Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column november

De man III

Het beroemde /Pride and Prejudice/ (1813) staat aan de basis van alle romantische comedy's van nu. Jane Austens beroemde boek gaat over de familie Bennet met vijf dochters die allemaal aan de man moeten worden gebracht. De decadente omgeving waarin de familie verkeert staat bol van trots en vooroordeel. Het hoogst haalbare voor een vrouw is een huwelijk met een ' single man in possession of a good fortune'.

Heldin Elizabeth stelt het trouwen een tijd uit, zij zoekt een echte prins op het witte paard, een die ook gevoelig is. Het ideaal van de metroseksueel bestaat al langer dan vandaag; kenmerkend is dat vrouwen dromen. Zo zien we ook in het beroemde sprookje van Sneeuwwitje: “Terwijl de dwergen de wacht hielden bij Sneeuwwitje, reed een jonge prins voorbij... Hij had haar overal in het koninkrijk gezocht. Droevig maar teder boog hij zich over haar heen en drukte een afscheidskus op haar koele lippen. Sneeuwwitje opende haar ogen, zag de prins, glimlachte en werd verliefd op hem. De prins nam haar in zijn armen en droeg haar naar zijn paard, waarmee ze samen naar zijn kasteel zouden rijden. Even later vertrok ze met haar droomprins naar een nieuw koninkrijk, waar ze nog lang en gelukkig leefden en veel kindjes kregen!” (Walt Disney, 1937)

De vrouw ligt slachtofferig in de kist, te wachten tot ze gered wordt, op het moment dat dat gebeurt, gaat ze onmiddellijk met hem, laat haar vrienden in de steek, waarna nog maar een taak rest: kindjes maken. En toch spreken dit soort verhalen aan. Vrouwen snakken er naar ook eens zo'n romantisch avontuur mee te maken, is mijn overtuiging.

Filosofe Marjan Slob stelt in haar laatste boek /Foute fantasieën/ (Lemniscaat, 2007, € 16,50) dat vrouwen graag fantaseren over een 'sublieme man', zoals zij dat noemt. Een overweldigende man. Een redder. Iemand die langer is dan zij, krachtig, zelfverzekerd en dominant. Toevallig ook allemaal eigenschappen die de mannen in de bouquetreeksboekjes die zij graag leest, hebben. En zo voeg ik eraan toe: wat je ziet in sprookjes, romantische films en – romans, en wat in deze maatschappij - ook voor mannen! - de dominante, feminiene visie is op liefde, relaties en seks. Geen man kan natuurlijk voldoen aan dromen en verwachtingen die vrouwen zich onder meer aan de hand van hun ' porno' ;-) ; hebben opgebouwd.

Volgens mij is het een typische vrouwendroom om wakker gekust te worden en vervolgens terecht te komen in een nieuwe wereld, waar ze geleid wordt door een prins op het witte paard... Mannen hebben dat soort wensdromen over prinsessen niet. Nee echt niet.
(wordt vervolgd)

donner4

oktober
december
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl