Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Pieternel Dijkstra

Pieternel Dijkstra

 

Dr. Pieternel Dijkstra is psycholoog en schrijfster. Ze schrijft artikelen en maakt psychologische tests voor populaire tijdschriften zoals de Libelle, Sante, en Psychologie Magazine. Daarnaast schrijft ze populair-psychologische boeken over de liefde en geeft ze lezingen. Ook doet ze wetenschappelijk onderzoek naar relaties en lichaamsbeeld.

Column mei

De Juiste Vingers

Heb je binnenkort weer een date let dan eens op zijn/haar handen. De wetenschap heeft namelijk onlangs het belang van de zogenaamde 2th-4th digit ratio ontdekt. Dat is een ingewikkelde benaming voor de verhouding tussen wijsvinger en ringvinger. Gemiddeld genomen is bij mannen de wijsvinger korter dan de ringvinger, bij vrouwen zijn wijs- en ringvinger ongeveer even lang. Maar er zijn ook individuele verschillen: bij de één is het verschil tussen wijs- en ringvinger groter dan bij de ander. Het is dát verschil dat iets over iemand zegt.

Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat, hoe korter de wijsvinger ten opzichte van de ringvinger, hoe mannelijker, dominanter, en sportiever iemand is en hoe meer sekspartners hij/zij heeft gehad. Hoe kleiner het verschil hoe aardiger en verbaal sterker iemand is en hoe slechter hij/zij is in rekenen en wiskunde. Belangrijk (althans voor vrouwen met een dringende kinderwens): hoe groter het verschil tussen de wijs- en ringvinger van een man, hoe beter zijn sperma! Dit is één van de redenen waarom vrouwen zich, onbewust, tot mannen voelen aangetrokken met een groot verschil tussen ring- en wijsvinger. Mannen daarentegen voelen zich, onbewust, het meeste aangetrokken tot vrouwen bij wie het verschil tussen ring- en wijsvinger zo klein mogelijk is (en die dus veel vrouwelijke eigenschappen heeft).

Hoe het kan dat zo’n onbenullig lijkend verschil tussen ring- en wijsvinger zoveel over iemand zegt? Zowel de vorm van de handen als eigenschappen zoals dominantie en ruimtelijk inzicht worden beïnvloed door de hoeveelheid testosteron waaraan je als kind in de baarmoeder blootstaat. Naarmate er als foetus meer testosteron op je inwerkt, groeit het verschil tussen wijs- en ringvinger en ontwikkel je meer mannelijke eigenschappen. Mochten jij en/of je date er wat betreft de vingers bekaaid van afkomen, wees dan niet ongerust. Je wordt nu ook weer niet geleefd door je 2th-4th digit ratio. Je opvoeding, de ervaringen die je hebt opgedaan en je instelling bepalen allemaal hoe je in het leven staat en wie je bent. In dat geheel vormt je 2th-4th digit ratio maar een klein legoblokje.

Hoe het ook zij, de 2th-4th digit ratio is altijd een leuk gespreksonderwerp mocht de gespreksstof met je date op dreigen te raken. Het geeft bovendien een prachtig excuus om elkaars handen aan te raken!

Pieternel Dijkstra

april
column juni
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl