Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column juni

Kermis

‘s Ochtends als ik langs de kermis op de Dam kom, denk ik nog dat ze wordt afgebroken, zo troosteloos ziet alles eruit. Het plein is verlaten, er rijdt alleen een schoonmaakwagentje rond. De booster, de trots van de kermis, lijkt nu niet eens op een stilstaande reuzenpropellor.

De hele kermis is grauw; alle attracties lijken vreemd genoeg dezelfde kleur te hebben: kan het ontbreken van lichtjes dan zoveel effect hebben?

Op mijn werk krijg ik mijn eerste schrik en de tweede vergissing van de dag te pakken als ik een lied meezing en mijn jongere collega me vertelt dat ik een liedje – Dance with me- van Justin Timberlake leuk vind. Tussen de middag zie ik de booster vrolijk zijn rondjes draaien.

’s Avonds dwaal ik voor de derde maal die week over de kermis. Ik blijf dit keer hangen. Ik zie blonde vrouwen met leggings die in een suikerspin happen, temidden van Turkse en Marokkaanse meisjes. Mannen die op allochtone, al dan niet gehoofddoekte vrouwen en meisjes vallen, kan ik de kermis aanraden. Net als het eersteklasrestaurant op het Centraal Station Amsterdam is dit een plek waar zij wel uit mogen gaan zonder mannelijke begeleiding.

Gefascineerd kijk ik naar de botsauto’s, de enige attractie waar je de mensen echt goed kunt volgen. Mijn blik wordt onweerstaanbaar getrokken naar twee meisjes van een jaar of vijftien, samen in een auto.

Ze jagen achter jongens aan die weer achter hen aanjagen. De Turkse is mooi, dat zal helpen. Ze heeft een rok aan, niet handig in de botsauto’s. Als de rok na een botsing ver omhoog gaat, wend ik mijn hoofd af, ze is te kwetsbaar. Na een fiks aantal ritten verlaten ze de baan.

Een jongen komt ze achterna, en stelt zich aan ze voor. Talk to me boy! Even later wandelen de meisjes de kermis rond, vijf minuten later staan ze weer bij de autootjes. Hun spel van flirten lijkt nog leuk - ik heb de ijdele (?) hoop dat ze nog niet verzuurd zijn, zoals veel dertigers.

Dat deze meisjes ongetwijfeld wel analyseren, maar er nog lol in hebben. Dat ze nog onbevooroordeeld zijn, nog dingen durven. In elk geval zou ik de mensen op de datingsites wel eens zo onbevangen willen zien flirten.

Eerste date: naar de kermis toe?

donner4

column mei
column juli
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl