegen. Op mijn werk kom ik ook leuke jongens tegen, maar hoe kom je erachter of ze ‘vrij’ zijn? En als ze mij niet benaderen schiet het ook niet op! Bij een datingsite is de situatie in ieder geval helder. En je kunt naar allerlei factoren kijken (roken/huisdieren/kinderwens, etc.) en elkaar via mails beter leren kennen alvorens af te spreken.

Achteraf gezien ben ik, nadat het uitging met mijn eerste internetvriend, veel te snel weer begonnen met internetdaten. Ik wilde graag vooruit kijken en snel op zoek gaan naar een leuke nieuwe vriend, maar toch heb ik me maandenlang best verdrietig gevoeld. Mijn ex had het immers uitgemaakt, dat was niet mijn keus geweest. Bovendien werd ik niet vrolijker van de dates. Ik vergeleek ze misschien teveel met mijn ex-vriend en tja, dan kon niemand aan hem tippen!

Dat internetdaten kan een heel eigen leven gaan leiden; het confronteert je enorm met je single-zijn, dat je op zoek bent, en als dat niet lukt, frustreert dat gewoon. Ik wilde me geestelijk weer liever op iets anders gaan focussen dan op afspraakjes en mannen, gewoon lekker ‘happy’ bezig zijn met jezelf, kijken naar wat je hebt in plaats van naar wat je mist. Maar was het een speling van het lot? Met mijn allerlaatste date klikte het gewoon. Dus ik kon mijn voornemen om niet meer te daten, op een mooie manier uitvoeren.

Mijn ervaringstips:
- niet te lang blijven mailen;
- na enkele mails afspreken;
- en een niet te lang durende afspraak!

Met een drankje in een café beginnen is beter dan een halve dag museum en daarna nog een diner. Ik ben twee keer ‘in de fout’ gegaan daarmee – het bleek veel te vermoeiend voor me, zo lang met iemand optrekken die je nog niet zo goed; kent!”

donner4

december
column februari
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl