Naar de homepage
De (on)zin van monogamie
Column deze maand: De (on)zin van monogamie

"Het ideaal in onze cultuur is monogamie: je leven lang met dezelfde partner doorbrengen. Er is lang gedebatteerd over de vraag of monogamie nu tegennatuurlijk is of niet. Volgens evolutionair psychologen – die het denken en doen van mensen verklaren uit hun evolutionaire geschiedenis - is dat wel degelijk het geval.

In vergelijking met andere zoogdieren, wordt de menselijke kroost namelijk extreem hulpeloos wordt geboren. Kan een net geboren veulentje diezelfde dag nog staan, baby’s doen daar zo een jaar over..."
Lees verder
Oudste kind hoger opgeleid dan broertje of zusje

De plaats die een kind in een gezin inneemt, heeft directe invloed op zijn of haar opleidingsniveau. Eerder geboren kinderen zijn gemiddeld hoger opgeleid dan jongere broertjes of zusjes.

Een mogelijke verklaring voor dit fenomeen is de verdeling van financiële middelen binnen het gezin. Uit het onderzoek van De Haan blijkt dat eerder geboren kinderen een grotere kans hebben om geld te ontvangen van hun ouders.

[bron: nu.nl wetenschap]
Lees verder


Voordelen volledig lidmaatschap

Met een volledig lidmaatschap kun je:
Persoonlijke berichten sturen
Onbeperkt interesse berichten sturen
Het zoekprofiel van andere leden zien
Gebruik maken van de messenger
Gebruik maken van de chat
Zien wie volledig of gratis lid is

Alle betalingen zijn beveiligd met SSL.
Neem een volledig lidmaatschap


Succesverhaal van een stel, 29 en 25 jaar

quoteWe namen ons al een tijd voor om een stukje te schrijven en zitten nu in bed te peinzen hoe dat stukje er dan uit moet zien.

Zeggen we iets over dat zij net op het punt stond zich na een paar minder succesvolle ontmoetingen uit te schrijven? Over dat hij groener dan een vers beregend grasveldje was op internet date gebied en al snel op haal profiel klikte?...quote


Succesverhaal van een vrouw, 48 jaar

quoteSinds eind januari van dit jaar zat ik als volledig lid op M4M. Iets heel nieuws in mijn leven maar iets waar ik aan toe, en ook wel nieuwsgierig naar was.

Aanvankelijk is het wennen, je geeft een deel van jezelf bloot door tegen onbekenden dingen te vertellen over jezelf die persoonlijk zijn. En dan begint de tocht...
quote
Lees verder
Steeds meer vrouwen economisch zelfstandig

In de periode 2000–2007 is het aandeel economisch zelfstandige vrouwen toegenomen. Vooral bij vrouwen tussen 30 en 55 jaar was er een flinke stijging. Het aandeel economisch zelfstandige mannen bleef nagenoeg onveranderd.

Verschil tussen mannen en vrouwen neemt af
Het aandeel economisch zelfstandige vrouwen steeg van 39 procent in 2000 naar bijna 45 procent in 2007. Bij mannen bleef het aandeel schommelen rond de 70 procent. De kloof tussen mannen en vrouwen is in deze periode dus aanmerkelijk kleiner geworden. Economisch zelfstandige mannen en vrouwen Economisch zelfstandige mannen en vrouwen

Meer vrouwen aan het werk
Het verschil in economische zelfstandigheid tussen mannen en vrouwen komt deels doordat een groot deel van de vrouwen korter gaat werken of stopt met werken na het krijgen van kinderen, terwijl weinig mannen hun arbeidspatroon dan aanpassen. Het verschil is echter kleiner geworden, doordat deze rolpatronen veranderen. Vrouwen melden zich steeds vaker op de arbeidsmarkt. Gesteund door het gunstige economische tij, kwamen vooral in 2006 en 2007 meer vrouwen aan het werk.

Vooral toename bij 30–55-jarige vrouwen
De toename van het aandeel economisch zelfstandige vrouwen zit vooral in de leeftijdsgroep van 30 tot 55 jaar. Door hun toegenomen arbeidsparticipatie steeg het aandeel van 46 naar 56 procent.
[bron: CBS Webmagazine, 20 mei 2009]

Match4me.nl e-zine is een uitgave van match4me.nl
Postbus 35097 - 3005 DB - ROTTERDAM