Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

Inloggen

Nickname:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?

Column oktober

Mannen afkraken in de mode

"Wat me verbaast is het grote aantal chatverzoeken dat ik overdag krijg.
Moeten die mannen niet werken?" (Viva-journaliste, onlangs over haar ervaringen op datingsites). (Viva-journaliste, onlangs over haar ervaringen op datingsites).

"Plotseling beseffen we waarom het hier zo fijn is: het gebrek aan mannen"
(Columnistes Fanny en Alma in Het Parool, vorige maand)

"Vrouw zoekt vriend: dagboek van een maand horrordaten" (aankondiging artikel in Viva, vorige maand)

" Kijk, hij heeft natuurlijk niet voor niets geen vrouw. Waarschijnlijk is het niet zijn grote kracht om intiem te worden met een vrouw." (Yvon Jaspers over de boeren in haar programma Boer zoekt vrouw).

Ik citeer hierboven enkele media-uitingen van de laatste tijd. Misschien zie je hier weinig kwaads in, misschien vind je het wel doodnormaal, MAAR:

Stel je voor: een column waarin een man smaalt over vrouwen die niets beters te doen hebben dan chatten (NB De Viva-journaliste, van wie ik de naam maar met de mantel der liefde zal bedekken, heeft kennelijk nog nooit gehoord van flexibele werktijden, parttime werken, vakanties, freelancen, of met een computer werken.)

Of stel je een column voor over een man die schrijft over hoe heerlijk het leven is zonder vrouwen: geen gezeur en gelazer. Of een artikel waarin een man alleen maar vrouwen afkraakt: ze zijn ronduit stom. Of stel je voor dat Yvon Jaspers wat beter nadenkt en beseft dat als alleenstaande boeren niet zo handig met relaties zijn, dat dan exact hetzelfde ook geldt voor de vrouwen die alleen zijn en een boer willen.

Dergelijke dingen lees je zelden. Want: het mag eigenlijk niet. Over mannen mag je alles zeggen, maar over vrouwen moet je een brave mening geven. En tot mijn verbazing doen zelfs schrijvers als Theodor Holman (Het Parool) en Martin Bril (De Volkskrant) eraan mee; zij schrijven rustig: ' mannen zijn simpele wezens', ' mannen zijn onnozel'. Toch is het vreemd, dit 'male bashing' . Want het is de man waar je het als heteroseksuele vrouw mee zult moeten doen.

Het afkraken van mannen komt niet uit de lucht vallen; we zien het al jaren.
In familieseries als 'Family Ties' of 'The Cosby Show' wordt altijd gespot met de slechte eigenschappen van de vader, nooit van de moeder. In reclames zijn de dommeriken en onhandigen de mannen. En boeken over man-vrouwverhoudingen heten 'De oorlog tegen vrouwen', 'Liefde is geen mannenwerk', 'Vrijen met mannen, kan dat?', 'Mannen... hopeloos'. De boeken komen erop neer dat mannen onnozel, onbetrouwbaar, harteloos ijdel en gewelddadig zijn, en vrouwen intelligent en gevoelig met maar een slechte eigenschap, namelijk dat ze ' te goed' zijn.

Over dat afkammen van mannen zei cabaretier Jeroen van Merwijk in Esta: "In de zaal zong ik eerst: 'Alle mannen moeten dood'. Iedereen lachen, want over mannen kun je zeggen wat je wilt. Vervolgens zei ik: 'En vrouwen kunnen helemaal niets.' En toen werden de vrouwen nijdig. De algemene gedachte in de maatschappij is dat mannen watjes zijn. Ze zijn lastig en als je ze nodig hebt, zijn ze er niet. (..) er is zo'n bijterige sfeer tussen mannen en vrouwen ontstaan en dat vind ik heel jammer. Mannen zijn meegaand geworden en durven allerlei normale dingen niet meer te zeggen. Ze hebben zich op alle vlakken enorm aan vrouwen aangepast. Ze praten nu bijvoorbeeld over hun gevoelens. Dat kunnen en willen ze eigenlijk niet. Maar ja, als zij zegt dat het moet. Waarom willen vrouwen mannen altijd veranderen?"

Ja waarom? Maar goed, ik heb het allemaal te serieus genomen, dat negatief praten over mannen. Mannen afzeiken is niet meer dan een tijdverdrijf voor vrouwen. Net zoals mannen kunnen zeuren over sport.

donner4

september
column november
Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl