Naar de homepage
Match4me.nl e-zine 54
. home
.
succesverhalen
inloggen
wachtwoord vergeten?
contact
Hoogopgeleide man is winnaar in de liefde

In zijn boek 'Liefde à la Carte' voorspelt demograaf Jan Latten een samenleving waarin vrouwen de dienst uitmaken. Vrouwen raken hoger opgeleid dan ooit; ze studeren sneller af dan jongens, halen hogere cijfers en vaker hun diploma. Die trend zet door en het resultaat zal de samenleving dramatisch veranderen.

"Voor al die hoogopgeleide vrouwen wordt het steeds moeilijker een partner te vinden. Vrouwen willen namelijk bij voorkeur een gelijk of hoger opgeleide man. Ook de middelbaar opgeleide vrouwen," aldus Latten. Zeker als ze ook kinderen willen, gaat de voorkeur uit naar een partner met gespreksstof, inkomen en een grotere kans op intelligente kinderen. "Er ontstaat zodoende op de relatiemarkt een tekort aan hoogopgeleide mannen".
[bron: NRC Handelsblad]

Column "De man III"

"Het beroemde /Pride and Prejudice/ (1813) staat aan de basis van alle romantische comedy's van nu. Jane Austens beroemde boek gaat over de familie Bennet met vijf dochters die allemaal aan de man moeten worden gebracht. De decadente omgeving waarin de familie verkeert staat bol van trots en vooroordeel.

Het hoogst haalbare voor een vrouw is een huwelijk met een ' single man in possession of a good fortune'.
.
Lees verder


Zoeken en gevonden worden

Op match4me kun je op veel manieren zoeken naar een potentiële partner. Naast de zoekfuncties kun je ook gebruik maken van de knop 'wie bezocht mijn profiel'. Op die pagina kun je zien wie er een sneak preview hebben gewaagd aan jouw profiel en/of foto.

Dit zijn mensen die nieuwsgierig zijn geweest naar jouw profiel, maar nog geen bericht hebben gestuurd. Wellicht kom je zo leuke mensen tegen die je zelf nog niet had gevonden of raak je bekend met een verrassende activiteit die zij organiseren.

Mocht je overigens zelf niet willen dat andere leden zien dat je hun profiel bekeken hebt, of wanneer je je on-line status wilt verbergen, klik dan op 'anoniem surfen' bij je instellingen.


Voordelen volledig lidmaatschap
Met een volledig lidmaatschap kun je:
Persoonlijke berichten sturen
Onbeperkt interesse berichten sturen
Het zoekprofiel van andere leden zien
Gebruik maken van de messenger
Gebruik maken van de chat
Zien wie volledig of gratis lid is

Alle betalingen zijn beveiligd met SSL.
Neem een volledig lidmaatschap

Succesverhaal van een vrouw, 46 jaar

"Dankzij jullie site heb ik inderdaad mijn man gevonden! We zijn op zoek naar een huis en de dingen gingen een beetje snel en onverwacht dus er is ook een kleintje onderweg! Maar alles geheel gewenst het vergt alleen enige aanpassing in het leven. We zijn supergelukkig met elkaar en gaan er wat moois van maken!"
Lees verder

Romantiek enige basis voor relatie

Niet alleen het gestegen opleidingsniveau van vrouwen verstoort in de toekomst de relatiemarkt, voorziet Jan Latten, hoogleraar demografie aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker bij het CBS.

Door de ontkerkelijking, de acceptatie van anticonceptie, de lossere normen over gezinsvorming, en de emancipatie wordt het steeds moeilijker een relatie vol te houden. Alleen de romantiek is nog over als basis voor een relatie.

"Nu zijn er al 38.000 scheidingen per jaar, en nog meer samenwonenden gaan uit elkaar. Die trend zet door. Er groeien meer kinderen dan ooit op in een eenouder gezin, of in een stiefgezin." Nederland telt op dit moment 2,6 miljoen alleenwonenden. Verwacht wordt dat er in 2030 3,4 miljoen singles zijn."

[bron: NRC Handelsblad ]
Match4me.nl e-zine is een uitgave van match4me.nl
Postbus 35097 - 3005 DB - ROTTERDAM