Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column mei

Recepten voor de liefde

Elke week vertelt in het Volkskrant-magazine een stel - afzonderlijk van elkaar - over hun relatie. Erbij staan vaak bijzonder grappige foto's - om anoniem te blijven (waarom eigenlijk? Is liefde een taboe?) verbergen de geliefden zich achter een plant, of een huisdier.

"Ik wil jou" is een bundeling van deze dubbelinterviews van Corine Koole. En wat bij lezing opvalt: liefde is vooral SAAI. En Koole weet het spannend en leuk op te schrijven; haar boek is dus niet saai!Voor al degenen die denken dat opwinding het belangrijkste is, de klik, de ware, de meeslepende verliefdheid, het bonzen van het hart (en ik kom ze nog al eens tegen, ja ook onder u, geachte lezer); vergeet het maar. Ja de beginfase, die wil nog wel eens spannend zijn. Maar daarna?

Liefde is SAAI. Liefde is gebaat bij rust, reinheid en regelmaat. Volgens de meeste stellen in dit boek is er niets zo fijn als samen boodschappen doen. Samen de Albert Heijn in, kibbelen over wat te eten en dan heerlijk of minder heerlijk koken.

Liefde hoeft ook niet wild en ver weg gezocht te worden. Zoals Ilona, ooit rusteloos wereldreizigster, heeft rust gevonden bij haar Paules: "Voor hij weggaat geeft hij me een kus en zegt: "Welterusten lief." Daar kan geen subtropisch klimaat tegenop." En Paules: "Ik ben blij dat ons geluk geen hoogtepunten kent (?) Het verbaast me wanneer ik anderen hoor praten over spanning in een huwelijk, verrassingen, spanning in hun leven. Dezelfde mensen die zich met pensioenen, vaste banen en verzekeringen indekken tegen alle mogelijk risico's, zouden ineens naar steile kliffen verlangen als het om het huwelijk gaat. Ik geloof er niet in. Mijn doel, ons doel, is continuïteit."

Ik wil jou: Nederlanders op zoek naar de grote liefdes / Corine Koole. Uitgeverij Balans, 2006. 267 pag. € 10,-

En elke week in Volkskrant-magazine een nieuwe aflevering.
Volgende maand: deel II

donner4

april
juni
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl